×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-09-03
Ar vērienu aizvadīts 28.Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens

Svētdien, 2.septembrī, Siguldā norisinājās 28.Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens, kurā četrās dažādās distancēs piedalījās vairāk nekā 5300 dalībnieku. Sporta šosejas braucienā uzvaru svinēja Latvijas profesionālais velosportists Andžs Flaksis un Viktorija Sipoviča, MTB distancē nepārspēti palika – Ivars Prokofjevs un Katrīna Jaunslaviete–Kipure, kamēr LDz Tautas braucienā uzvaras lauri Roadex” komandas pārstāvim Ģirtam Cirvelim. Velobrauciena laikā otro gadu pēc kārtas bija iespēja piedalīties „Retro velo” tūrisma braucienā.

Turpinot tradīcijas, Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena kuplākās ģimenes titulu ieguva Ceru ģimene. VAS „Latvijas dzelzceļš” uzvarēja nominācijā kuplākais lielais uzņēmums, kamēr „Ķīpsalas izstāžu centrs” triumfēja kuplākā mazā uzņēmuma nominācijā. Siguldas novada pašvaldības kolektīvs ieguva kuplāk pārstāvētākās pašvaldības balvu.

Dienas pirmajā pusē Vienības velobraucienu atklāja 99 kilometrus garais sporta šosejas brauciens, kurā piedalījās arī leģendārie Beļģijas riteņbraucēji ar „Parīze–Rubē” velobrauciena uzvarētāju Žanu Marī Vampjēru priekšgalā. Distances, kura no Siguldas veda līdz Cēsīm un atpakaļ, laikā izveidojās vairāku sportistu atrāviens.

Sporta šosejas brauciena pēdējos kilometros solo izrāvienā devās „Holowesko Citadel Racing team” komandas sportists Andžs Flaksis, kurš 2012.gadā uzvarēja Eiropas U23 čempionā. Trasē no Dunalkas nākušais sportists pavadīja 2 stundas 16 minūtes un 22 sekundes. 2.vietu izcīnīja „Evelo team” pārstāvošais cēsinieks Kaspars Serģis, savukārt 3.vietu ieguva „Rīga” komandas sportists Ēriks Toms Gavars. Sieviešu konkurencē pirmā bija Viktorija Sipoviča („Dobeles dzirnavnieks/Feel Free”), otrā bija viņas komandas biedrene Santa Sanija Jurgena, bet trijnieku noslēdza Dobeles sporta skolas riteņbraucēja Daniela Leitāne. Komandu ieskaitē labāko trijniekā iekļuva – „Evelo team”, „ZZK” un „Dobeles dzirnavnieks/Feel Free” vienības.

Jauna distance bija sagatavota Latvijas Valsts mežu MTB brauciena dalībniekiem. 39 kilometru garajā trasē pa Siguldas un Līgatnes apkārtnes ceļiem un takām visātrākais vīru konkurencē bija „ZZK” vienības riteņbraucējs Ivars Prokofjevs, kurš par 14 sekundēm apsteidza Reini Marksu („Velorīts”). Tik pat daudz uzvarētājam zaudēja arī „ASK Patria” sportists Kārlis Baltacis, kurš ierindojās 3.vietā. Sieviešu vērtējumā pirmā bija Katrīna Jaunslaviete–Kipure („ZZK”), otrā – Lelde Ardava („VW Komerctransports–Veloprofs.lv”, bet trešā – Beate Kovgere („EMU”). Komandu vērtējumā pirmās trīs vietas uz goda pjedestāla ieguva – „ASK Patria”, „ZZK” un „Sportland Bottecchia” vienības.

Teju 4000 velobraucēju izvēlējās LDz Tautas distanci, veicot 36 kilometru garo tradicionālo trasi gar Sēnīti, Murjāņiem un Raganu. Absolūtajā vērtējumā vīriem otro gadu pēc kārtas triumfēja „Roadex” komandas pārstāvis Ģirts Cirvelis. Uzreiz aiz viņa sekoja „RRS/ Purvciems” riteņbraucējs Artūrs Erdmanis un Armands Pivors („Ogre/Nesēdi mājās”). Starp daiļā dzimuma pārstāvēm visātrāk Siguldas kalnā uzbrauca Kitija Siltumēna („RRS/Purvciems”), otro vietu izcīnīja Renāte Rodionova no Carnikavas sporta centra, savukārt trešā – Ļubova Smirnova no „ZZK” vienības. Spraigā komandu cīņā uzvarēja „RRS/Purvciems”, apsteidzot „Velo +” un Tukumu.

Otro gadu pēc kārtas Vienības velobrauciena laikā norisinājās „Retro velo” tūrisma brauciens, kurā piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku. Katrs no tiem izcēlās ar orģināliem un krāšņiem tērpiem, kā arī velosipēdiem. Retro velo brauciena dalībnieki varēja doties 33 vai 22 kilometru garajās distancē ar vairākiem kontrolpunktiem to laikā. Tikmēr īpaša žūrija noteica stilīgāk tērpto vīrieti, sievieti, kā arī ģimeni.

Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens tiek rīkots ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi