×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-15
Pieejams atbalsts energoefektivitātes uzlabošanai ēkām
Finanšu institūcija „Altum” ir ieviesusi jaunu valsts atbalsta programmu, kas piedāvā finansējumu beznodrošinājuma aizdevumu veidā energoefektivitātes uzlabošanai uzņēmumos un pašvaldībās. Šāds risinājums nozīmē, ka nav nepieciešams galvojums vai ķīla, jo aizdevums tiks atmaksāts no ietaupījuma, kas rodas pēc energoefektivitātes projekta pabeigšanas.
 
Aprēķināts, ka energoefektivitātes projekti vidēji atmaksājas jau divos līdz četros gados, tāpēc individuālos risinājumus atbalsta saņemšanai aicinām saņemt attīstības finanšu institūcijā „Altum”, zvanot energoefektivitātes ekspertam Edgaram Kuduram uz tālruņa numuru 20204664 vai rakstot uz e-pasta adresi edgars.kudurs@altum.lv.
 
Energoefektivitātes uzlabošanai var veikt elektrosistēmu, ierīču un iekārtu nomaiņu, enerģijas plūsmu (gaiss, tvaiks, dūmgāze) rekuperācijas iekārtu uzstādīšanu, apgaismojuma nomaiņu uz LED ar vai bez viedās lietošanas sistēmas, apkures sistēmu modernizēšanu. Tāpat var ieviest dažādus atjaunojamo energoresursu risinājumus, piemēram, saules paneļus un kolektorus, ar biomasu darbināmus apkures katlus un koģenerācijas iekārtas, kā arī sākt izmantot arvien lielāku popularitāti iemantojošo elektrotransportu.
 
Vienam uzņēmumam vai projekta īstenotājam finanšu institūcija „Altum” var piešķirt aizdevumu no 20 tūkstošiem līdz pat 2,85 miljoniem eiro. Finansējumu var kombinēt arī ar grantiem citās programmās. „Altum” finansē līdz 85% no projekta vērtības, aizdevumu izsniedzot uz termiņu līdz desmit gadiem. Svarīgākā prasība – lai no ietaupījuma, kas rodas energoefektivitātes projektu ieviešot, iespējams atmaksāt aizdevumu un uzņēmumam nerodas ietekme uz esošo naudas plūsmu. 
 
Lai saņemtu aizdevumu ir jāaizpilda pieteikuma veidlapa, kurā ietverti vēlamie darbi, izmaksas un gaidāmais ietaupījums. Pieteikuma veidlapa un papildu informācija par „Altum” energoefektivitātes aizdevumiem pieejama tīmekļa vietnē www.altum.lv.
 
Informāciju sagatavoja:
„Altum” energoefektivitātes eksperts
Edgars Kudurs

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi