×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-11-02
Siguldas novads iekļuvis konkursa „Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” finālā

Zināmas konkursa „Ģimenei draudzīga pašvaldība” deviņas finālistes – pašvaldības, kuras tika noteiktas vērtējot pašvaldību iesniegto informāciju par administratīvajiem datiem un atbalsta iespējām pašvaldībās dzīvojošajām ģimenēm, kā arī ņemot vērā pašu iedzīvotāju sniegto vērtējumu vietnē www.vietagimenei.lv. Reģionālas nozīmes attīstības centru grupā finālā iekļuvuši Siguldas, Alūksnes un Preiļu novadi, pilsētu konkurencē par nomināciju cīnīsies Daugavpils, Jēkabpils un Jūrmala, bet novadu kategorijā – Ikšķiles, Olaines un Ozolnieku pašvaldības. Par uzvarētāju katrā grupā kļūs augstākā vērtējuma ieguvēja, bet par ģimenēm draudzīgāko pašvaldību Latvijā – kopumā augstākā vērtējuma ieguvēja deviņu pašvaldību vidū. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 12.decembrī.

Konkursa otrajā – fināla kārtā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas apstiprināta vērtēšanas komisija apmeklēs konkursa finālistes – pašvaldības, kurām būs jāsagatavo īpašas prezentācijas.

Konkursa deviņas finālistes tika noteiktas pēc detalizēti izstrādātiem vērtēšanas kritērijiem, katrā grupā apkopojot un vērtējot ne tikai iedzīvotāju balsojumu un izteiktos priekšlikumus, bet arī katras pašvaldības iesniegtos un publiski pieejamos administratīvos un dzimstības datus. Tostarp bērna piedzimšanas pabalstus, ēdināšanas izmaksas izglītības iestādēs, atbalstu interešu izglītībā un citos pakalpojumos ģimenēm ar bērniem, kā arī daudzbērnu ģimeņu un bērnu skaitu pašvaldībā.

Konkurss „Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” norisinās jau otro gadu, lai izceltu labākos piemērus un risinājumus, kā pašvaldības rūpējas par ģimenēm. Viena no 119 pašvaldībām, kura tiks atzīta par ģimenei draudzīgāko valsts mērogā, saņems 30 000 eiro naudas balvu, savukārt katras pašvaldību grupas uzvarētāja – 15 000 eiro balvu. Piešķirtās naudas balvas paredzētas izmantošanai atbalsta pasākumu vai vides veidošanai ģimenēm ar bērniem.

Siguldas novada pašvaldība 2017.gadā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkotajā konkursā „Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” ieguva galveno balvu reģionālas nozīmes attīstības centru grupā. Pērn iegūto finansējumu, uzklausot iedzīvotāju ierosinājumus, pašvaldība izmantoja, lai Raiņa parkā uzstādītu tandēmšūpoles – šūpoles ar dubultiem sēdekļiem, kurās bērni līdz divu gadu vecumam var šūpoties kopā ar mammu vai tēti.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi