×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-12-03
Allažu pamatskolas skolēni apmeklē Latvijas Kara muzeju un Rīgas Brāļu kapus

29.novembrī Allažu pamatskolas 7., 8. un 9.klases skolēni projekta „Skolas soma” ietvaros apmeklēja Latvijas Kara muzeja organizētu nodarbību un Rīgas Brāļu kapus.

Skolēni gida vadībā iepazina vai atkārtoja jau zināmus Latvijas vēstures notikumus no tālas senatnes līdz mūsdienām. Muzeja specifika nosaka to, ka stāsti ir par notikumiem, kad cilvēkiem vajadzēja aizstāvēt savu zemi un ģimeni, bet dažkārt arī citu mērķus ar ieročiem rokās. Muzejā ir iespēja redzēt, kā izskatās patiesībā, jo attēli no grāmatas nerada pilnīgu priekštatu. Nodarbības laikā skolēniem bija iespēja padomāt, izteikt savu viedokli un izvērtēt. Lielu interesi raisīja interaktīvais materiāls par Pirmo pasaules karu. Šīs nodarbības apmeklējums palīdzēs 9.klases skolēniem sagatavoties vēstures eksāmenam mācību gada noslēgumā.

Pirms došanās mājup skolēni apmeklēja Rīgas Brāļu kapus, kurus redzējuši bija tikai daži. Rīgas Brāļu kapi ir nozīmīgi ar to, ka apdarē lietots šūnakmens no Allažu pagasta atradnes, kuru izmantot bija ieteicis allažnieks, tēlnieks Teodors Zaļkalns.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi