×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-10-22
Laurenču sākumskolā aizvadītas Dzejas dienas

Latvijas simtgades ietvaros Laurenču sākumskolā aizvadītas tradicionālās Dzejas dienas, kuru ietvaros šogad īpaši tika godināta 100 dzejas bilžu grāmatu sērija „Bikibuks”, kam par godu 4.–6.klašu pasākums „Dzejas nakts”, kas ir Dzejas dienu noslēgums, ieguva nosaukumu „Simts bikibuki Latvijas simtgadei”.

1.–3.klašu skolēniem Dzejas dienu laikā bija iespēja piedalīties dzejas stāstu darbnīcā, rakstot un zīmējot turpinājumu dzejolim „Kad laurēns satiek bikibuku!”, kā arī iepazīstot dažādu dzejnieku daiļradi, radot savus dzejas stāstus.

19.oktobrī 4.–6.klašu skolēniem notika Laurenču sākumskolas vecāku atbalsta biedrības organizētais pasākums – Dzejas dienu noslēgums. Tajā dzejniece un bērnu literatūras autore Inese Zandere un māksliniece un ilustratore Rūta Briede pastātīja, kā radās ideja bilžu grāmatu sērijai „Bikibuks”. Skolēniem bija iespēja uzzināt, kā tika izvēlēti mākslinieki, kuri ilustrēs grāmatas, kā tika piemeklēts logotips un citi elementi, kas grāmatu sēriju padarīja interesantu.

Vakara turpinājumā 6.klases skolēniem bija iespēja piedalīties Rūtas Briedes radošajā darbnīcā, izveidojot Laurenču sākumskolas dzejas krājumu, un piedalīties skolas direktora Kristapa Zaļā vadītajā viktorīnā, parādot savas zināšanas un erudīciju par dažādām ar dzeju saistītām tēmām. Savukārt 4. un 5.klašu skolēni darbojās trīs dažādās darbnīcās Laurenču sākumskolas pedagogu vadībā, zīmējot infografikas, izspēlējot teātri un sacerot savus dzejas stāstus par bikibukiem.

Pasākuma noslēgumā izskanēja koncerts, un ikviens varēja iesaistīties sarunā ar grupas „Zelta kniede” dalībnieku Silvestru Lorencu par to, kā top dziesmu teksti un kā tiem piemeklēt atbilstošu melodiju, tādējādi skolēniem labāk izprotot dzejnieku daiļrades sasaisti ar mūzikas radīšanas procesu.

Informāciju sagatavoja:
Laurenču sākumskolas direktora vietniece audzināšanas jomā
Vanesa Čeičiniece


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi