×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-04-10
Siguldā top Zaļās Villas kvartāls

Līdz 15.aprīlim Siguldā, Krišjāņa Valdemāra ielā 3, kur top laikmetīgs un radošs Zaļās Villas kvartāls, ir iespēja izšūpoties „Zelta salu” šūpolēs, kuras darinājuši Siguldas novada mākslinieki.

„Zelta salas” ir „Radošo siguldiešu platformas” pirmais kopdarbs – Eva Strapcāne ir šūpoļu konstrukcijas idejas autore, bet konstrukcijas izveidotājs un jūrnieku mezglu sējējs, kurās karājās šūpoles, ir Andris Strapcāns. Šūpoļu krēsli veidoti dažādās tehnikās, ar vienojošu konceptu un to tapšanā iesaistījās Dina Dubiņa, Patricija Brekte, Ligita Saule, Iveta Mazīte, Dace Zilvere un Liene Straupe. Līdz 30.aprīlim katru darba dienu no plkst.10.00 līdz 18.00 ir iespēja arī aplūkot mākslinieku izstādi un bijušās mēbeļu veikala telpas, lai tuvāk iepazītos ar Zaļās Villas kvartālu un sajustu ēkas auru, kura tuvākajā nākotnē pārtaps par mājvietu radošajiem siguldiešiem.

„Radošo siguldiešu platformas” izveidotāji ir Zaļās Villas kvartāla radītāji, dažādu jomu mākslinieki un radošas personības: Andris Strapcāns, Eva Strapcāne, Patricija Brekte, Xavier Pannetier, Dina Dubiņa, Liene Straupe, Kristīne Ķepale, Ligita Saule, Madara Semjonova, Dace Zilvere, Evija Rulle-Titava, Sandra Rozentāle, Maira Dudareva un Iveta Mazīte.

Zaļās Villas kvartāla nosaukums aizgūts no senākās Siguldas koka ēkas, kuru cēlusi kņazu Kropotkinu ģimene. Kvartālā „Zaļā Villa” ietilpst trīs ēkas: Zaļā Villa, sakaru ēka un garāžas 2000 kvadrātmetru platībā, kuras plānots iznomāt dažādām organizācijām, piemēram, biznesa centram (co-working jeb kopstrādes telpām, pasākumu organizēšanai, konferencēm), interešu klubiem, kafejnīcām un veikaliem.

Patlaban kvartāls ir renovācijas un pārbūves stadijā, un to projektē SIA „Meru Arhitekti”, Oskars Kotello un Marta Kotello. „Kvartāla konceptā plānojam iekļaut inovācijas, biznesu, tehnoloģijas, zaļo domāšanu, dizainu, modi, mākslu, interešu izglītību, jaunradi, atpūtu un dzīves svinēšanu, kā arī tautas tradīcijas, Siguldas vērtību un Gaujas Nacionālā parka godāšanu. Tomēr koncepta galējo noskaņu veidos cilvēki – nomnieki, sadarbības partneri un viesi,” par nākotnes plāniem klāsta projekta virzītāja un dizainere Eva Strapcāne.

Zaļās Villas kvartālu plānots attīstīt pa etapiem. Vasarā plānots atvērt radītavu „Zaļā Villa”, kurā ietilpst neliela lekciju, darbnīcu telpa, mini galerija, dizaina lietu veikaliņš un kafejnīca. Vasarā arī plānots atvērt trīs rezidenču apartamentus. Savukārt rudenī sakaru ēkā, kurā atradās bijušais mēbeļu veikals, paredzēts izveidot biznesa centru – co-working jeb kopstrādes telpas un multifunkcionālu galeriju – ekspozīciju zāli.

Decembrī plānots atvērt Ziemassvētku dāvanu konceptveikalu, kurā varēs iegādāties Siguldas un Vidzemes apvidū tapušas unikālas lietas, kuras darinājuši radoši dizaineri, mākslinieki, rokdarbnieki, amatnieki, mēbeļnieki, mājražotāji, dažādu hobiju pārstāvji un citi.

Vēsturiski Zaļajā Villā sākotnēji atradās Siguldas pirmā aptieka, mājā līdz 1939.gadam dzīvojusi kņaziene Marija Kropotkina, savulaik tur vietu radusi arī pilsētas bibliotēka, miertiesa, pamatskola, televizoru darbnīca, slēpju noliktava/noma, audumu veikals, zobārsts, kā arī arhitektu māja. Sakaru mājas vietā agrāk bijusi Teodora Zaļkalna dzimtas zeme, kurā pie viņa vecākiem ciemojusies, atpūtusies tā laika Latvijas inteliģence.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi