×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-09-19
Aicina apmeklēt „Gada balvu izglītībā” kultūras centrā „Siguldas devons”

„Absolūts kosmoss” šogad gaida visus novada izglītības nozares cilvēkus, tāpēc Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde aicina Skolotāju dienu svinēt kopā. Apbalvošanas ceremonija „Gada balvas izglītībā” notiks 5.oktobrī plkst.19.00 kultūras centrā „Siguldas devons”, kurā aicināti piedalīties ne tikai pedagogi un izglītības nozares profesionāļi, bet arī novadnieki, kuri vēlas godināt vienu no atbildīgākajām profesijām pasaulē.

Lai godinātu un motivētu Siguldas novada skolotājus, izglītības nozares darbiniekus un organizācijas, kā arī lai veicinātu izglītības kvalitāti, svinīgā ceremonija „Gada balva izglītībā” turpinās pērn iesāktās koncepcijas „gaisma” tēmu, kas šajā gadā ir „Absolūts kosmoss”. Izglītība ir kosmosa telpa, kas piepildīta ar dažādām planētām, galaktikām, asteroīdiem un komētām, bet skolotāji, līdzīgi kā astronauti, kosmosa pētnieki, gadu no gada zināšanu raķetē traucas pretī nezināmajam, lai atklātu un dotu pasaulei jaunus spīdekļus un zvaigznes.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies vokālā grupa „Latvian Voices” – profesionāla a cappella grupa, kura savas darbības laikā izdevusi jau sešus mūzikas albumus, bet 2013.gadā saņēma Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu. Laikmetīgās un mūsdienu dejas horeogrāfe un dejotāja Liene Grava, kura ir Spēlmaņu nakts „Gada kustību mākslinieks” laureāte, vertikālās dejas, mūzikas un video projekciju kopprojekta „Kvēldiegs” līdzautore, sniegs deju priekšnesumu, savukārt pianiste Agnese Egliņa, kuras personībā elastīgi savienojies solistes un kamermūziķes talants, kļūstot par vienu no pieprasītākajām pianistēm Latvijā, pārsteigs ar aizraujošiem klavierspēles skaņdarbiem. Pasākuma muzikālo noformējumu papildinās arī mūziķe un komponiste Madara Fogelmane, kura popularitāti ieguva ar dziesmu „Esamība”, piedaloties konkursā „Supernova 2018”.

Atgādinām, ka aizraujošākos un izcilākos Siguldas novada pedagogus, apbalvojumam „Gada balva izglītībā” var pagūt pieteikt līdz piektdienai, 21.septembrim, aizpildot aptaujas anketu šeit. 

Dalība pasākumā – bez maksas.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Juris Berzins
- 2018-10-18 11:33

Saistīt kultūras centra nosaukumu ar Gūtmaņa alu ir lieliska ideja. Pie tam varētu uz ļoti bezgaumīgajiem smilšu atseguma imitāciju paneļiem uzgleznot Gūtmaņa alas attēlu. Gan ārpusē, gan iekšpusē. Gūtmaņa ala ir daudz spēcīgāks simbols par Velna alas simbolu. Tauta to pieņemtu un Demona vārds izgaistu nebūtībā.

Linda Mūza
- 2018-10-18 10:17

Mans variants kultūras centra nosaukumam "Pie Gūtmaņa". Kultūras centra fasāde tam atbilst un visiem būtu saprotams un skaidrs. Bet jēga apspriesties saprotu - nekāda, noticis fakts.

Juris Berzins
- 2018-10-17 15:28

Laikam jau pastāv divas Siguldas. Un katra runā savā valodā. Parasti jau uzvar tā valoda, kurā runā vienkāršie cilvēki. Tā tas bija ar "Raibo Suni". Tā oficiālo nosaukumu neviens pat neatceras. Un tā būs ar Demonu. Par Devonu to sauks tikai VIP personas. Citiem tas būs mīļš un silts Velniņš - Demons. Varbūt, ka tā arī vajag. Purva Velnu taču nosvilināja.

Leili Kerimova
- 2018-10-16 19:42

Prieks, ka ir ko apspriest! Tātad "DEVONS" ir sakustinājis mūs! Cik labi, ka "DEVONS". Prieks par lakonisko nosaukumu, kas liek kādam paskatīties, ko tas nozīmē, ja jau skolās mācītais piemirsies...Prieks, ka nav rindiņā papildinājums- Siguldas saldējums, Siguldas sporta centrs, Siguldas bloks, ...Siguldas soliņš, Siguldas skurstenis, Siguldas vēl kaut kas....:)

Juris Berzins
- 2018-10-09 07:39

Jau noticis fakts. Nevēlamais nosaukums šobrīd jau tiek lietots ļoti plaši. Ar to arī visus mūs apsveicam.

Māris Smilga
- 2018-10-02 23:13

Atbalstu Elitas viedokli. Ja mums ir Siguldas sporta centrs, tad vajadzētu būt arī Siguldas (vai Siguldas novada) kultūras centram "Devons" (nosaukums lai paliek). Lai gan sekoju līdzi Siguldā notiekošajam, nemanīju, ka kultūras nama projektēšanas un pārbūves gaitā būtu apspriests tā nosaukums. Acīmredzot, nosaukums, fasāde un visa tā koncepcija bija projekta autora radīta. Tāpat zāļu nosaukumus grūti atcerēties un cilvēkiem gados tā ir vel lielāka problēma. Varēja ko latviskāku, piemēram, lielā zāle "Gauja", kino zāle "Brasla", izstāžu zāle "Umurītis".

Elita Kārkliņa
- 2018-10-02 10:34

Nesen gāju garām Devonam un uz soliņa sēdošais vīrietis prasīja, kas atrodas tajā ēkā?! Jā, un tajā brīdī iedomājos, ka tiešām nav rakstīts- kultūras centrs...Esmu dzirdējusi kā ārzemnieki autobusā sprieda, ka tas esot muzejs!Varbūt vajadzēja uzrakstu - KULTŪRAS CENTRS?
Vai nevajadzēja veikt siguldiešu aptauju kā saukt šo ēku?

Juris Berzins
- 2018-09-26 15:56

Nosaukums "Siguldas Demons" diemžēl, šobrīd jau tiek lietots ļoti plaši. Ticamākais, ka cilvēku sarunu vidē tas folklorizēsies. Bija "Raibais suns" nu būs arī "Siguldas Demons" jeb tikai Demons.

Atbilde: Juris Berzins
Aleksandrs Udris
- 2018-09-28 08:51

"Diemžēl" ir nevis tas, ka ir cilvēki, kas "lieto", bet gan tas, ka ir cilvēki, kas nepazīst vārdu, tāpēc to pielāgo savam līmenim. Diemžēl tas norāda tikai uz "lietotāja" kļūdu viņa "cietajā diskā", nevis vārda izvēles kļūdu. VĀRDAM "DEVONS" ir ļoti bagāti slāņi, ne tikai šajā laikā radītajiem iežiem... Jo biežāk šādi tiks rakstīts nepareizais vārds, jo biežāk taisni Tu provocēsi tā lietošanu to cilvēku vidū, kuri nezina, ko nozīmē pareizais. Vienā savā komentārā esi paguvis to noreklamēt trīs!!!!!!! reizes!

Juris Berzins
- 2018-09-23 07:59

Šo ne visai labo nosaukumu jau lieto daudzi cilvēki. Sanāks kā ar taciņām parkos. Parasti cilvēki it pa zālīti, nevis pa nevietā izveidoto bruģa celiņu. Baidos, ka pat pēc nosaukuma maiņas tiks lietots Demona vārds. Jo to pat izrunāt ir vieglāk nekā vārdu Devons.

Atbilde: Juris Berzins
Aleksandrs Udris
- 2018-09-25 09:23

Nupat uzrakstīju, kaut kur pazuda... Ja cilvēks nezina kādu vārdu, tad pielāgo sev tuvāku un zināmāku. Jādara kā sīkie dara - izrok visu Google un sameklē, to ko nezina. Un pēc tam skolā izmanto. Nosaukums pamatīgs un stiprs kā klints. Un - labskanīgs.

Inita Lemberga
- 2018-09-22 21:52

Nosaukums kopā ar stāstu ir lielisks! Visiem, kam rodas negatīvas noskaņas, iesaku vēlreiz noklausīties vai izlasīt stāstu. Vārda interpretācijas jau par visu var izdomāt, un katrs to dara atbilstoši savai iztēlei. Šāds negatīvisms noteikti nav vispārējais viedoklis, pirmo reizi par to izlasīju šeit :) Vienīgais, gribētos, lai Devons tiktu rakstīts ar lielo burtu! Mazais burts tomēr atņem diženumu.

Mara Vimba
- 2018-09-21 15:32

Tomēr šis nosaukums it kā atkal mazina Siguldas kā pilsētas un novada centra nozīmi. Tā varētu saukt kultūras centra kafejnīcu , bet pats kultūras centrs gan varētu nest vārdu "Sigulda"- tomēr taču lielākais un svarīgākais Siguldas pilsētā. Jau tā Sigulda (pilsēta) ir pazaudējusies Siguldas novadā (palasiet šai pat Siguldas web lapā): Allažu pagasts, Mores pagasts, Siguldas pagasts, Sigulda... - tā tas izskatās korekti pēc alfabēta)

Juris Berzins
- 2018-09-21 12:58

Atliek tikai uzrakstīt - šobrīd daudzi cilvēki lieto vārdu salikumu "Siguldas demons". Tātad - Sātana Templis. Vai tiešām Jūs gribat lai šis nosaukums iesēžas cilvēku atmiņā?

Juris Berzins
- 2018-09-21 11:56

Pat nerakstīšu to vārdu kādā cilvēki jau sāk šo centru saukt. Ja nosaukums steidzīgi netiks nomainīts sekas būs bēdīgas. Pat pēc jaunā nosaukuma piešķiršanas tiks lietots vārds ko cilvēki jau ir atklājuši. Līdzīgi "Raibajam Sunim" arī jaunais kultūras nams kļūs slavens un varbūt pat ne tikai Latvijā. Kā "Siguldas ...". Var jau augstprātīgi turpināt izlikties, ka viss ir OK! Bet labāk jau nevajag!

Atbilde: Juris Berzins
Administrācija
- 2018-09-21 12:41

Labdien!

Ēka nosaukta par godu devona periodam, kura laikā Siguldas apkaimi klāja ūdeņi. „Siguldas devona” fasādes dizainā izmantoti dekoratīvi paneļi, kuru apdrukā redzams smilšakmens atsegumu raksts no Velnalas klintīm, kur visbagātīgāk saglabājušās devona zivju un floras fosīlijas.

Ar cieņu
Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi