×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-11-30
Makaronu tiltu būve Allažu pamatskolā

Novembra beigās Allažu pamatskolā viesojās būvinženieris, divkārtējs pasaules čempions makaronu tiltu būvēšanā, Allažu pamatskolas 2008.gada absolvents Lauris Lubgans, kurš skolēnus iepazīstināja ar sava interesantā hobija – makaronu tiltu būvēšanas – iespējām.

Lauris skolēniem pastāstīja par makaronu tiltu būvēšanas sacensībām, kurās viņš piedalījies kopā ar savu komandu „Brige IT”, un skolēni ar interesi uzklausīja ieteikumus mācīties valodas un eksaktos priekšmetus, jo zināšanas matemātikā, fizikā, ķīmijā un informācijas tehnoloģiju jomā paver plašas iespējas ikvienam.

Tikšanās laikā skolēnu komandas pēc īpašiem rasējumiem izveidoja piecus mazos arkveida tiltus, kurus noslēgumā arī slogoja, izvērtējot to stiprību. Izturīgākā būve izrādījās 8.klases meiteņu komandai, kas izturēja vairāk nekā 22 kilogamus.

Informāciju sagatavoja:
Allažu pamatskolas direktores vietniece audzināšanas jomā
Ināra Paegle


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi