×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-12-06
Šonedēļ Siguldas novadā: Pasaules kauss bobslejā un skeletonā, bigbendam „Sigulda” 60 un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti atbalstīt Latvijas un pasaules labākos atlētus bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”, kur norisināsies Pasaules kausa izcīņas 1.posms. Notiks arī dažādi kultūras pasākumi – bigbenda „Sigulda” 60 gadu jubilejas koncerts, Aijas Andrejevas koncertprogramma „Mēs pārejam uz Tu”, koncertizrāde bērniem „Kropotkina stāstiņi”, egles iedegšanas pasākums Sigulda pils kompleksā un citi notikumi.

 

 

Piektdien, 7.decembrī

  • Plkst.15.00 un 16.30 Pasaules kausa izcīņas posms bobslejā un skeletonā. 1. un 2.brauciens bobslejā sievietēm bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”.
    No 7. līdz 9.decembrim Siguldā pulcējas bobsleja un skeletona elite. Latviju bobsleja divnieku sacensībās pārstāvēs Oskara Kibermaņa un siguldieša Ralfa Bērziņa ekipāžas, skeletonā startēs Ivo Šteinbergs un siguldieši Martins un Tomass Dukuri. Sacensību laikā trases teritorijā būs izvietoti vairāki videoekrāni, kā arī izklaides un ēdināšanas vietas. Ieeja – bez maksas. Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst.16.00 egles iedegšanas pasākums „Sniega piku jampadracis” pie Mores pagasta Tautas nama.
    Pasākumā notiks radošas aktivitātes un darbnīcas bērniem, būs iespēja vizināties zirga kamanās. Ieeja – bez maksas.
  • Plkst.20.00 bigbenda „Sigulda” 60 gadu jubilejas koncerts kultūras centrā „Siguldas devons”. Koncertā piedalīsies solisti vokālisti – Raimonds Eizenšmits, Inese Greste un Eva Strazdiņa.​
    Siguldas bigbends ir viens no pavisam nedaudzajiem mūziķu kolektīviem Latvijā, kurā ir pilns pūšamo instrumentu grupas sastāvs – tas izpildījumam piešķir īpašu un plašu skanējumu. Ieeja – bez maksas.
  • Plkst.21.00 „Kultūrkroga” pasākumi Zaļās Villas kvartālā. Pasākums „Big Jazz Night”, kurā uzstāsies slepeno mākslinieku trio un bigbends „Sigulda”. Ieeja „Kultūrkroga” pasākumos no 18 gadu vecuma par ziedojumiem. Papildu informācija par pasākumiem šajā nedēļas nogalē pieejama šeit.


Sestdien, 8.decembrī

  • Plkst.9.00 bezmaksas nodarbība skolēniem „Vispārattīstošā vingrošana” Siguldas Sporta centrā.
  • Plkst.9.30 un 11.15 Pasaules kausa izcīņas posms bobslejā un skeletonā. 1. un 2.brauciens skeletonā vīriešiem bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”. Sacensību starplaikos muzicēs grupa „Colt”.
    Pasaules kausa norises laikā, 8. un 9.decembrī, no plkst.8.00 līdz 17.00 tiks slēgti ar sacensību norises vietu saistītie ielu posmi:
    - Šveices iela posmā no Mazās ielas līdz Kalna ielai;
    - Kalna iela posmā no Šveices ielas līdz Noliktavas ielai;
    - Ausekļa iela posmā no Mazās ielas līdz Šveices ielai.
    No stāvlaukumiem Pils ielā pie Krišjāņa Barona pieminekļa, kā arī Svētku laukumā 8. un 9.decembrī katras 15 minūtes tiks nodrošināts bezmaksas transfērs uz bobsleja un kamaniņu trases „Sigulda” finiša zonu. Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst.10.00 bezmaksas distanču slēpošanas nodarbība bērniem un jauniešiem Fischer Slēpošanas centrā.
    Vienas nodarbības ilgums būs divas stundas, Siguldas novada izglītības iestāžu audzēkņiem pieejams bezmaksas inventārs. Lai piedalītos nodarbībās, dalībniekiem ir jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847 vai rakstot e-pastu uz fsc@siguldassports.lv.
  • Plkst.11.00 Ziemassvētku labdarības tirdziņš Siguldas Valdorfa bērnudārzā.
    Labdarības tirdziņa laikā dalībniekiem būs iespēja dziedāt un dejot, piedalīties radošajās darbnīcās un laimīgajā loterijā.
  • Plkst.12.00 bezmaksas distanču slēpošanas nodarbība pieaugušajiem Fischer Slēpošanas centrā.
    Lai piedalītos nodarbībās, dalībniekiem ir jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847 vai rakstot e-pastu uz fsc@siguldassports.lv. Iespējama inventāra noma.
  • Plkst.12.00 radošā darbnīca „Pašu rokām gatavoti rotājumi” Jūdažu Sabiedriskajā centrā.
  • Plkst.13.00 bezmaksas peldēšanas nodarbība cilvēkiem ar speciālām vajadzībām Siguldas Sporta centrā.
    Nodarbībai iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835.
  • Plkst.13.00 un 14.30 Pasaules kausa izcīņas posms bobslejā un skeletonā. 1. un 2.brauciens bobslejā vīriešu divnieku ekipāžām bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”.
  • Plkst.14.00 barona Herberta fon Blankenhagena grāmatas „Pasaules vēstures malā. Atmiņas par veco Vidzemi / 19131923” atvēršanas svētki Siguldas pils kompleksā.
    Pasākumā grāmatas fragmentus lasīs aktrise Ārija Stūrniece-Liepiņa, būs iespēja iegādāties grāmatu un saņemt autogrāfus, iepazīt Blankenhagenu dzimtas atstāto kultūrvēsturisko mantojumu, arī dzimtas radīto „Allažu ķimeli”. Ieeja – bez maksas. Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst.17.00 koncertizrāde bērniem „Kropotkina stāstiņi” koncertzālē „Baltais flīģelis”.
    Koncertizrādi radījusi Siguldas komponistu apvienība: Kaspars Tobis, Pēteris Lunde, Juris Lisenko un Teodors Kerimovs. Piedalās vokālā studija „Siguldiņa”, Siguldas 1.pamatskolas zēnu koris, novada mazie un lielie dejotāji. Biļetes cena – no 4 līdz 6 eiro, daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem, pērkot biļeti iepriekšpārdošanā, pieejama 20% atlaide.
  • Plkst.19.00 Aijas Andrejevas jaunā albuma „Mēs pārejam uz Tu” prezentācijas koncerts kultūras centrā „Siguldas devons”.
    Koncertā tiks izspēlētas dziesmas gan no jaunā albuma, gan sen iemīļotas dziesmas citā skanējumā, pasākumaīpašie viesi būs dziedātājs Alex, DJ Rudd un Ansis. Biļetes pieejamas visās „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un kultūras centra „Siguldas devons” kasē. Biļetes cena – no 12 līdz 25 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem, pērkot biļeti iepriekšpārdošanā, pieejama 10% atlaide. Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst.20.00 „Kultūrkroga” pasākumi Zaļās Villas kvartālā. Kino un deju vakars.
    Pasākumā interesenti aicināti vērot biogrāfisku dokumentālo filmu „Kritiķis”, bet otrajā daļā par vakara muzikālo pavadījumu rūpēsies dīdžejs. Ieeja „Kultūrkroga” pasākumos no 18 gadu vecuma par ziedojumiem.


Svētdien, 9.decembrī

  • Plkst.9.30 un 11.15 Pasaules kausa izcīņas posms bobslejā un skeletonā. 1. un 2.brauciens skeletonā sievietēm bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”.
    Sacensību starplaikos muzicēs grupa „Dzelzs Vilks”.
  • No plkst.11.00 līdz 16.00 svētku tirgus Zaļās Villas kvartālā.
    Tirgū varēs iegādāties veselīgu, kvalitatīvu bio pārtiku, kā arī dāvanas svētkiem no Siguldas un apkārtnes ražotājiem. Lai saudzētu vidi, organizatori aicina apmeklētājiem līdzi ņemt savu maisiņu vai groziņu. Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst.13.00 un 14.30 Pasaules kausa izcīņas 2.posms bobslejā. 1. un 2.brauciens bobslejā vīriešu divnieku ekipāžām bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”.
  • Plkst.16.00 Lūcijas dienai veltīts koncerts „Santa Lucia” Romas katoļu baznīcā.
    Koncertā piedalīsies Rīgas Skolēnu pils meiteņu koris „Rīga”, mākslinieciskā vadītāja Gunta Malēvica, diriģente Rita Birzule, ērģelniece Ruta Kaprāne. Ieeja – bez maksas.
  • Plkst.17.00 Ziemassvētku egles iedegšana un izstādes „Kofermājiņu ceļojums” atklāšana Siguldas pils kompleksā.
    Ināras Liepas ceļojošā Leļļu Mākslas muzeja izstāde „Kofermājiņu ceļojums” Vannu mājā būs aplūkojama līdz 3.februārim. Ieejas maksa pieaugušajiem – 2 eiro, bērniem, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 1,50 eiro, ģimenes biļete (5 cilvēki) – 5 eiro.
  • Plkst.20.00 „Kultūrkroga” pasākumi Zaļās Villas kvartālā. Pasākums „Easy Sunday Night”, kurā mierīgā gaisotnē būs iespēja baudīt Kaspara Tobja uzstāšanos. Ieeja „Kultūrkroga” pasākumos no 18 gadu vecuma par ziedojumiem.


Izstādes

  • Novadpētniecības izstāde „Kā dzima bobsleja un kamaniņu trase „Sigulda”” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Zināmās un nezināmās Ziemeļvalstis” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Sasildi sevi un Latviju rakstainos cimdos!” Siguldas novada bibliotēkā
  • Muzeja krājuma izstāde „Piemineklis lauku sētai” Turaidas muzejrezervātā  
  • Siguldas novada mākslinieku izstāde kultūras centrā „Siguldas devons”  
  • Mūziķa un mākslinieka Jāņa Maļecka darbu izstāde „Intermēdija” Mākslu skolā „Baltais flīģelis”​  
  • Lietišķās mākslas studijas „Sigulda” audēju darbu izstāde nodarbību centrā „Namiņš”
  • Programma „Ziemassvētki Turaidas muižā” Turaidas muzejrezervātā  
  • Kārlim Skalbem veltīta literārā izstāde „Dzīvības siltums” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Ziemassvētki ienāk ar adventes laiku” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Fotoizstāde „Dabā spēku smelies” Allažu pagasta bibliotēkā
  • Aidas Skalbergas gleznu izstāde „Es tikai mirklim pieskāros...” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Literatūras izstāde „Ziemassvētku gaidīšanas laiks” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Literārā izstāde „Latviešu detektīvu meistars” – rakstniekam, scenāristam Andrim Kolbergam – 80 Siguldas nobada bibliotēkā
  • Literatūras izstāde „Vārdi izskan, bet rakstītais paliek” – krievu rakstniekam, disidentam Aleksandram Solžeņicinam – 100 Siguldas novada bibliotēkā
  • Materiālu izstāde “Akadēmiķim Jānim Stradiņam – 85” Allažu pagasta bibliotēkā

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi