×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-17
Uzsākta krēslu montāža Siguldas novada Kultūras centra zālēs

Siguldas novada Kultūras centra zālēs uzsākta ergonomisko skatītāju krēslu uzstādīšana – kopumā līdz septembra sākumam divās kultūras centra zālēs tiks uzstādīti 716 krēsli. Turpinās arī ēkas iekārtošana, lai jau septembra vidū novadniekus aicinātu uz Siguldas novada Kultūras centra atklāšanas pasākumiem un ekskursijām pārbūvētajā ēkā.

Siguldas novada Kultūras centrā ir izcila akustika ar mazu reverberācijas laiku, kas lieliski piemērota koncertiem ar apskaņošanu, tādēļ lielajā zālē tiks uzstādīti pārvietojamie krēsli, lai nepieciešamības gadījumā varētu organizēt arī stāvkoncertus. Lielajā zālē vieta paredzēta 500 skatītāju sēdvietām, kurās krēsli tiks izvietoti blokos pa trim vai četri. Ergonomiskie zāles krēsli būs ar paceļamu sēdekli, roku balstiem, dažādās krāsās, kuras turpinās jau fasādē ieskicētos devona perioda smilšakmens atsegumu toņus no Velnalas klintīm Siguldā. Lielās zāles balkonā atradīsies krēslu rindas, kas stiprinātas pie grīdas vairākās amfiteātra rindās, savukārt mazajā zālē tiks uzstādīti krēsli, kuri pielāgoti grīdas slīpajai virsmai.

Krēsli izgatavoti no specializēta, augstvērtīga materiāla. Sēdekļa automātiskās pacelšanas mehānisms ir klusināts, pateicoties sēdeklī iemontētam hidrauliskajam amortizatoram, kas netraucēs apkārtējiem vērot kultūras pasākumu, ja blakussēdētājam būs nepieciešamība pamest savu vietu.

Pēc veiktās iepirkumu procedūras, krēslus Siguldas novada Kultūra centram par 181,7 tūkstošiem eiro piegādāja Lietuvas uzņēmums „JS Baltic”, un to lietošanas garantija ir pieci gadi.

Jau ziņots, ka 7.augustā ekspluatācijā nodots Siguldas novada Kultūras centrs, kurš būvēts 1962.gadā un kopš tā laika kalpojis bez būtisku remontdarbu veikšanas. Pēc veiktās ēkas pārbūves Siguldas novada Kultūras centrs ieguvis plašas, mūsdienīgas un funkcionālas telpas un, pateicoties oriģinālam dizaina risinājumam – apdrukātajiem fasādes paneļiem, kuros attēloti Siguldas Velnalas devona perioda klinšu atsegumi, – veiksmīgi iekļaujas Siguldas pilsētvidē. Ēkā izveidotas četras īpaši pielāgotas mēģinājumu telpas orķestra, kora un dejotāju vajadzībām, kuras būs pieejamas novada amatiermākslas kolektīviem. Saskaņā ar izsludināto atklāto iepirkuma konkursu Siguldas novada Kultūras centra vērienīgo rekonstrukciju par 8 273 886 eiro, tajā skaitā ar PVN, veica SIA „Monum”. Daļa no Siguldas novada Kultūras centra rekonstrukcijas izmaksām 1 921 171,03 eiro apmērā segtas, īstenojot Emisijas kvotu izsoļu instrumenta finansēto projektu „Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Siguldas novada Kultūras centra ēkā”. Pēc projekta īstenošanas enerģijas patēriņš apkurei uz ēkas aprēķina būs 32,60 kWh/m2 gadā, bet oglekļa dioksīda emisiju samazinājums – 44 568,79 kg CO2/gadā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi