×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-02
Laurenču sākumskolā aizvadīti Mākslas dienu pasākumi

27.aprīlī Laurenču sākumskolā tika aizvadīta tradicionālā Mākslas nakts 4.–6.klašu skolēniem, šogad to veltot tēmai „Latvijas mākslas vērtības – ceļā uz valsts simtgadi”.

Piedāvājumā bija četras radošās stacijas, taču skolēniem pēc pašu izvēles bija iespēja darboties divās no tām. Stacijā „Makets” skolēni veidoja dažādu mākslinieku – grafiķu, gleznotāju, tēlnieku, karikatūristu – miniatūrus darbu paraugus un pašus māksliniekus, bet stacijā „Gleznu reprodukcija” skolēni gleznoja latviešu profesionālās glezniecības spožāko meistaru darbus, vēlāk veidojot īsus video stāstus, kuros pastāstīja par konkrētā darba sižetu, tapšanas gadu un citiem būtiskiem elementiem.

Stacijā „Portreti” skolēni zīmēja, veidoja kolāžas un dažādos citos radošos veidos attēloja mākslinieku portretus, bet stacijā „Mobilā skulptūra” bija iespēja izveidot sešu dažādu Latvijas putnu kustīgās jeb mobilās skulptūras. Visi radītie darbi maija mēnesī rotās skolas telpas. Vakara noslēguma notika arī tradicionālā pedagogu mākslas darbu izsole, kuras galvenos objektus šogad veidoja 21 pedagogu radīta fotogrāfija tēmā „Mani brīvības mirkļi”.

Mākslas dienu laikā 3.klašu skolēniem bija iespēja izveidot kopdarbu – Vilhelma Purvīša gleznas „Pavasarī (Ziedonis)” gleznas lielformāta reprodukciju ar telpiskiem papīra ziediem un pēcpusdienā doties ekskursijā uz Rīgu, apmeklējot izstāžu zāli „Arsenāls”, Rīgas Kino muzeju un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, piedaloties tematiskā nodarbībā.

Paldies aktīvajām mammām: Ilzei Skrodelei-Dubrovskai, Inesei Hincenbergai, Jolantai Šubrovskai, Inārai Rubenei, Inesei Gulbei, Ilzei Augstkalnei, Inesei Smilškalnei, Ilvai Urbanovičai par gardo vakariņu organizēšanu un sagatavošanu, visiem atsaucīgajiem Laurenču sākumskolas pedagogiem, pārstāvjiem no izstāžu zāles „Arsenāls”, Rīgas Kino muzeja un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja par aizraujošajām nodarbībām un Laurenču sākumskolas vecāku atbalsta biedrībai par finansiālo atbalstu visu aktivitāšu norisei.

Informāciju sagatavoja:
Vanesa Čeičiniece
Laurenču sākumskolas direktora vietniece audzināšanas jomā


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi