×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-10-04
Siguldas pagasta Kultūras namā skatāma izstāde „Satikšanās”

No 6.oktobra Siguldas pagasta Kultūras nama Izstāžu zālē apskatāma divu mākslinieku, Aidas Lismanes gleznu un Gunta Priedītes, koktēlniecības darbu izstāde „Satikšanās”.

„Gleznas un koks. Brālis un māsa. Divi mākslinieki satiekas vienā telpā,” tā par izstādi saka tās veidotāji.

Aida Lismane ir pabeigusi Rīgas Politehnisko institūtu (tagadējo Rīgas Tehnisko universitāti), un ieguvusi arhitekta specialitāti. Viņa pati sevi uzskata par tipisku arhitektu, kurš vienmēr nedaudz ir mākslinieks. Papildus pamatdarbam aizraujas ar vēsturisku ēku restaurāciju un glezno. Izstādē izvietotās gleznas ir tapušas samērā nesen, un tās iezīmē pilnīgi jaunu glezniecības manieri. To krāsu toņi ir tuvi franču impresionistu pasaules uztverei.

Guntis Priedīte no pamatdarba celtnieka specialitātē brīvajā laikā izgatavo dažādu izmēru gan lielāka, gan mazāka formāta koka skulptūras. Veiksmīga sadarbība māksliniekam izveidojusies ar vairākām pašvaldībām, kur uzstādīti vairāki viņa darbi, piemēram, Strenčos – skulptūra „Gaujas plostnieks”. Māksliniekam padodas arī mūzikas instrumentu – čella, vijoles, kokles veidošana un restaurēšana.

Izstāde „Satikšanās” būs skatāma līdz 29.oktobrim.

Ieeja – bez maksas.

Interesenti aicināti uz tikšanos ar māksliniekiem 21. oktobrī plkst.17.00 Siguldas pagasta Kultūras nama Izstāžu zālē. 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi