×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-02-07
Novada ielu un ceļu atjaunošanai un pārbūvei šogad investēs 5,1 miljonu eiro

Ņemot vērā pašvaldības pārdomāto budžeta plānošanu, kas ļāvusi 2016.gadu noslēgt ar 3,5 miljonu eiro uzkrājumu, kā arī pamatojoties uz iepriekšējos gados veikto pašvaldības ielu un ceļu izvērtējumu, jau pagājušajā gadā tika uzsākti sliktākajā stāvoklī esošo ielu un ceļu atjaunošanas darbi, piemēram, Televīzijas ielā un Līvkalna ielā.

Lai turpinātu uzsākto, tuvākajos gados prioritārā secībā tiks veikti vērienīgi pašvaldības ielu un ceļu atjaunošanas un pārbūves darbi – šogad pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai, kā arī remontam paredzēti līdz šim vērienīgākie līdzekļi – 5,1 miljons eiro. 10.martā uzsāksies sengaidītie Zinātnes ielas pārbūves darbi par turpat miljonu eiro. Pie labvēlīgiem klimatiskajiem laika apstākļiem jau agrā pavasarī tiks uzsākta apļveida krustojuma Pulkveža Brieža un Vildogas ielā, kā arī apļveida krustojuma Krišjāņa Barona ielā, Pils, Cēsu, Līvkalna ielā krustojumā pārbūve.

Šogad veicamie darbi:

  • Zinātnes ielas pārbūve un gājēju ietves izbūve.
  • Asfaltseguma izbūve grantētajās ielās – Nākotnes, Atbrīvotāju un Paparžu ielā.
  • Bruģētu ielu izbūve Doņu, Meldru un Jāņa Poruka ielā.
  • Asfaltseguma pārbūve vai atjaunošana Līvkalna un Kalna ielā, atsevišķos posmos Krišjāņa Barona ielā.
  • Pils, Cēsu, Līvkalna un Krišjāņa Barona ielas apļveida krustojuma pārbūve.
  • Apļveida krustojuma Pulkveža Brieža un Vildogas ielā pārbūve.
  • Gājēju ietves izbūve Strēlnieku ielā no Gāles ielas līdz tirdzniecības centram „Šokolāde” un Nurmižu ceļam no Televīzijas ielas līdz Nākotnes ielai. Sadarbībā ar VAS „Latvijas Valsts ceļi” plānots uzsākt jaunas ietves izbūvi Gāles ielā pie autobusa pieturas starp autoceļu A2 un Strēlnieku ielu.
  • Jaunas gājēju ietves projektēšana Rūdolfa Blaumaņa ielā no autoceļa A2 līdz Pulkveža Brieža ielai.
  • Sadarbībā ar VAS „Latvijas Valsts ceļi” plānots izstrādāt būvprojektu jaunas ietves izbūvei gar autoceļu A2 no Zinātnes ielas līdz Rūdolfa Blaumaņa ielai.
  • Pulkveža Brieža ielas un Nītaures ielas krustojuma pārbūve, sakārtojot lietus ūdens noteci.
  • Jaunu, izgaismotu gājēju pāreju izbūve.
  • Ielu apgaismojuma rekonstrukcija un pārbūve Depo ielā un Ābeļziedu ielā. Apgaismojuma izbūve gājēju celiņam starp Puķu un Laurenču ielu.
  • Drošības barjeras izbūve Peldu ielā gar Gauju.
  • Ielu apgaismojuma modernizācija un automātikas izbūve.
  • Ietvju un veloceliņu seguma remonts.
  • Grantēto lauku ceļu uzturēšanas darbi, tostarp autoceļa A2 – Mednieki – Jūdaži virskārtas seguma remonts, kā arī projekta izstrāde Kreiļu ceļa pārbūvei, paredzot divkāršās apstrādes metodes pielietošanu, iegūstot kvalitatīvāku segumu.
  • Autobusu pieturvietu pārbūve Krišjāņa Barona ielā pie Siguldas Valsts ģimnāzijas un jaunu pieturvietu izbūve Ziedu ielā pie Siguldas slimnīcas un Rīgas ielā pie pašvaldības Sociālo pakalpojumu centra.
  • Automašīnu novietošanas kabatu izbūve pie Romas Katoļu baznīcas, kā arī Pulkveža Brieža ielā 78 un 93.
  • Ielu pārbūves projektēšana Leona Paegles ielā, ieplānojot arī Štūres laukuma pārbūvi, Miera ielā, Allažu ielā, Stacijas ielā no Allažu ielas līdz Rīgas ielai, Vizbuļu ielā, Kalmju ielā, Mālkalnu ielā, Mazās Pēteralas ielā, Oskara Kalpaka ielā no Raiņa ielas līdz Jēkaba Dubura ielai, Helmaņa ielā no Dailes līdz Jūdažu ielai, Jūdažu ielā, kā arī apbraucamajam ceļam, kas savieno Dailes, Ābeļu, Pīlādžu un Avotu ielu.
  • Izpētes darbi ielu projektēšanai kvartālā starp Nurmižu un Satezeles ielu.
  • Pārbūves projektēšana Oskara Kalpaka, Pils, Raiņa un Jāņa Čakstes ielu krustojumam, kā arī autoceļa A2, Pulkveža Brieža, Strēlnieku un Saules ielas krustojuma pārbūves projektēšana pie tirdzniecības centra „Šokolāde”.

Papildu pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai un pārbūvei 5,1 miljona eiro apmērā, pašvaldības īpašumā esošo ēku un teritoriju uzturēšanai, remontdarbiem un kopšanai, tajā skaitā lietus ūdens kanalizācijas sistēmas pirmās kārtas izbūvei, ielu apgaismošanai un citiem darbiem šogad ieplānoti 3,4 miljoni eiro.

Tuvāko gadu pašvaldības prioritāte ir ielu un ceļu atjaunošana un izbūve, kā arī lietusūdens sistēmas pilnveidošana un sakārtošana, ik gadu šiem darbiem paredzot vairākus miljonus eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Septiņi
- 2017-02-23 10:36

Dieva dēļ, Māri kas tās par lietām - uz ielām jāber virsū un tad jāgreiderē!!! Ja negribi pirms laika ar visu savu māju "iegrimt" zem ielas līmeņa un regulāri applūst - ja ber virsū, pirms tam jāpaņem nost... Un tā nav greiderēšana, bet ceļa pārbūves darbi.

Saulcerīte
- 2017-02-22 17:33

Par asfaltētajām mazajām ieliņām varam tikai sapņot...Lai nebūtu ironijas, patiešām atbrauciet un izbrauciet!

Atbilde: Saulcerīte
Minks
- 2017-02-22 18:04

Uz kurieni braukt? Tēja būs?
Arī centrā ir tādas pašas - putekļu un dubļu ielas. Sigulda ir mazpilsēta. Un Helmaņa iela vispār ir bijis pagasts laikam taču kādreiz. Lasu un nesaprotu, problēma skaidra, visur tagad kādas ielas-gan Vangažos, gan Priekuļos, tikai kāds ir ieteikums - lai tagad paliktu labi? likt sniegam nesnigt un asfaltam uzklāties pa nakti?

Atbilde: Saulcerīte
Māris
- 2017-02-23 00:41

Piekrītu Jums par greiderēšanu, tā tiešām ir ākstīšanās. To zinu, jo mana māte dzīvo Kļavu ielā, kas ir ar smilšu segumu. Uz ielas ir jāber virsū un tad ar greideru jālīdzina. Kad pagājušo gadu remontēja Rīgas ielu, nofrēzēto asfaltu, nezinu, speciāli vai ne, sabēra uz Kļavu ielas Rīgas ielas galā un tas deva lielisku rezultātu. Tāpat pēc komunikāciju rakšanas Kļavu ielā no Allažu ielas gala tika bērtas smiltis un pa virsu smalka šķembu kārta, ko ar rulli pierullē, arī labs rezultāts

Saulcerīte
- 2017-02-22 17:30

Eu, Mink! Atbrauciet šurp un paskatieties un tad lai ir Jūsu ironija! Un vispār, ja saprotat latviešu valodu, tad šeit nav runa par asfaltu vispār. Varbūt esat sajaucis diskusiju. Gan jau pats dzīvojat tā saucamajā pilsētā...

Atbilde: Saulcerīte
Saulcerīte
- 2017-02-22 19:10

Mēs priecātos, ja mums būtu putekļi vai tikai dubļi! Runa šajā diskusijā ir par bedrēm, kas nu jau ir viena pie otras un , kas radušās iepriekšējās vasaras un rudens sezonas izcilās uzturēšanas rezultātā!
Baigais atklājums, ka visur! Nu, un!? Mums šī problēma ir bijusi katru gadu,bet tā,kā šogad, nekad! Cilvēki ir spiesti izbraukāt citu cilvēku iekopto zaļo zonu ārpus pagalma,bet Helmaņa ielai paralēli ir izveidojies ceļš pa lauku.
Šobrīd, saprotams, ka neko izdarīt nevar,taču padomāt par šo ielu sakārtošanu gan ir pēdējais laiks!
Ja pašam būtu katru dienu pa šādu ceļu jābrauc,tad klusētu!

Atbilde: Saulcerīte
Administrācija
- 2017-02-23 10:30

Labdien, Saulcerīte!

Kā jau esam informējuši, iestājoties piemērotiem laikapstākļiem, uzturēšanas darbi notiks visās novada grantētajās ielās un ceļos – planējot, greiderējot un papildinot brauktuves klātni ar grants-šķembu maisījumu vietās, kur tas nepieciešams.

Gadījumos, ja augstāk minēto darbu izpildījums pēc darbu pabeigšanas Jums šķitīs nekvalitatīvs, lūdzam informēt par to pašvaldību, sazinoties ar pašvaldības klientu apkalpošanas speciālistiem pa bezmaksas tālruni 80000388 vai ziņojot uz e-pastu dome@sigulda.lv.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Saulcerīte
- 2017-02-22 12:05

Un vēl... ja administrācija būtu uzmanīgi izlasījusi manu vēstījumu, tad saprastu, ka šobrīd runa nav par tūlītēju rīcību, jo visi saprot, ka nav "piemērotu " laikapstākļu, runa ir vispār, ka pagasts tiek aizmirsts! Ja būtu kāda iela pilsētā, kas atbilst Helmaņa ielas šībrīža izskatam, uzreiz viss tiktu atrisināts! Nu, neko, turpināsim braukt pa blakus esošo lauku! Būs mums lauku romantika!
Lai veicas cienījamajiem deputātiem ielu apsekošanā un nekā nedarīšanā visas sezonas garumā!

Atbilde: Saulcerīte
Administrācija
- 2017-02-22 13:17

Labdien, Saulcerīte!

Jau ziņots, ka šajā gadā pašvaldība ieplānojusi vairāku grantēto ielu un ceļu projektēšanas un asfalta vai bruģa seguma izbūves darbus prioritārā secībā.

Seguma izbūves projektēšana šogad plānota arī Helmaņa ielā no Dailes līdz Jūdažu ielai, Jūdažu ielā, kā arī apbraucamajam ceļam, kas savieno Dailes, Ābeļu, Pīlādžu un Avotu ielu.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Saulcerīte
Septiņi
- 2017-02-22 13:20

Lasīt vajag abām pusēm, arī Tev - "Seguma izbūves projektēšana šogad plānota arī Helmaņa ielā no Dailes līdz Jūdažu ielai, Jūdažu ielā, kā arī apbraucamajam ceļam, kas savieno Dailes, Ābeļu, Pīlādžu un Avotu ielu". Tik skaidri, ka skaidrāk nevar, pat es saprotu...:))
Bet es saprotu arī to, ka cietais segums var tikt izbūvēts tikai tajās ielās, kur visi (VISI) pieslēgušies centralizētiem tīkliem - tā ka siguldieši - sasparojamies!

Saulcerīte
- 2017-02-22 12:01

Nemaz neesmu pārsteigta par administrācijas atbildi! Viņiem vienmēr būs sev attaisnojums. Kā gan citādi!? Dzīvoju šajā rajonā, tāpēc esmu informēta laikam labāk... ja greiderēšanu uzskata par virskārtas nošļūkšanu, tad jau dzīvojiet mierīgi un sakiet, ka runāju nepatiesību! Vairākas reizes! Jā, bija greideris vairākas reizes, varbūt 4 pa visu sezonu, Jā, viņš strādāja. Piekrītu! Tikai jautājums- kā!? Šis ielas ir "ielaistas", jo normāli ielas nepārvēršas bedrēs pēc 2 dienām, kad strādājis greideris! Tas ir tīri ķeksīša pēc, lai būtu, ar ko atrunāties! Nu, bija taču!

Septiņi
- 2017-02-22 10:01

Es visu savu jaunību nodzīvoju ar pārliecību, ka Latvijā vienkārši neko nedara ar ceļiem. Bet tagad man tiešām sāk noskaidroties tā dīvainā lieta, ka Latvija ir tiešām unikāla savu laika apstākļu dēļ - nekur pasaulē, arī kaimiņos Lietuvā un Igaunijā, tik bieži nemainās sasalšanas un atkušanas periodi! Un tas, protams, ietekmē ceļu kvalitāti. Tāpēc - greiderē kā gribi - grantēti ceļi pēc ziemas ir dīvaini. Bet es labāk gribu šos dīvainos ceļus, nevis zemestrīces un vulkānus, vai skorpionus un indīgas čūskas. Saprotot cēloņus, vienkāršāk uztvert sekas. Un nevajag abus jaukt! :))

Atbilde: Septiņi
Saulcerīte
- 2017-02-22 15:45

Lasīt vajag ari Jums, SEPTIŅI, diemžēl! Vispār runa ir par mazajām ābeļdārzā esošajām ieliņām, kuras vairs nav izbraucamas! Ne tikai par kaut ko apbraucamu!

Atbilde: Septiņi
Minks
- 2017-02-22 17:01

Eu, Saulcer, Tev tur , kad gāji dzīvot, bij asfalts?
Pamodusies no miega..

Saulcerīte
- 2017-02-21 13:53

Cienījamie domes deputāti! Atbrauciet līdz pagastam! Izbrauciet Helmaņa ielu! Būs interesanti! Mazās ābeļdārzā esošās ieliņas pavisam drīz būs neizbraucamas, jo greiderēšanas darbi iepriekšējā sezonā tika veikti nekvalitatīvi vai netika veikti vispār! Lūk, arī katastrofālās sekas! Sāciet, domāt arī par mums...

Atbilde: Saulcerīte
Administrācija
- 2017-02-21 16:21

Labdien, Saulcerīte!

Kopš decembra Latvijā novērojami grantēto ielu un ceļu uzturēšanas darbiem nelabvēlīgi laikapstākļi, tādēļ daudzviet novadā veikt greiderēšanas darbus ilgstoši nav bijis iespējams, savukārt vietās, kur tas darīts, atkal izveidojušās bedres un izskalojumi.

Laikapstākļi, kad ceļa virskārta ir pārmitrināta vai naktīs piesalst, no rītiem kūst un pa dienu līst, ir nepiemēroti greiderēšanas darbu veikšanai. Atkušņa un nokrišņu laikā grants ceļu segas virskārta atkūst un grants segas konstrukcija pārmitrinās un tajā var sākt strauji veidoties defekti. Kamēr grants ceļa klātne nav pilnībā atkususi un ceļš nav apžuvis, bedrīšu veidošanos nav iespējams uzreiz novērst, jo, uzbraucot ar smago tehniku un greiderējot pārmitrināto ceļu, situāciju var tikai pasliktināt un pilnīgi sabojāt ceļu. Grants segumu iespējams greiderēt tikai tad, kad segums ir apžuvis.

Savukārt asfalta bedrītes pie šādiem klimatiskajiem apstākļiem iespējams aizpildīt ar aukstā asfalta tehnoloģiju, kas, diemžēl, pie šī brīža klimatiskajiem apstākļiem ir īstermiņa risinājums.

Lai kvalitatīvi likvidētu asfaltbedrītes, to nepieciešams veikt ar karstā asfalta masu, kas būs iespējama tikai iestājoties stabilai temperatūrai virs nulles grādiem un sausam laikam.

Jūsu norādītā informācija par nekvalitatīvi veiktajiem greiderēšanas darbiem pagājušajā vasarā neatbilst patiesībai, jo ielas Ābeļdārza rajonā tika greiderētas vairākas reizes, kā arī asfalta bedrītes tika aizpildītas atbilstoši apstiprinātajai kārtībai.

Helmaņa ielu arī šodien ir apmeklējuši atbildīgie darbinieki un pašvaldības vadība, gūstot apstiprinājumu tam, ka vienīgais pareizais risinājums grantēto ielu un nolietojošos asfaltseguma ielu lietošanas kvalitātes nodrošināšanai pie šādiem klimatiskajiem apstākļiem ir šo ielu pārbūve/izbūve uz jaunu asfaltsegumu.

Jau ziņots, ka šajā gadā pašvaldība ieplānojusi vairāku grantēto ielu un ceļu projektēšanas un asfalta vai bruģa seguma izbūves darbus prioritārā secībā. Vērā tiks ņemts arī tas, lai dzīvojamās mājas būs pieslēgta pilsētas komunikācijām – kanalizācijai, ūdenim un elektrībai. Seguma izbūves projektēšana šogad plānota arī Helmaņa ielā no Dailes līdz Jūdažu ielai, Jūdažu ielā, kā arī apbraucamajam ceļam, kas savieno Dailes, Ābeļu, Pīlādžu un Avotu ielu.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Mārcis
- 2017-02-20 15:09

Cik noproti tad šogad ceļš A2-Muldas jau atkal netika ielikts atjaunojamo ceļu sarakstā.
Var būt varētu nemaksāt arī nekustamā īpašuma nodokli, jo lielus izdevumus sastāda automašīnu remonti? Ceļa posms kas ved cauri apdzīvotajai vietai "VĒJUPĪTE" drīz vairs nebūs izbraucams, ziemas laikā ceļš arī netika uzturēts pienācīgi. Pēc lūguma, nokaisīt ceļu ar pretslīdes materiālu nekas netika darīts.

Atbilde: Mārcis
Administrācija
- 2017-02-21 10:28

Labdien, Mārci!

Jūsu pieminētais ceļš visas vasaras garumā tika uzturēts labā kvalitātē, tas tika planēts vairākas reizes, kā arī pēc iedzīvotāju ierosinājuma, lai mazinātu putekļus ciematam „Vējupītes” tika uzstādītas ierobežojošās zīmes, kas nosaka, ka atļautais braukšanas ātrums ir 30 km/h.

Kopš decembra Latvijā novērojami grantēto ielu un ceļu uzturēšanas darbiem nelabvēlīgi laikapstākļi, tādēļ daudzviet novadā veikt greiderēšanas darbus ilgstoši nav bijis iespējams, savukārt vietās, kur tas darīts, atkal izveidojušās bedres un izskalojumi. Laikapstākļi, kad ceļa virskārta ir pārmitrināta vai naktīs piesalst, no rītiem kūst un pa dienu līst, ir nepiemēroti greiderēšanas darbu veikšanai. Atkušņa un nokrišņu laikā grants ceļu segas virskārta atkūst un grants segas konstrukcija pārmitrinās un tajā var sākt strauji veidoties defekti. Kamēr grants ceļa klātne nav pilnībā atkususi un ceļš nav apžuvis, bedrīšu veidošanos nav iespējams uzreiz novērst, jo, uzbraucot ar smago tehniku un greiderējot pārmitrināto ceļu, situāciju var tikai pasliktināt un pilnīgi sabojāt ceļu. Grants segumu iespējams greiderēt tikai tad, kad segums ir apžuvis.

Siguldas novada ielu un ceļu ikdienas uzturēšana tiek veikta saskaņā ar pašvaldības noteikumiem „Par autoceļu uzturēšanas klasēm Siguldas novadā” un Ministru kabineta noteikumiem Nr.224 „Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli”, kā arī Siguldas novada Transporta būvju (ielu, autoceļu, laukumu) uzturēšanas darbu tehnisko specifikāciju prasībām. Pašvaldība lēmumus par ielu un ceļu atjaunošanu pieņem, izvērtējot ielu tehnisko stāvokli, uzturēšanas izmaksas, satiksmes intensitāti un citus rādītājus.

Grantēto ceļu uzturēšanas darbi, tai skaitā ceļu seguma uzlabošana ar grants-šķembu maisījumu vietās, kur tas nepieciešams, visā novadā, tostarp arī uz Jūsu minēta ceļa, tiks atsākti, iestājoties piemērotiem laikapstākļiem – kad būs atkususi un nožuvusi ceļa klātne.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi