×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-09-25
Siguldas novada bibliotēkā aktivizēta pieeja četrām EBSCO datubāzēm

Sākot no 21.septembra Siguldas novada bibliotēka reģistrētiem lietotājiem bez maksas piedāvā četras EBSCO pilnteksa datubāzesMasterFILE Premier, Consumer Health Complete, Science Reference Center un Hobbies & Crafts Reference Center –, izmantojot Siguldas novada bibliotēkas IP adresi vai arī attālināto piekļuvi no mājas datoriem un mobilajām ierīcēm, bibliotēkā saņemot piekļuvei izsniegtu kodu. Bezmaksas pieejas tiks nodrošinātas līdz 11. novembrim. Ja datubāzēm būs pieprasījums, tad tiks lemts par to abonēšanu turpmākajam periodam.

Datubāze MasterFILE Premier satur pilna apjoma tekstus no žurnāliem un publikācijām par dažādām nozarēm, piemēram, bizness, veselība, izglītība, zinātne, kultūra. Tā papildināta ar kvalitatīviem attēliem, kartēm un karogiem. Datubāzē ir tikpat kā 1600 pilna teksta žurnāli un laikraksti, 440 pilna teksta grāmatas ar atsaucēm un 73 000 pirmavotu dokumenti.

Hobbies & Crafts Reference Center datubāzē aplūkojamas pilna teksta publikācijas no vadošajām rokdarbu un hobiju grāmatām un žurnāliem. Publikācijās atrodamas „dari pats” instrukcijas un kā arī aprakstītas radošas idejas zīmēšanai, rokdarbiem, kolekcionēšanai, dekorēšanai, mājas un dārza labiekārtošanai, bērnu radošajām darbnīcām, tēlotājmākslām un citām nozarēm.

Science Reference Center datubāzē pieejami zinātniski žurnāli, laikraksti, enciklopēdijas, grāmatas ar atsaucēm un iespaidīgu attēlu kolekciju par bioloģiju, ķīmiju, zemes un kosmosa izpēti, enerģētiku, vides pētniecību, tieslietām, medicīnu, psiholoģiju, inženierzinātni, socioloģiju. Papildus tiek piedāvātas arī augstas kvalitātes zinātnisko attēlu datubāzes.

Datubāze Consumer Health Complete satur pētījumus un informāciju par veselības un medicīnas nozari. Tajā pieejamo materiālu saturs aptver gan profesionāli zinātniskos medicīnas segmentus, gan visaptverošas labsajūtas un medicīnas perspektīvas.

Atgādinām, ka Siguldas novada bibliotēka piedāvā reģistrētajiem lietotājiem arī datubāzes Letonika.lv attālināto pieeju. Lasītājiem aplūkojams viss Letonika.lv saturs, kas sagrupēts deviņās sadaļās – enciklopēdijas, vārdnīcas, lasītava, multivide, valoda, ceļvedis, pasakas, Latvijas Kultūras kanons, mācībām –, izņemot ar autortiesībām aizsargātie darbi. Lai izmantotu datubāzi, bibliotēkā ir jāsaņem parole.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi