×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-07-28
Aicina piedalīties sabiedriskās apspriešanas aptaujā par Eiropas pilsoņu iniciatīvu

Iedzīvotāji un ieinteresētās personas, īpaši organizācijas, piemēram, pilsoniskās sabiedrības organizācijas, kas veicina līdzdalības demokrātijas instrumentu izmantošanu; kā arī iestādes, kuru darbs saistīts ar Eiropas pilsoņu iniciatīvu vai līdzīgiem līdzdalības demokrātijas instrumentiem, līdz 16.augustam aicina piedalīties Eiropas pilsoņu iniciatīvas sabiedriskajā apspriešanā, aizpildot tiešsaistes aptauju par Eiropas pilsoņu iniciatīvu.

Eiropas pilsoņu iniciatīva ļauj Eiropas Savienības (ES) pilsoņiem nepastarpināti piedalīties Savienības politikas veidošanā, aicinot Eiropas Komisiju ierosināt jaunu tiesību aktu. Lai Komisija to ņemtu vērā, iniciatīvai jāsavāc atbalsta paziņojumi no vismaz miljona ES pilsoņu ne mazāk kā septiņās dalībvalstīs. Tad Komisijai ir jāizlemj, vai izstrādāt tiesību akta priekšlikumu, un jāpaskaidro savas izvēles iemesli.

Komisija 2015.gada martā konstatēja, ka saistībā ar pašreizējiem noteikumiem un procedūrām pastāv vairākas problēmas. Komisija ir nolēmusi izskatīt šos apsvērumus un šā gada sākumā paziņoja, ka ierosinās regulas pārskatīšanu. Pārskatīšanas mērķis ir gādāt, lai iniciatīva būtu pieejamāka Eiropas pilsoņiem un ērtāk izmantojama organizatoriem un parakstītājiem, kā arī pilnībā izmantot Eiropas pilsoņu iniciatīvas potenciālu rosināt debates un pilsoņu līdzdalību ES līmenī un tuvināt ES tās pilsoņiem.

Lai iesaistītos apspriešanā, iedzīvotāji aicināti atbildēt uz anketas jautājumiem tiešsaistē. Visas atbildes uz apspriešanas jautājumiem būs publiski pieejamas, taču tās iespējams publicēt arī anonīmi. Pēc apspriešanas beigām Komisija atbildes apkopos un rezultātus ņems vērā, sagatavojot tiesību akta priekšlikumu.

Noderīga informācija:

Tāpat iedzīvotāji aicināti piedalīties Centrālās Vēlēšanu komisijas izsludinātajās, vēlētāju rosinātajās iniciatīvās. Satversmē noteikts, ka ne mazāk kā vienai desmitai daļai vēlētāju ir tiesības iesniegt Valsts Prezidentam pilnīgi izstrādātu Satversmes grozījumu projektu vai likuma projektu, kuru Prezidents nodod Saeimai; tāpat vēlētājiem ir tiesības ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu. Izmantot šīs tiesības vēlētāji var 12 mēnešu laikā no dienas, kad Centrālā vēlēšanu komisija iniciatīvu reģistrējusi. Svarīgākā informācija par vēlētāju iniciatīvām un parakstu vākšanas nosacījumiem pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi