×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-12-09
Izstrādāts noteikumu projekts skolēnu uzņemšanai 1.klasēs

​Ņemot vērā pēdējos gados pieaugušo pirmklasnieku skaitu Siguldas pilsētas skolās, izstrādāts projekts jauniem noteikumiem par skolēnu uzņemšanu vispārizglītojošo skolu 1.klasēs, kas nosaka prioritātes uzņemšanai Siguldas skolās, kā arī paredz iespēju bērnu mācībām 1.klasē reģistrēt elektroniski, tādējādi ļaujot izvairīties no rindu veidošanās pie mācību iestādēm, uzsākot bērnu reģistrāciju.

Lai apspriestu pašvaldības speciālistu sagatavoto noteikumu projektu par skolēnu uzņemšanu Siguldas pilsētas vispārizglītojošo skolu 1.klasēs, kā arī skaidrotu jauno kārtību, decembra sākumā Domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un sporta jautājumos Līga Sausiņa tikās ar topošo pirmklasnieku vecākiem. Tikšanās laikā L.Sausiņa iepazīstināja vecākus ar pieaugošajām pirmklasnieku skaita izmaiņām, norādot, ka prognozējamais Siguldas novadā deklarēto bērnu skaits, kuri 2017.gada rudenī vēlēsies uzsākt skolas gaitas pilsētas skolu 1.klasēs, ir aptuveni 190–200 bērni. Ņemot vērā izglītības iestāžu telpu kapacitāti, nākamajā gadā Siguldas skolās varēs uzņemt vismaz 230 pirmklasniekus – trīs 1.klasēs Laurenču sākumskolā, trīs 1.klasēs Siguldas 1.pamatskolā un četrās 1.klasēs Siguldas pilsētas vidusskolā.

Jaunie noteikumi paredz, ka bērnus mācībām 1.klasē 2017./2018.mācību gadā varēs pieteikt no 2017.gada 1.marta plkst. 8.00, iesniedzot iesniegumu klātienē – izvēlētajā skolā, vai elektroniski pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Topošo pirmklasnieku, kuram kādā no pilsētas skolām jau mācās brāļi vai māsas, pieteikšana norisināsies no 10.februāra. Veidojot potenciālo pirmklasnieku reģistru, elektroniski un klātienē saņemtie iesniegumi tiks apvienoti pēc „rāvējslēdzēja” principa.

Saistošo noteikumu projektā ir noteikts, ka uzņemšanai Siguldas pilsētas skolās būs vairākas prioritātes:

  • novadā deklarēto attiecīgās skolas skolēnu brāļiem, māsām un pedagogu bērniem;
  • novadā deklarētiem bērniem (ar nosacījumu, ka bērns un vismaz viens no vecākiem ir deklarēts Siguldas novadā ne vēlāk kā līdz 2016.gada 31.decembrim);
  • pēc 2016.gada 31.decembra novadā deklarētiem bērniem (ar nosacījumu, ka bērns un vismaz viens no vecākiem ir deklarēts Siguldas novadā);
  • citos novados deklarētiem bērniem, kuriem brālis vai māsa jau ir uzņemts kādā no Siguldas skolām;
  • citos novados deklarētiem bērniem.

Topošo pirmklasnieku vecāki pašvaldības piedāvāto kārtību akceptēja, lūdzot iekļaut kritēriju, ka bērnu drīkst reģistrēt 1.klasei tikai vienā mācību iestādē. Apspriestais noteikumu projekts tiks apstiprināts 14.decembra Siguldas novada Domes sēdē un pēc tam to nosūtīs saskaņošanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

2017.gada februārī Siguldas 1.pamatskolā, Siguldas pilsētas vidusskolā un Laurenču sākumskolā topošo pirmklasnieku vecāki tiks iepazīstināti ar skolu izglītības programmām un ārpusstundu piedāvājumu, kā arī vecākiem tiks skaidrota uzņemšanas kārtība un sniegtas konsultācijas par iespēju veikt elektronisko pieteikšanos. Informācija par sapulcēm tiks publicēta Siguldas mājaslapā, kā arī izplatīta Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs.

Saistošo noteikumu projekts pieejams šeit, prezentācija par skolēnu uzņemšanu Siguldas pilsētas vispārizglītojošo skolu 1.klasēs pieejama šeit.


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi