×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-10-27
Uzsākta apkures sezona Siguldas novada teritorijā

Oktobrī uzsākta Siguldas novada daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pieslēgšana siltuma apgādei. Jau gada sākumā siltuma tarifs tika samazināts par 7,9%, un arī šosezon siltuma apgāde tiks nodrošināta par samazināto tarifu
Dažviet Siguldas novadā turpinās darbs ar parādniekiem, kuri nav norēķinājušies par siltumu iepriekšējās apkures sezonās.

SIA „Wesemann–Sigulda” pārstāvji skaidro, ka siltumenerģijas piegādātājs nodrošina pakalpojuma piegādi dzīvojamai mājai kopumā, nevis katram dzīvokļa īpašniekam individuāli. „Saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likumu dzīvokļa īpašums kā lietu kopība sastāv no atsevišķā īpašuma un attiecīgas kopīpašuma domājamās daļas. Dzīvokļa īpašuma sastāvā ietilpstošais atsevišķais īpašums un kopīpašuma domājamā daļa tiesiski nav atdalāmi. Kopīpašumā esošajā daļā cita starpā ietilpst dzīvojamo māju apkalpojošās inženierkomunikāciju sistēmas (Dzīvokļa īpašuma likuma 4.p.1.d.1.pkt). Tas nozīmē, ka SIA „Wesemann–Sigulda” nevar nodrošināt pakalpojumu tieši katram dzīvoklim, bet tikai mājai kopumā. Atbilstoši likumdošanai siltumenerģijas piegādātājs piegādā siltumenerģiju līdz atbildības robežai, par ko pie Līguma par siltumenerģijas piegādi un lietošanu ir noslēgts robežakts. Sākot ar siltuma ievadiem ēkā, siltummezgls un dzīvojamās mājas iekšējā siltuma un apgādes sistēma ir mājas kopīpašums. Ēkā ir vienota nedalāma siltumapgādes sistēma. Caur katru apkurināmo telpu iet stāvvads, kam pieslēgti radiatori vai konvektori. Visi stāvvadi un tiem pieslēgtie sildķermeņi ir projektēti un ierīkoti tā, lai nodrošinātu atbilstošu siltumnesēja plūsmu pa visiem stāvvadiem. Apkures sistēmas ir izbūvētas tā, ka nav paredzēta iespēja pieslēgt vai atslēgt, vai arī atsevišķi apgādāt ar siltumenerģiju atsevišķu dzīvokli ēkā. Tādēļ apkuri šajās ēkās var pieslēgt un atslēgt tikai visai ēkai kopumā. Siltumenerģijas piegāde bez ēkas inženierkomunikāciju pārbūves ir iespējama tikai visai ēkai kopumā. Ja lietotājs (mājas iedzīvotāju kopība) noteiktajos termiņos neveic norēķinus atbilstoši līguma nosacījumiem, siltumenerģijas piegādātājam ir visas tiesības pilnīgi vai daļēji pārtraukt siltumenerģijas piegādi,” atsaucoties uz MK noteikumiem Nr.876, informē SIA „Wesemann–Sigulda” valdes locekle Oksana Careva, turpinot, ka „Uzņēmums nepārtraukti strādā ar parādniekiem. Beidzoties 2016./2017.gada apkures sezonai maija sākumā, uzņēmums visiem parādniekiem nosūtījis pirmstiesas brīdinājumus ar aicinājumu nomaksāt parādu vai noslēgt vienošanās līgumu par parāda apmaksu. Katra mēneša pirmajā datumā visiem mājas apsaimniekotājiem, biedrībām, pārvaldniekiem tiek nosūtīta aktuālā informācija par parādniekiem katrā mājā. Šogad augusta sākumā visām mājam un visiem mājas apsaimniekotājiem atkārtoti nosūtītas brīdinājuma vēstules ar parādnieku sarakstiem un informāciju, pie kādiem nosacījumiem tiks pieslēgta apkure katrai mājai, sākoties 2017./2018.gada apkures sezonai.”

Likums nosaka: parādnieka nokavējums ar visām tā sekām iestājas pats no sevis, kad viņš palaidis garām termiņu, kas nolikts izpildīšanai vai nu ar likumu, vai ar līgumu.

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem par savlaicīgu rēķinu nomaksu, jo no tā ir atkarīga siltuma padeve visā daudzdzīvokļu mājā. Tāpat arī pašvaldība strādā ar nemaksātājiem, kuri iekrāj parādus pašvaldības izīrētajos dzīvokļos. „Pēc siltumapgādes uzņēmuma saņemtā brīdinājuma par parādu uzkrāšanos pašvaldībai piederošajos īpašumos pašvaldība informēja dzīvokļu īrniekus par esošajiem parādiem, un daļa īrnieku pilnībā nomaksāja parādu, savukārt daļa to izdarīja daļēji,” informēja Siguldas novada pašvaldības nekustamā īpašuma speciāliste Natālija Balode.

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus, kuri atbilst maznodrošinātās ģimenes (personas) un trūcīgās ģimenes (personas) statusam, vērsties Sociālajā dienestā par sociālās palīdzības pabalsta piešķiršanu apkures daļējai izmaksu segšanai. Plašāka informācija pieejama pa tālruni 67381455 (Sociālā dienesta Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības nodaļas vadītāja Ilze Pavasare).


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Elza Ziemele
- 2017-10-27 17:47

Varbūt, ja mums te Siguldā nebūtu viena no dārgākajām apkurēm visā Latvijā, tad arī parādniekku būtu mazāk...?
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/644494-pilsetas_ar_dargako_apkuri_saulkrasti_sigulda_ventspils_talsi

Atbilde: Elza Ziemele
Administrācija
- 2017-11-01 15:31

Labdien, Elza Ziemele!
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas informācija liecina, ka Siguldā, kur siltuma apgādi nodrošina uzņēmums SIA „Wesemann–Sigulda”, siltuma apgādes tarifs ir 60,92 eiro/Mwh bez PVN. Savukārt augstāki siltuma apgādes tarifi ir Saulkrastos (69,98 eiro/Mwh bez PVN), Ropažos (63,69 eiro/Mwh bez PVN), Talsos, Sabilē, Stendē (61,55 eiro/Mwh bez PVN), kā arī citās mazāk apdzīvotās vietās Latvijā.
Siltuma tarifu veido divu veidu izmaksas: ražošanas un pārvades izmaksas. Savukārt siltuma zudumu apmēru nosaka tas, cik garš ir trases garums uz pakalpojuma saņēmēju skaita, kā arī siltumtrases tehniskais stāvoklis, kurš pēdējos gados arvien tiek atjaunots un uzlabots. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija skaidro, ka SIA „Wesemann–Sigulda” tarifs ir samērā augsts, jo siltumapgādes uzņēmumam ir deviņas katlumājas, no kurām tarifu projektā ir iekļautas sešas. Pamatoti augstāks tarifs Siguldas novadā ir arī tāpēc, ka ir neliels nododamā siltumenerģijas daudzums – 25 tūkstoši MWh (salīdzinoši – Valmierai tiek nodotas 80 tūkstoši MWh, lai gan iedzīvotāju skaits nav ievērojami lielāks).
Regulators ir sagatavojis pārskatāmu infografiku, kurā apkopota informācija par siltumenerģijas tarifiem, to apstiprināšanu un citi fakti: https://www.sprk.gov.lv/uploads/doc/SILTUMAPGADEa41011.pdf.
Jāatzīmē, ka šī gada sākumā siltuma tarifs tika samazināts par 7,9%.
Ar cieņu, Siguldas novada pašvaldības informatīvās interneta vietnes www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi