×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-09-25
Mainīti uzturēšanas un lietošanas noteikumi novada kapsētās

Lai aktualizētu novada kapsētu esošos iekšējās kārtības noteikumus, kā arī kārtību, kādā notiek kapsētu apsaimniekošana, kapavietu ierādīšana, kopšanas un uzturēšana, apbedīšana, kā arī kapliču lietošana, Siguldas novada pašvaldības 6.septembra domes sēdē aktualizēti saistošie noteikumi „Kapsētu uzturēšanas un lietošanas noteikumi Siguldas novadā”, kā arī apstiprināts jauns maksas pakalpojumu cenrādis.

Būtiskākās izmaiņas kapsētu maksas pakalpojumu cenrādī skar iepriekš atsevišķi noteiktās maksas par kapličas nomu un zvana zvanīšanu Siguldas kapsētas kapličās, apvienojot tās vienā pakalpojuma maksā, pamatojoties uz to, ka lielākajā skaitā gadījumu tiek reizē izmantoti abi pakalpojumi.

Turpmāk telpu (tai skaitā zvana) izmantošana bēru ceremonijai Siguldas pilsētas kapsētas jaunajā kapličā maksās 45 eiro, bet vecajā kapličā – 20 eiro. Telpu izmantošana bēru ceremonijai Allažu pagasta kapsētas kapličā izmaksās 9,68 eiro. Saldētavas noma Siguldas pilsētas kapsētas jaunajā kapličā (viena diennakts vienam mirušajam) turpmāk maksās 6,70 eiro, bet telpu noma Siguldas pilsētas kapu jaunajā kapličā viena mirušā sakopšanai un iezārkošanai – 13 eiro.

Izmaiņas, kas stāsies spēkā pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas akcepta saņemšanas, paredzētas arī noteikumos „Kapsētu uzturēšanas un lietošanas noteikumi Siguldas novadā”, līdzšinējā vienreizējā maksājuma vietā nosakot vienreizēju nodevu kapsētu infrastruktūras uzturēšanai. Siguldas novada Siguldas kapsētā saskaņā ar saistošajiem noteikumiem ir iespēja saņemt lietošanā vienvietīgu līdz četrvietīgu kapavietu:

  • vienvietīgas (5,25 m2) kapavietas vienreizējas ierādīšanas un iemērīšanas maksas (nodevas) apmērs būs 25 eiro;
  • divvietīgas (7,5 m2) – 50 eiro;
  • trīsvietīgas (9 m2) – 150 eiro;
  • četrvietīgas (12 m2) – 285 eiro.

Allažu un Mores pagasta kapsētās saskaņā ar saistošajiem noteikumiem ir iespēja saņemt lietošanā vienvietīgu līdz sešvietīgu kapavietu:

  • vienvietīgas (5,25 m2) kapavietas vienreizējas ierādīšanas un iemērīšanas maksas (nodevas) apmērs būs 25 eiro;
  • divvietīgas (7,5 m2) – 50 eiro;
  • trīsvietīgas (9 m2) – 90 eiro;
  • četrvietīgas (12 m2) – 120;
  • piecvietīgas (15 m2)– 150 eiro;
  • sešvietīgas (18 m2) – 180 eiro.

Apmaksu par jaunierādītu kapavietu iedzīvotāji var veikt sev ērtā veidā – ar bezskaidras naudas norēķinu, no Siguldas novada kapsētu pārzines Edītes Švalkovskas saņemot rēķinu par pašvaldības sniegto pakalpojumu, vai klātienē skaidrā naudā. Edītes Švalkovskas darba laiks ir no otrdienas līdz sestdienai, un ar viņu iespējams sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 26402201, lai vienotos par novada iedzīvotājam ērtāku tikšanās vietu un laiku. Apbedīšana, līdzīgi kā citās kapsētās Latvijā, un klientu apkalpošana nenotiek svētdienās un pirmdienās.

Aktualizētajos saistošos noteikumos, noteikts, ka Siguldas novada kapsētas ir paredzētas mirušo cilvēku apbedīšanai, kuru pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir bijusi Siguldas novada administratīvajā teritorijā. Iepriekš ierādītā un izveidotā kapavietā ir tiesības apbedīt mirušos neatkarīgi no to pēdējās deklarētās dzīvesvietas, savukārt ierādīt jaunu kapavietu mirušā apbedīšanai, kura pēdējā deklarētā dzīvesvieta nav Siguldas novada teritorija, iespējams, pamatojoties uz kapavietas uzturētāja, kurš ir mirušā laulātais vai radinieks taisnā līnijā vai sāņu līnijā līdz trešajai radniecības pakāpei un kura dzīvesvieta deklarēta Siguldas novada administratīvajā teritorijā.

Kapsētu uzturēšanas un lietošanas noteikumos precizētas esošās un noteiktas jaunas prasības, kas saistītas ar kapavietu labiekārtošanu un to uzturēšanu, ar mērķi ievērot vienotu un nesadrumstalotu kā kultūrvēsturiskā mantojuma kapsētu vizuālo tēlu. Noteikts maksimāli pieļaujamais dzīvžogu uzturēšanas augstums – viens metrs un maksimāli pieļaujamais kapavietās stādāmo koku augstums, kas pieaugušā vecumā nedrīkst pārsniegt divus metrus. Precizēta kārtība, kādā kapavietas atzīstamas par nekoptām, kā arī šo kapavietu aktēšanas kārtība, nodrošinot caurspīdīgu un iedzīvotājiem redzamu aktēto kapavietu nodošanu jauniem uzturētājiem.

Atgādinām, ka Miera ielas pārbūves laikā piekļūšana kapsētai notiek pa Rūsiņa un Kraukļalas ielu, savukārt piekļuve kapsētai ar specializēto un pavadošo transportu tiek saskaņota ar kapsētu pārzini, kas informē būvuzņēmēju.

Saistošie noteikumi „Kapsētu uzturēšanas un lietošanas noteikumi Siguldas novadā” stāsies spēkā pēc to saskaņošanas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, savukārt maksas cenrādis ir spēkā no šā gada 7.septembra, un tas ir pieejams šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi