×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-04-24
Siguldiešus kūku meistarus aicina piedalīties konkursā „Brīvības svētku kūka”

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā – 4.maijā – Latvijā svinēs Baltā galdauta svētkus. Arī siguldieši no plkst.17.00 tiksies Maija parkā, lai lieliskā atmosfērā kopā svinētu Latvijas neatkarības atjaunošanas dienu.

Pasākuma laikā Maija parku piepildīs aromātiska biskvīta, šokolādes, marcipāna un grauzdētu mandeļu smarža, jo kā īstos svētkos pienākas, galvenā loma uz svinību galda tiks dota kūkām – Baltā galdauta svētku laikā norisināsies Siguldas „Brīvības svētku kūku” konkurss, kurā ar savu meistardarbu – pašgatavotu svētku kūku vai torti aicināts piedalīties ikviens novada kūku cepējs. Kāruma recepte, kas iegūs lielāko novadnieku un profesionālās žūrijas novērtējumu, kļūs par Siguldas gada kūku un būs baudāma gadu mijas pasākumā 31.decembrī.

Kūku sastāvdaļas nav noteiktas – tās var tikt gatavotas pēc vecmāmiņu tradicionālajām receptēm vai mūsdienīgiem risinājumiem un neredzētām idejām katrai gaumei. Vienīgais nosacījums – 4.maijā konkursā prezentētajam meistardarbam jābūt vismaz 2,5–3 kilogramus smagam, lai to varētu degustēt pasākuma apmeklētāji un žūrija. Kūku meistari aicināti pieteikties konkursam līdz 1.maijam, nosūtot autora vārdu un kūkas nosaukumu uz e-pasta adresi ilze.jakubovska@sigulda.lv.

Jau ziņots, ka 4.maijā Maija parkā notiks Baltā galdauta svētki, kuru laikā pie parka teritorijā izvietotiem balti klātiem galdiem novadnieki aicināti baudīt līdzi paņemtās uzkodas, spēlēt tradicionālās latviešu spēles, sacensties zināšanās par Siguldu un svētku vakaru pavadīt īstā zaļumballē, kurā spēlēs Siguldas novada pūtēju orķestri un bigbends „Sigulda”.

4.maijā no plkst.15.00 līdz 22.00 Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienas jeb Baltā galdauta svētkos, Pašvaldības policija slēgs Pils ielas posmu no Šveices līdz Ausekļa ielai. Apbraukt šo posmu varēs pa Šveices, Krišjāņa Valdemāra, Ausekļa un Raiņa ielu. Savukārt apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi pilsētā būs tādi paši kā 15.Latvijas Stādu parādes laikā.

Youtube

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi