×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-10-31
Allažu pamatskolas skolēni apmeklē Turaidas muzejrezervātu

Allažu pamatskolas 2., 4. un 6.klases skolēni projekta „Skolas soma” ietvaros 30.oktobrī apmeklēja Turaidas muzejrezervāta organizētās izglītojošās nodarbības.

4.klases skolēni kopā ar Turaidas muzejrezervāta pārstāvi Andu Skuju izstaigāja Dainu kalnu, iepazina Induļa Rankas veidotās skulptūras. Skolēniem pašiem bija iespēja minēt mīklas, teikt un dziedāt tautas dziesmas, iet rotaļās. Katrs savu priekšstatu par Dainu skapi, kurā glabājas tautas dziesmas varēja atveidot uz papīra zīmējot savu nākotnes tautas gara mantu glabātuvi. Pēc nodarbības skolēni pavēroja apkārtni no pils torņa, kā arī noklausījās skaudro Turaidas Maijas stāstu.

2. un 6.klases skolēni ciemojās pie Turaidas Fogta – uzzināja par ļaužu iedalījumu senatnē, piederību pie zināmas kārtas, par uzvedības manierēm un tradīcijām, iepazina senās rakstības noslēpumus, paši ar zosu spalvu rakstīja vārdus. Bija iespēja tērpties zemnieku, saimnieku un bruņinieku apģērbā, izjust senatnes elpu caur tērpu. Skolēni ļoti pozitīvi novērtēja iegūtās zināšanas un izpratni par mūsu tautas senatni, paradumiem, folkloras mantojumu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi