×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-07-20
Pašvaldība aicina ierobežot latvāņu izplatību novadā

Siguldas novada pašvaldības speciālisti un Pašvaldības policijas inspektori, veicot ar latvāni invadēto teritoriju apsekošanu, konstatējuši, ka Siguldas novadā ar latvāni invadētas 490 zemes vienības. 17.jūlijā apkopota informācija, ka, apsekojot ar latvāni invadēto zemes vienību, nosūtītas 56 vēstules ar aicinājumu veikt latvāņu ierobežošanu, kā arī sastādīti pieci administratīvie protokoli par latvāņu ierobežošanas neveikšanu.

Latvāņa izplatības ierobežošanas pasākuma plānā 2018.–20122.gadam iekļautas 40 zemes vienības, par kurām zemes īpašnieki vai tiesiskie valdītāji ir iesnieguši iesniegumu reģistrācijai Valsts augu aizsardzības dienestā ar informāciju par plānotajiem latvāņu ierobežošanas pasākumiem, un 36 zemes vienības, kurās pašvaldībai ir tiesības organizēt latvāņu ierobežošanas pasākumus, ja zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs neveic latvāņu ierobežošanu. Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka zemes īpašnieka pienākums ir veikt latvāņu ierobežošanas pasākumus un informēt Valsts augu aizsardzības dienestu par latvāņu ierobežošanas darbību veikšanu.

Pašvaldībai piederošās ar latvāni invadētās 58 zemes vienībās un divās nomātās zemes vienībās regulāri tiek veikta latvāņu ierobežošana. Pielietojot mehānisko un ķīmisko ierobežošanas metodi, latvāņu ierobežošana veikta 12 zemes vienībās vairāk nekā 13 hektāru platībā.

Jau ziņots, ka pašvaldība pavasarī nosūtījusi 85 informatīva rakstura vēstules zemes īpašniekiem par nepieciešamību savlaicīgi veikt latvāņu ierobežošanu.

Pēc Valsts augu aizsardzības dienesta datiem Siguldas novadā ar latvāni (Heracleum sosnowskyi Manden) invadēta aptuveni 600 hektāru liela platība: Allažu pagastā 5 hektāri, Mores pagastā 53 hektāri, bet Siguldas pilsētā un Siguldas pagastā – vairāk nekā 540 hektāri.

Plašāka informācija par latvāņu ierobežošanu pieejama Siguldas novada interneta vietnē www.sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi