×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-06-21
Skolēnu nodarbinātības projektā jūnijā darbu uzsākuši jau 187 skolēni

Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar novada uzņēmējiem, kopš 2010.gada īsteno skolēnu nodarbinātības projektu, kura laikā iespēja strādāt un apgūt pirmās darba prasmes ir 13 līdz 19 gadus veciem jauniešiem. Šovasar ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu darbavietas tiks nodrošinātas 337 skolēniem, kuri pieteikušies nodarbinātības projektam.

Šomēnes pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās darbu sākuši 110 skolēni, savukārt uzņēmēju piedāvātajās darbavietās nodarbināti 77 skolēni. Kopumā 13 un 14 gadus veci jaunieši divas nedēļas četras stundas dienā strādā 19 pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās, savukārt no 15 līdz 19 gadus veci jaunieši strādā visu mēnesi četras stundas dienā pie 43 uzņēmējiem. Jāatzīmē, ka šogad 61% jauniešu saņēma iespēju strādāt tajās darbavietās, kuras tie bija norādījuši kā prioritārās, 21% gadījumu strādāt gribētāji nokļuva tajās darbavietās, kuras bija norādījuši kā otro izvēli.

Kā liecina pieredze, jaunieši, mēnesī nostrādājot 80 stundas, var nopelnīt vairāk nekā 200 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet, ja uzņēmējs ir gatavs piemaksāt, skolēni strādā vairāk un attiecīgi vairāk arī nopelna. Kā ierasts, daudzi jaunieši strādā viesmīlības jomā, palīdz pārtikas sagatavošanā, kā arī dārza darbos, veikala plauktu iekārtošanā un citu darbu veikšanā.

SIA „Visi Var” valdes locekle Eva Viļķina atklāj, ka uzņēmuma darbinieki priecājas par iespēju iesaistīties nodarbinātības projektā, un labprāt piedalītos projektā arī nākamgad. Skolēni nāk uz darbu ar interesi, iesaistās darba procesā, piedāvājot savas idejas, kuras tiek uzklausītas un ņemtas vērā. Darba pienākumi ir saistīti ar preču sagatavošanu no izveides brīža līdz nonākšanai veikala plauktā. Savukārt SIA „Siguldas maiznieks” īpašnieks Dairis Dronka uzskata, ka iesaistīšanās nodarbinātības projektā skolēniem dod iespēju apgūt pirmās darba prasmes, jo ne visiem bērniem ir bijusi iespēja pirms tam strādāt. Uzņēmumā jaunieši loka kartona kastes produktu iepakošanai. Uzņēmējs atklāj, ka skolēnu izpratne par darba tikumu ir dažāda.

Projekta īstenošanai no pašvaldības budžeta plānots izlietot vairāk nekā 60 tūkstošus eiro. Darba algas apmaksu minimālās algas apmērā par nostrādātajām stundām nodrošina pašvaldība, savukārt darba devējiem jāmaksā tikai darba devēja sociālais nodoklis.

Jau ziņots, ka pērn ar darbavietām tika nodrošināti 313 skolēni – visi, kuri atbilda noteiktajiem kritērijiem. Darbavietas piedāvāja vairāk nekā 35 uzņēmēji un pašvaldības struktūrvienības. Projekta īstenošanai no pašvaldības budžeta tika izlietoti vairāk nekā 50 tūkstoši eiro. Skolēnu nodarbinātības projekts tiek īstenots kopš 2010.gada, un jauniešiem tā ir iespēja iegūt pirmās darba iemaņas, plašāk izzināt iespējamās profesijas nianses, kā arī nopelnīt sev kabatas naudu vasaras brīvlaikā.

Youtube

 

Skolēnu nodarbinātības projekta laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi