×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-09-26
16 skolēni veiksmīgi uzsākuši mācības jaunizveidotajā mākslu klasē

Šajā gadā Siguldas pilsētas vidusskola sadarbībā ar Mākslu skolu „Baltais Flīģelis” izveidoja 1.klasi ar mākslu novirzienu, kurā šobrīd mācās 16 radoši skolēni. Vispārizglītojošās programmas priekšmetus bērniem māca sākumskolas skolotāja Marita Breidaka, savukārt dažādu mākslu un mūzikas nodarbības, daudzpusīgi attīstot radošās zināšanas, prasmes un talantus, pasniedz Mākslu skolas pedagogi.

Mācības, kā arī interešu izglītības nodarbības līdz 4.klasei Siguldas pilsētas vidusskolas mākslu klases skolēniem notiks Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” telpās, nodrošinot mākslas un mūzikas nodarbībām atbilstošu mācību vidi un iespēju pēcpusdienā turpat apgūt profesionālās ievirzes programmas. Pēc tam mācības turpināsies Siguldas pilsētas vidusskolā, skolēniem profesionālo ievirzi apgūstot Mākslu skolā pēc stundām.

Šajā mācību gadā pirmklasnieki apgūst improvizācijas nodarbības, kas vēlāk pāraugs teātra ievirzē, folkloras nodarbības, lai izprastu dabas ritmu un gadalaiku ritējumu caur rotaļām, stāstiem un tautas dziesmām, kā arī materiālmākslu, lai visu kopā novestu līdz skaistam rezultātam – leļļu teātra izrādei pavasarī, sadarbībā ar pedagogiem, veidojot izrādes stāstu un dekorācijas.

Jau ziņots, ka 2014./2015.mācību gadā Siguldas pilsētas vidusskolā tika izveidota 1.klase ar sporta novirzienu, sekmējot audzēkņu fiziskās dotības un vispusīgu attīstību. Papildus tam kopš 2016./2017.mācību gada Siguldas pilsētas vidusskolā sadarbībā ar Latvijas Kultūras koledžu ir uzsākta mācību programmu 10.klašu skolēniem, izveidojot radošo industriju klasi un robotu un tehnoloģiju mācību novirzienu. Savukārt šajā gadā izveidota jauna klase līderības, vadības un pārvaldības programmā. Iespējas padziļināti apgūt dabaszinības un informācijas tehnoloģijas novada skolēniem ir Laurenču sākumskolā, bet Siguldas Valsts ģimnāzija 7.–12.klašu skolēniem piedāvā padziļināti apgūt matemātiku, dabaszinātnes un svešvalodas.

2018./2019.mācību gadā Siguldas novada skolās mācības uzsāka 270 pirmklasnieki. Kopumā Siguldas novada izglītības iestādēs šajā gadā uzsākuši vairāk nekā 2400 skolēnu, kurus izglīto gandrīz 240 pedagogu. Kā liecina pašvaldības Izglītības pārvaldes apkopotā informācija, skolēnu skaits Siguldas novada skolās ik gadus pieaug par vairāk nekā 100 skolēniem – šogad skolēnu skaits novada izglītības iestādēs, salīdzinot ar 2017./2018.mācību gadu, palielinājies par 138 skolēniem.

Youtube

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi