×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-02
Veiksmīgi uzsākta bērnu reģistrācija 1.klasēs – pirmajā dienā reģistrēti jau 233 topošie pirmklasnieki

Ceturtdien, 1.martā, veiksmīgi uzsākta bērnu reģistrācija mācībām Siguldas novada vispārizglītojošo skolu 1.klasēs 2018./2019.mācību gadā. Arī šogad papildu jau ierastajai kārtībai – pieteikumu iesniegšanai klātienē izvēlētajā skolā, vecāki bērnu mācībām 1.klasē var reģistrēt elektroniski pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Pirmajā pieteikumu iesniegšanas dienā saņemti jau 233 iesniegumi no topošo pirmklasnieku vecākiem, lielākā daļa izmantojuši iespēju bērnu pieteikt, izmantojot pašvaldības e-pakalpojumu.

Plānots, ka skolas gaitas novada izglītības iestāžu 1.klasēs sāks aptuveni 260 novadā deklarētie bērni, tajā skaitā Siguldas pilsētas izglītības iestādēs – 246 novada pirmklasnieki. Šobrīd no 66 vietām Laurenču sākumskolā ir pieteikti 88 skolēni, Siguldas pilsētas vidusskolas vispārizglītojošajās klasēs no 78 vietām ir 34 brīvas vietas, sporta klasē uz 26 vietām ir pieteikti 36 skolēni, mākslu klasē uz 16 vietām ir pieteikti 17 skolēni Savukārt Siguldas 1.pamatskolā no kopumā plānotajām 60 vietām brīvas ir vēl 11 vietas.

Pirmklasnieku reģistrs tiek veidots, pēc „rāvējslēdzēja" principa, apvienojot klātienē saņemtos iesniegumus ar elektroniski saņemtajiem iesniegumiem, kā arī izvērtējot noteiktās prioritātes, kas nosaka, ka primāri pilsētas skolās tiek uzņemti novadā deklarēto attiecīgās skolas skolēnu brāļi vai māsas un novadā deklarētie bērni, kuriem Siguldas novadā deklarēts arī vismaz viens no vecākiem.

Nākamajā nedēļā pašvaldības izglītības nozares vadība tiksies ar skolu direktoriem, lai izvērtētu pieteikumu skaitu, atveramo pirmo klašu skaitu un piepildījumu, kā arī tajās uzņemamo skolēnu skaitu, savukārt tiem vecākiem, kuri šobrīd ir pieteikuši savus bērnus vairākās skolās, būs jāizdara izvēle.

Pašvaldības izglītības pārvalde atgādina, ka reģistrētajiem skolēniem tiek piešķirts individuāls reģistrācijas kods, pēc kura vecāki var identificēt bērnu konkrētās izglītības iestādes pirmklasnieku reģistrā, kas no 1.marta pieejams pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, šie reģistri līdz pat 31.martam tiks aktualizēti katru dienu. Pēc tam, kad tiks pārbaudīti vecāku iesniegtie dati un norādītās prioritātes, līdz 10.aprīlim vecāki saņems rakstisku apstiprinājumu par bērna uzņemšanu izglītības iestādē. Gadījumā, ja bērns būs reģistrēts vairākās izglītības iestādēs vai arī tam pēc rindas pārskatīšanas nebūs pieejama vieta norādītājā skolā, Izglītības pārvaldes speciālisti sazināsies ar vecākiem, lai piedāvātu iespējamo risinājumu.

Jāpiebilst, ka Allažu un Mores pamatskolā tiks atvērta viena 1.klase katrā izglītības iestādē, un šajās izglītības iestādēs pirmklasnieku reģistrācija ir bez ierobežojumiem, pamatojoties uz vecāku iesniegumiem.

Papildu informācija par topošo pirmklasnieku uzņemšanu pieejama novada izglītības iestādēs un Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē, zvanot uz tālruņa numuru 67970863. 

Plašāka informācija par skolēnu uzņemšanu Siguldas novada izglītības iestāžu 1.klasēs pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi