×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-12-12
Iznākusi tradīciju burtnīca „Siguldas gidu stāsti”

Siguldas novada pašvaldības atbalstīta kultūras projekta ietvaros klajā laists izdevums „Siguldas gidu stāsti”, kuru sagatavojusi Ieva Vītola un izdevusi starpnozaru mākslas grupa „SERDE” sērijā „Tradīciju burtnīca”.

Tradīciju burtnīcā „Siguldas gidu stāsti” apkopotas siguldiešu atmiņas, kas atklāj ekskursiju vadītāju darba specifiku, darba gaitu sākumu, dažādus notikumus un piedzīvojumus praksē.

Izdevumā publicēti fragmenti no intervijām ar kādreizējiem un tagadējiem ekskursiju vadītājiem Helēnu Celmiņu, Dzintru Antēnu, Annu Grosbergu, Andreju Janaus, Sandru Ķiruli, Mārīti Vītolu, Aigu Auziņu, tūrisma instruktoriem Jāni Začestu un Jāni Makaru, vides gidiem Indru Čeksteri, Andu Andrušaiti un Māri Mitrevicu, Turaidas muzejrezervāta darbiniekiem Guntu Zaķīti un Ilgu Korklišu. Izdevumā iekļautas arī pērnruden aizsaulē aizgājušās ekskursiju vadītājas Daces Lagzdiņas atmiņas, kā arī daži suvenīru tirgotāju stāsti.

Pierakstītie stāsti sniedz ziņas par tūrisma veidiem, tūristu etniskajām atšķirībām, tūrisma pakalpojumu daudzveidību un izmaiņām laika gaitā. Tie atklāj arī  Siguldas un Latvijas redzējumu no malas, proti, tās vērtības un unikālo, kas pārsteidz un uzrunā svešzemju viesus mūsu zemē.

Tradīciju burtnīca „Siguldas gidu stāsti” pieejama visās Siguldas novada bibliotēkās un Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā.

Paldies par atbalstu izdevuma sagatavošanā Siguldas novada Domei un Valsts kultūrkapitāla fondam,  māksliniekam Mārtiņam Ratnikam, valodas redaktorei Ritai Treijai, siguldiešiem Laimonim Hofmanim, Aivaram Janelsītim, Ingai Krišānei, Ramonai Proškinai, Allai Šarakovskai, kolēģiem Signei Pucenai, Elvīrai Žvartei un Jurim Urtānam, Siguldas novada bibliotēkai, Siguldas zonālajam vēstures arhīvam un Turaidas muzejrezervātam!

Informāciju sagatavoja:
Ieva Vītola


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi