×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-12-10
Sociālās aprūpes centrs „Allaži” ievieš dabīgas saimniekošanas principus

Šogad darbu uzsākušais sociālās aprūpes centrs „Allaži” no Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza iegādājies nelielu Ungārijas stepes govju ganāmpulku savas teritorijas dabīgai un ekoloģiskai apsaimniekošanai – zālāju noganīšanai.

„Šie dzīvnieki pozitīvi ietekmē dabu un mūs pašus kā dabas sastāvdaļu. Tos ir ļoti interesanti vērot. Pie mums ir seši šķirnes pārstāvji – bullis, četras govis un teļš. Ikviens interesents būs laipni gaidīts ciemos,” aicina centra vadītāja Agnese Valdēna.

Ungārijas stepes govis ir sena primitīvo govju šķirne, kas radusies Ungārijā no pelēkajām stepju govīm, kas varētu būt cēlušās no tauriem. Šķirne bijusi ļoti izplatīta Eiropā gaļas iegūšanai un pajūgu vilkšanai. 19.gadsimta beigās līdz ar motorizēta transporta rašanos šķirnes popularitāte strauji mazinājās, un 1975.gadā bija palikuši tikai 300 šīs šķirnes pārstāvji. Pateicoties Ungārijas valdības atbalstam, pašlaik pasaulē ir daži tūkstoši šīs šķirnes govju, un šķirne vairs nav apdraudēta, tomēr joprojām reta. Interesanti, ka, iespējams, arī Latvijas zilā govju šķirne ir cēlusies no pelēkajām stepju govīm, par ko liecina tumšā āda un apmatojuma krāsa.

Sociālās aprūpes centrs „Allaži” savu darbību sāka šā gada vasarā likvidētā valsts sociālās aprūpes centra telpās, un pašlaik šeit mājvietu raduši jau 20 seniori no Siguldas, Ropažiem, Krimuldas, Mālpils, Rīgas, Ogres, Limbažiem un Ādažiem. Centrs piedāvā arī aprūpi mājās un plāno izveidot dienas centru senioriem, kuriem nepieciešama aprūpe un pieskatīšana.

Informāciju sagatavoja:

Aija Lokenbaha


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi