×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-02-20
Siguldā uzņemts rekordliels ārvalstu viesu skaits

2017.gada kopējie rādītāji Siguldas novada tūristu mītnēs liecina par strauju nozares izaugsmi, ļaujot sasniegt nozares rādītājus tādā pašā apmērā kā pirms krīzes 2014.gadā un būtiski pārsniedzot rādītājus tieši apkalpoto ārvalstu viesu un nakšņojumu ziņā.

Pērn Siguldas novada tūristu mītnēs kopā apkalpoti 53 107 viesi, kas ir par 9,4% vairāk nekā 2016.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, viesu pavadīto nakšu skaits audzis par 15,7% un sasniedza 80 489. Vidējais viesu uzturēšanās ilgums tūristu mītnēs bija 1,5 naktis.

Tāpat kā iepriekš arī 2017.gadā Siguldas novads ar 1,7% joprojām ieņem 3.vietu uzņemto ārvalstu viesu tirgus daļā Latvijā (Rīgā tiek uzņemti 78,2%, Jūrmalā 8,9%, Liepājā 1,6%, Ventspilī un Daugavpilī 1,3%).

Ievērojams pieaugums ir ārvalstu tūristu piesaistē. Kopumā 2017.gadā gan ārvalstu apkalpotās personas, gan viņu pavadītās naktis Siguldas novadā palielinājušās par 34%, sasniedzot rekordlielus apjomus.

Tāpat jāpiemin, ka Siguldas novadam izdevies piesaistīt lielāku īpatsvaru ārvalstu tūristu no tālākām valstīs, jo kaimiņvalstu (Krievijas, Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas) īpatsvars veido tikai 18%, salīdzinoši vidēji valstī kaimiņvalstu tūristu īpatsvars ir 35%.

Ārvalstu nakšņotāju tirgus 2017.gadā kopējā Siguldas novada tūristu mītņu apjomā veido 56%, starp populārākajiem ārvalstu viesiem ierindojot Vāciju ar 17% no kopējā viesu skaita (pieaugums 25%), Igauniju ar 8% (pieaugums 38%), Krieviju ar 5% (pieaugums 5%), Lietuvu ar 4,5% (pieaugums 17%), Somiju ar 2,3% (pieaugums 30%). Rekordlielus rādītājus sasnieguši viesi no Dienvidkorejas, septiņkāršojot 2016.gadā apkalpoto personu skaitu. Būtiskāk pieauguši Eiropas tirgi: Dānija, Francija, Lielbritānija, Nīderlande un Šveice.

Tāpat rekordlielu nakšņojumu īpatsvaru 2017.gadā Siguldas novadā uzņēmušas viesnīcas, kopumā uzņemot 85% no visiem viesiem un 82% no visām pavadītajām naktīm. 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi