×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-07-13
Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku papildpiedāvājums

No 28. līdz 30.jūlijam norisināsies XXV Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, kuros mūzikas cienītājiem vienuviet dabas un vēstures ieskautā vidē būs iespēja dzirdēt gan Latvijas, gan pasaules izcilākos opermūzikas māksliniekus. Jau piekto gadu Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku organizatori papildu izcilajiem koncertiem un operas oriģināliestudējumam apmeklētājiem piedāvās aizraujošu bezmaksas kultūras programmu Siguldas pils kompleksā, kurā šogad vienotā skanējumā savīsies mūzikas un gastronomijas pasaules garšu nianses.

Atzīmējot Rīgas–Gaujas reģionu kā 2017.gada Eiropas gastronomijas reģionu, Opermūzikas svētku apmeklētājiem tiks iespēja apvienot muzikālo piedzīvojumu ar garšas baudījumu Siguldas Jaunās pils dārzā, ko nodrošinās labākie Rīgas–Gaujas reģiona restorāni ar „Operas restorāna” ēdienkarti, kurā izmantoti reģiona labākie produkti un izejvielas. Sestdien, 29.jūlijā, restorāni darbosies no plkst.19.30, savukārt svētdien, 30.jūlijā, tie apmeklētājiem būs pieejami no plkst.16.30 līdz 22.30.

Sestdien, 29.jūlijā, no plkst.19.45 līdz 21.00 pirms operas „Falstafs” brīvdabas iestudējuma svētku viesus sagaidīs „Jubilejas uvertīra” – Opermūzikas svētku 25 gados iestudēto operu ārijas vinila platēs. Pie dirigenta pults – DJ Žanis.

Pēc operas izrādes no plkst. 24.00 Siguldas pils kompleksā svētku jubilejas gadā apmeklētājus priecēs īpašais „Operas nakts restorāns”. Nakts restorāna viesus apburs talantīgā latviešu dziedātāja Ieva Kerēvica programmā „Interpretācijas”, kurā atpazīstamas pasaules džeza un popmūzikas melodijas, kā arī latviešu mūzikas pērles tiek aranžētas un interpretētas Ievas un viņas domubiedru izpildījumā. Starp tām satiksiet arī orģinālmūzikas pirmatskaņojumus, kuri iegūs īpašu skanējumu šajā maģiskās nakts atmosfērā. Programmā piedalās: Ieva Kerēvica (vokāls), Norberts Skraucis (bass), Krišjānis Bremšs (bungas) un Madars Kalniņš (klavieres).

Svētdien, 30.jūlijā, no plkst.16.45 līdz 17.45 pirms Galā koncerta svētku apmeklētājus muzikālā ceļojumā „No klasikas līdz...” aizvedīs virtuozais ansamblis „Štrausa stīgu kvartets”, kura kolektīvu šajā reizē papildinās arī sitamo instrumentu ritms.

Pēc Galā koncerta no plkst.20.30 līdz 21.30 Opermūzikas svētki izskanēs grupas „Melo – M”čellu jaudīgā noskaņā. Grupas sastāvā muzicē trīs akadēmiski izglītoti čellisti – Kārlis Auzāns, Miķelis Dobičins un Jānis Pauls. Svētku noslēgumā čellu trio daudzkrāsainajā programmā skanēs opermūzikas versijas trim čelliem, kā arī tautas mūzika un grupas radītā orģinālmūzika.

Uz Siguldas Jaunās pils trīs terasēm un pils dārza zonā durvis vērs pieci Rīgas–Gaujas reģiona restorāni, kā arī svētkiem neierastajā ieejas zonā tiks radīta īpaša vide atpūtas brīžiem ar šampanieti, sarunām un scenogrāfa Aigara Ozoliņa sveicienu XXV Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku apmeklētājiem.

Siguldas pils kompleksa rekonstruētajā staļļa ēkā būs iespējams apmeklēt radošās amatnieku darbnīcas – rotu un tradicionālo spieķu darināšanu, satikt tekstila un ādas apstrādes meistarus.

Opermūzikas svētku papildpiedāvājuma apmeklējums Siguldas pils kompleksā ir bez maksas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi