×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-05-15
Siguldieši piedalās Eiropas sadraudzības tīkla Douzelage konferencē

No 11.maija līdz 14.maijam norisinājās Eiropas sadraudzības tīkla Douzelage 42.koference Vācijā. Siguldu šajā projektā pārstāvēja Valters Mačs, Dagnija Nuķe, Sabīne Birzniece un Edīte Kuzmina. Douzelage ir organizācija, kurā apvienojušās 28 skaistas Eiropas mazpilsētas – pa vienai no katras Eiropas savienības dalībvalsts. Organizācija ir dibināta ar mērķi veicināt sadarbību starp pilsētām izglītības, ekonomikas, tūrisma, sporta un kultūras jomās, izmantot Eiropas savienības fondu atbalstu dažādu kopēju projektu realizācijai.

42.konferences mērķis bija apzināt bēgļu un patvēruma meklētāju situāciju visās 28 sadraudzības valstīs, iegūt pieredzi darbā ar bēgļiem, kā arī veidot jaunus sadarbības projektus, lai veicinātu bēgļu integrēšanu pašvaldībās. Siguldas delegāciju pārsteidza fakts, ka projekta partnerpilsētā, kurā ir ap 7500 iedzīvotāju, ir uzņēmusi, izvietojusi 1200 patvēruma meklētāju.

Konferences laikā dalībnieki apmeklēja trīs dažādas sanāksmes – projekta vadības grupas, izglītības grupas un jauniešu grupas sanāksmes. Vadošajā sanāksmē tika pilsētu pārstāvji diskutēja par aktuālajām Eiropas kopīgajām problēmām un iespējām tās atrisināt – bēgļu uzņemšana, migrācijas problēmas, integrācija Eiropā, Eiropas krīze. Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka galvenā problēma ir Eiropas dalībvalstu nespēja solidarizēties efektīvai sadarbībai problēmu risināšanā, ka daudzu valstu politiķi nespēj valstu lokālo problēmu risinājumu pakārtot kopējām Eiropas savienības dalībvalstu interesēm.

Izglītības sanāksmes dalībnieki apmeklēja lekciju par bēgļu integrācijas procesu Vācijā, kā arī neformālās izglītības lomu bēgļu integrēšanā vietējā sabiedrībā. Dalībniekiem bija iespēja dalīties pieredzē, metodēs un visefektīvākajās aktivitātēs  darbam ar patvēruma meklētajiem. Konferences viens no uzdevumiem bija veidot darba grupas, kurās tika apspriestas bēgļu vajadzības un vēlmes, un kā rast kompromisu, lai patvēruma meklētāji valstī justos droši.

Jauniešu sanāksmē tika prezentētas organizācijas, kuras nodarbojās ar bēgļu integrēšanu vietējā sabiedrībā. Tika veikta konkrētu situāciju analīze un grupu darbs, lai rastu risinājumus bēgļu krīzes mazināšanai vietējā mērogā. Tika apzinātas un rastas jaunas metodes darbam ar bēgļiem jauniešiem. Tāpat tika apspriesta jauniešu komitejas darbība, un tās mērķi nākotnei.

Savā pieredzē dalījās nevalstisko organizāciju pārstāvji, pašvaldībās strādājušie darbinieki, kas tieši strādā ar patvēruma meklētajiem un bēgļiem.

Paralēli aktīvajam darbam, konferences dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar vietējiem iedzīvotājiem, bēgļiem, kā arī izbaudīt daļu no kultūras tradīcijām. Noslēguma pasākumā jaunieši kopā ar vietējās pilsētas iedzīvotājiem demonstrēja savas vācu tautas deju un bungošanas prasmes.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi