×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 8. maijs
Šodien sveicam: Staņislavs, Staņislava, Stefānija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-11-30
Aizvadīts piemiņas brīdis tēlnieka Teodora Zaļkalna dzimšanas dienā

Godinot allažnieku, vienu no latviešu profesionālās tēlniecības pamatlicējiem Teodoru Zaļkalnu dzimšanas dienā, 30.novembrī Siguldā pie tēlniekam veltītā pieminekļa tika aizvadīts piemiņas brīdis.

Pasākumā piedalījās Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, Turaidas muzejrezervāta darbinieki un Siguldas novada kultūras nozares pārstāvji. Aizdedzot sveces, Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne atgādināja par vērtību, kultūras un politikas personību un atmiņas nozīmi tautas pastāvēšanā un izaugsmē.

Mākslinieks dzimis 1876.gada 30.novembrī Siguldas novadā, Allažos, „Zaļajā kalnā”. Viņa dzimtas vēsture, tēlnieka bērnība un jaunība ir cieši saistīta ar Allažiem, Silciemu un Siguldu. Šī gada 15.septembrī pie kultūras centra „Siguldas devons” tika atklāts Teodora Zaļkalna skulpturālais portrets, kura autors, Teodora Zaļkalna skolnieks, Ojārs Siliņš veidojis 1986.gadā.

Informāciju sagatavoja:
Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā
Anda Skuja


© www.sigulda.lv


Pasākumi