×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-22
Uzsākta pašvaldības grantēto ielu apstrāde ar putekļu absorbentu

Iestājoties stabiliem un sausiem laikapstākļiem, kā arī ņemot vērā, ka dabā pastiprināti veidojas ziedputekšņi, kas var pastiprināt dažādas alerģiskas reakcijas, pašvaldība uzsākusi Siguldas pilsētas un novada apdzīvoto vietu grantēto ielu un ceļu apstrādi ar putekļu absorbentu.

Putekļu absorbcijas materiāls, kas pasargā grants ielu virskārtu no pārliekas izžūšanas un virsmas putēšanas, tiek iestrādāts grantēto ielu un ceļu virskārtā. Sākotnēji tas var radīt īslaicīgas neērtības gājējiem, jo materiāls var lipt pie apaviem. Speciālisti norāda, ka sausos laikapstākļos absorbenta iedarbība nav vērojama uzreiz, jo ir nepieciešams, lai ceļa klātne saņemtu nedaudz mitruma, piemēram, nakts laikā, kad gaiss kļūst aukstāks un mitrāks.

Visu novada grantēto ielu un ceļu vienreizēja apstrāde ar putekļu absorbentu izmaksā vairāk nekā 30 tūkstošus eiro, bet lietavu laikā absorbenta iedarbība būtiski tiek mazināta. Tāpat noklātās ielas bojā gan autovadītāji, kuri pārkāpj ātruma ierobežojumus, gan transporta līdzekļi, īpaši kravas auto, kuri izmanto grants ceļus dzīvojamajos rajonos caurbraukšanai, ignorējot uzstādītās ceļazīmes, tādēļ Siguldas novada pašvaldības speciālisti aicina autovadītājus, braucot pa grantētajām ielām, samazināt ātrumu un ievērot uzstādītās ceļa zīmes, lai absorbenta iedarbība būtu iespējami ilgāka.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Dace Talce-Neimane
- 2018-06-08 13:19

Labdien! Vai Allažu pagasta grantētās ielas nav paredzēts apstrādāt ar putekļu absorbentu?

Atbilde: Dace Talce-Neimane
Administrācija
- 2018-06-11 09:13

Labdien!
Siguldas novada pašvaldības būvinženieris informē, ka Allažu pagastā ceļu apstrāde ar pretputes materiālu veikta tām brauktuvēm, kas ved cauri vairāku māju pagalmiem. Ja kāds ceļš vai iela nav apstrādāts, norādot precīzu brauktuves posmu, aicinām informēt pašvaldības Pakalpojumu centra klientu apkalpošanas speciālistus, zvanot uz informatīvā tālruņa numuru 80000388.
Ar cieņu
Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv administrācija

Administrācija
- 2018-05-28 14:10

Labdien!
Siguldas novada pašvaldības būvinženieri skaidro, ka pretputes absorbēšanai izmanto kālija hlorīdu, kas reaģē mitruma ietekmē. Hlorīdam piesaistot mitrumu, smalkās grants frakcijas tiek samitrinātas un tā tiek mazināta putēšana. Kā jau iepriekš tika minēts, ir divi dažādi veidi, kā pretputes līdzekli iestrādāt ceļa seguma virskārtā – īslaicīgākam rezultātam nosmidzināt un atstāt, bet ilglaicīgākam – iestrādāt virskārtā, veicot nelielu virskārtas planēšanu. Abos gadījumos ķīmiskā reakcija notiek pie zināma mitruma līmeņa, kurš ilgstošā sausumā kāds ir patlaban, nespēj nodrošināt efektīvu aizsardzību pret putekļiem.
Ar cieņu
Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv administrācija

Aigars Cibuļskis
- 2018-05-25 13:53

Kārtējo reizi sausa atrakstīšanās neiedziļinoties lietas būtībā. Lai tad šie inženieri paskaidro vai ir pareizi apstrādāt ielas pret putekļiem un pēc tam pēc divām dienām veikt ceļa greiderēšanu, kas šo apstrādi padara bezjēdzīgu. Tādā gadījumā nerakstiet rakstus par šīs apstrādes dārdzību! Zemē nomesta nauda un neviens protams nav par to atbildīgs.

Aigars Cibuļskis
- 2018-05-25 10:06

Labdien, godātā Pašvaldība! Šonedēļ saistībā ar grantētu ceļu uzturēšanu novēroju izmaiņas tehnoloģijās. 22.05. Jūdažu, Helmaņa un Ābeļdārza ielas tika apstrādātas ar pretputēšanas līdzekli. Savukārt vakar 25.05. visām šīm ielām tika veikta greiderēšana. Par cik minētā ceļu apstrāde ir tik dārga saprotu, ka atkārtota apstrāde pret putekļiem droši vien nebūs iespējama. Uz doto brīdi esmu nesaprašanā kas bija labāks vai pieciest nelielās grambas un elpot tīru gaisu vai kā patreiz pārvietoties pa nosacīti līdzenu ceļu un smakt nost. Sakiet vai par radušos situāciju šoreiz ir kāds atbildīgais?

Atbilde: Aigars Cibuļskis
Administrācija
- 2018-05-25 13:40

Labdien!
Siguldas novada pašvaldības būvinženieri informē, ka iestrādāt pretputes absorbentu ceļa virsējā klātnē ir viens no veidiem, kā saglabāt ilglaicīgāku pretputes līdzekļa darbību, bet tam nepieciešams neliels mitrums, smidzinošs lietus vai bagātīgāka rasa. Pašvaldības speciālisti atgādina, ka, braucot pa grantētām ielām un ceļiem, šādos, ilgstoši sausos laikapstākļos, jāizvēlas atbilstošs braukšanas ātrums, jo pretputes līdzekļa darbība saglabājas, diemžēl mitruma trūkuma dēļ tā ir samazinātas efektivitātes.
Ar cieņu
Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi