Baltā galdauta svētki Siguldā šajā gadā pulcēja novada kūku cepējus, jo norisinājās „Brīvības svētku kūku” konkurss.
Konditorejas meistardarbus varēja izgaršot un vērtēt ikviens pasākuma apmeklētājs, kā arī to darīja profesionāla žūrija, kurā darbojās Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne, Bīriņu pils restorāna šefpavārs Kaspars Rocēns un eklērnīcas „Raunas dārzs” īpašnieks Andrievs Jansons.
Kopvērtējumā 1.vietu un iespēju kļūt par Siguldas gada kūku, kas tiks pagatavota un pasniegta gadumijas pasākumā, kļuva Jeļenas Miķelsones „Saules pieskāriens”. 2.vietu un arī siguldiešu simpātijas izpelnījās „Mājas kūkas” darinātā torte „Sigulda aizrauj!”. Savukārt 3.vieta tika piešķirta Leldes Gailes pagatavotajam „Spēka našķim”.
Veicināšanas balvas saņēma Laines Lapiņas „Magone”, Amandas Freibergas „Sārtais velvets” un Anastasijas Parafiņukas „Bitīšu mantojums”.
Plašāka fotogalerija
© www.sigulda.lv