×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-01-02
Siguldas slimnīcā turpina pieaugt dzemdību skaits

Siguldas novada pašvaldībai piederošajā Siguldas slimnīcā arī aizvadītajā gadā turpināja pieaugt dzemdību skaits. 1114 dzemdībās pasaulē nākuši 1118 mazuļi – 541 meitenīte un 577 puisēni. Tas ir absolūtais rekords kopš 1950.gada, kad Siguldas slimnīca dibināta, pārspējot arī 2016.gada rekorda skaitli – 1016 dzemdības.

Saskaņā ar šo informāciju Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļas statistika kārtējo gadu ir pārsniegusi mazo dzemdību nodaļu kategorijas rādītājus, kas starptautiskā vērtējumā ir līdz 960 dzemdībām gadā.

Dzemdību nodaļā aktīvākā aizvadītā gada diena bijusi 29.jūnijs, kad pieņemtas 12 dzemdības. Jāpiebilst, ka jaundzimušo skaits pārsniedz dzemdību skaitu, jo slimnīcā pasaulē nākuši vairāki dvīņi.

2018.gads Siguldas slimnīcā jau sācies ar pirmajiem dzimušajiem mazuļiem. Dzemdību nodaļā pirmais šajā gadā pasaulē nācis puisēns.

Pēdējos gados Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļā gan ar pašvaldības, gan slimnīcas finanšu līdzekļiem veiktas ievērojamas investīcijas, tādējādi attīstot sniegtā pakalpojuma kvalitāti un servisa līmeni. Pērn ar pašvaldības atbalstu iegādāts jauns, moderns dzemdību galds. Savukārt lai pilnveidotu jauno māmiņu un jaundzimušo aprūpi, šajā gadā ar pašvaldības atbalstu plānots iegādāties mazuļu reanimācijas galdu, vēl vienu fototerapijas iekārtu jaundzimušajiem, kā arī vēl vienu kardiotokogrāfu ar bezvada zonžu sistēmu, kas nodrošinās augstu mātes un mazuļa izmeklējumu precizitāti un drošību.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi