×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-06-07
Skolēnu nodarbinātības projekta ietvaros darbu jūnijā uzsākuši teju 150 skolēni

Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar novada uzņēmējiem, jau astoto gadu īsteno skolēnu nodarbinātības projektu, kura laikā iespēja strādāt un apgūt pirmās darba prasmes ir 13 līdz 19 gadus veciem jauniešiem. Šovasar ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu darba vieta tiks nodrošināta 336 skolēniem, no tiem 149 darbu uzsākuši jau jūnijā.

Jūnijā pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās darbu sākuši 79 skolēni, savukārt uzņēmēju piedāvātajās darbavietās nodarbināti jau 70 skolēni. Kopumā 147 trīspadsmit līdz piecpadsmit gadus veci jaunieši divas nedēļas pa četrām stundām dienā strādās pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās, savukārt piecpadsmit līdz deviņpadsmit gadus vecie jaunieši strādās pie 40 dažādiem uzņēmējiem. Projekta īstenošanai pašvaldības budžetā plānoti 50 tūkstoši eiro.

Darba algas apmaksu minimālās algas apmērā par nostrādātajām stundām nodrošina pašvaldība, darba devējiem jāmaksā tikai darba devēja sociālais nodoklis. Kā liecina pieredze, jaunieši par 88 stundu darbu varot nopelnīt virs 200 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet, ja uzņēmējs ir gatavs piemaksāt, skolēni strādā septiņas stundas dienā un attiecīgi vairāk arī nopelna.

Pamatojoties uz skolēnu pieteikuma anketās norādītajām ziņām un darba devēju izvēli, pašvaldība sagatavo skolēniem norīkojumus uz darba vietām. Kā ierasts, daudzi jaunieši strādās viesmīlības jomā – kafejnīcās, viesnīcās, pie pārtikas sagatavošanas, pirmsskolas izglītības iestādēs.

Katru gadu septembrī, noslēdzot projektu, tiek veikta skolēnu, vecāku un uzņēmēju anketēšana. Anketās visbiežāk tiek norādīts, ka projekts jāturpina, pie galvenajiem ieguvumiem norādot to, ka bērniem ir svarīgi saprast, ko nozīmē strādāt algotu darbu, nopelnīt pašiem savu naudu, iegūt jaunas prasmes un iemaņas, pilnveidot saskarsmes un komunikācijas spējas, kā arī veidot izpratni par dažādām profesijām. Skolēnus, kuri iepriekšējos gados labi strādājuši, uzņēmēji labprāt pieprasa atkārtoti.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi