×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-04-12
Lieldienu svētki Turaidā „Atnāca Lieldiena Turaidā!”

Turaidas muzejrezervāts aicina uz gadskārtu ieražu svētkiem Lieldienām, otrajās Lieldienās, 17.aprīlī plkst.14.30 Turaidas muižas saimnieciskajā centrā, lai kopā ar ģimenēm un Siguldas folkloras kopu „Senleja” izdzīvotu Lieldienu latviskās tradīcijas.

Svētku priekam notiks saules daudzināšana, šūpoļu atslēgšanas rituāls un šūpošanās, olu krāsošana pēc senajām tradīcijām, olu ripināšana, mainīšanās, olu cīņas, putnu dzīšana, podu sišana un spēles brīvā dabā, pavasara dziesmas, rotaļas un danči.

Lieldienas ir pavasara svētki, kad mostas zeme un sākas jaunais darbu cikls, kas iezīmē zemkopju aktīvo laiku. Lieldienās, godinot sauli, tiek vairots auglības spēks un dzīvības enerģija. Lieldienas ir laiks, kad zeme atkal savienojas ar debesīm, piepildās ar dzīvības spēku un atdzimst.

Arī šogad svētku dalībnieki aicināti ņemt līdzi pūpolu, plaucētu bērzu zariņus, košus dzīparus šūpoļu rotāšanai un krāsotas olas, ar kurām mainīties, spēlēties un dāvināt citiem svētku priekam.

Lieldienu brīvdienās Turaidas muzejrezervāts atvērts būs katru dienu no plkst.10.00 līdz 19.00. Apmeklētājiem pieejamas būs ne tikai brīvdabas un Turaidas pils ekspozīcijas, bet arī Turaidas baznīca, kurā skatāms 18.gadsimta baznīcas interjers un ekspozīcija „Turaidas baznīcas un draudzes vēsture”.

Informāciju sagatavoja:
Turaidas muzejrezervāta Izglītojošā darba un komunikācijas daļas vadītāja
Anda Skuja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi