×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-12-03
Nākamgad mainīsies maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu

SIA „Jumis” informē, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir apstiprinājusi jaunus SIA „Getliņi EKO” tarifus sadzīves atkritumu apglabāšanai poligonā. No 2019.gada 1.janvāra par nešķiroto sadzīves atkritumu noglabāšanu „Getliņi EKO” poligonā būs jāmaksā 58,12 eiro par tonnu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kur iekļauts arī dabas resursu nodokļa likmes pieaugums no 35 un 43 eiro par tonnu.

Mainoties dabas resursa nodokļu likmei un maksai par atkritumu noglabāšanu „Getliņi EKO” poligonā, kurā tiek nogādāti arī Siguldas novada iedzīvotāju nešķirotie sadzīves atkritumi, plānots, ka no 2019.gada 1.janvāra par kubikmetru sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā maksa būs 14,39 eiro/m3 (bez PVN) jeb 17,41 eiro/m3 ar PVN. Tādējādi, piemēram, privātmājās visbiežāk izmantotā 0,24 m3 konteinera vienas tukšošanas reizes izmaksas pieaugs par aptuveni 0,65 eiro ar PVN.

Atkritumu apsaimniekošanas likums paredz, ka sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu maksu veido sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprinātais tarifs par sadzīves atkritumu apglabāšanu poligonā, dabas resursu nodoklis, maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, uzglabāšanu un citas pakalpojuma sniedzēja izmaksas. Likums arī nosaka, ka atkritumu apsaimniekotājs ir tiesīgs iekļaut atkritumu apsaimniekošanas maksā poligona tarifu un dabas resursu nodokļa aktuālo likmi to izmaiņu gadījumā ar tās spēkā stāšanās dienu.

Siguldas pilsētas SIA „Jumis” atgādina, ka saskaņā ar normatīvajos aktos paredzēto, arī turpmāk katru gadu pieaugs dabas resursu nodoklis par atkritumu noglabāšanu poligonā, kas proporcionāli atspoguļosies pakalpojumu cenās. Saskaņā ar Dabas resursu nodokļa likumu 2018.gadā nodoklis par vienas tonnas sadzīves atkritumu apglabāšanu poligonā pieauga līdz 35 eiro tonnā, 2019.gadā – 43 eiro tonnā, bet 2020.gadā tas būs jau 50 eiro par noglabāto atkritumu tonnu.

Lai iedzīvotājiem sniegtu iespējas šķirot atkritumus un attiecīgi samazināt izmaksas par nešķiroto atkritumu izvešanu un apglabāšanu poligonā, Siguldas pilsētas SIA „Jumis” turpinās investēt atkritumu šķirošanas infrastruktūrā un jaunos, mūsdienīgos risinājumos.

Plašāka informācija pieejama, rakstot e-pasta adresi info@jumis.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 26112288.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi