×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-01-02
Kadastrālo vērtību izmaiņas 2017.gadā

​Saskaņā ar Valsts zemes dienesta informāciju 2017.gadā zemei un ēkām kadastrālās vērtības nemainīsies. Tās mainīsies divos gadījumos – kultūrvēsturisko objektu un vairākstāvu dzīvokļu vērtēšanā, pamatojoties uz veiktajiem grozījumiem Kadastrālās vērtēšanas noteikumos.

Grozījumi Kadastrālās vērtēšanas noteikumos paredz, ka apgrūtinājumu samazinošo koeficientu piemēro valsts vai vietējas nozīmes kultūrvēsturiskajām ēkām, kurām būves fiziskais nolietojums ir lielāks par 30%, nevis visām, kā tas bija līdz šim. Tas nozīmē, ka atjaunotām kultūrvēsturiskajām ēkām, kurām nolietojums būs līdz 30%, kadastrālā vērtība no 2017.gada pieaugs.

Kadastrālo vērtību izmaiņas skars arī vairākstāvu dzīvokļus daudzfunkcionālās ēkās. Šobrīd dzīvojamās telpu grupas vērtība tiek samazināta, ja dzīvoklis atrodas pagrabstāvā vai pirmajā stāvā. Ja dzīvoklis ir izvietots vairākos stāvos, vērtēšanai līdz šim tika izmantots zemākais piesaistes stāvs, bet turpmāk vērtības aprēķinā izmantos augstāko dzīvokļa piesaistes stāvu.

Atgādinām, kaspeciālās vērtības nekustamā īpašuma nodokļa vajadzībām lauku īpašumiem, kas lielāki par trīs hektāriem, nākamgad pieaugs par 10%, ko paredz jau 2015.gadā veiktās Nekustamā īpašuma nodokļa likuma izmaiņas.

Vairāk par kadastrālo vērtību aprēķinu var uzzināt interneta vietnē www.kadastralavertiba.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi