×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-12-22
Ekspluatācijā nenodotiem īpašumiem bez derīgas būvatļaujas lielāks nodoklis
Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka būvēm, kuras nav nodotas ekspluatācijā un kurām nav pagarināta būvatļauja, no 2019.gada 1.janvāra tiks piemērots paaugstināts nekustamā īpašuma nodoklis. Saskaņā ar grozījumiem likuma „Par nekustamā īpašuma nodokli” 3.panta 1.6.daļā, kas nosaka, ka būvi, kuras būvniecībā pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums, ar nākamo mēnesi pēc būvniecības termiņa beigām līdz mēnesim, kad parakstīts akts par būves pieņemšanu ekspluatācijā, apliek ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3% apmērā. Nodoklis tiek piemērots būvei no augstākās vērtības – vai nu piekritīgās zemes kadastrālās, vai būves kadastrālās vērtības.

Būvvalde atgādina, ka pašvaldības saistošo noteikumu nosacījumi attiecas uz būvdarbiem, kas uzsākti ar būvatļauju, kura izsniegta pēc 2013.gada 1.jūlija un kurai 2014.gada 19.augusta Ministru kabineta noteikumu Nr.500 „Vispārīgie būvnoteikumi” 80.punktā noteiktais maksimālais būvdarbu veikšanas ilgums līdz būves nodošanai ekspluatācijā:

  • būvēm, kurām tika veikts paredzētās darbības ietekmes uz vidi novērtējums, – pieci gadi;
  • pārējām būvēm – astoņi gadi.

Savukārt tām būvēm, kuru būvniecība uzsākta pirms 2013.gada 1.jūlija un būvatļaujas termiņš ir beidzies līdz 2013.gada 31.decembrim, pēc tam nepagarinot būvatļauju un nenododot ēku ekspluatācijā, tiks piemērots 3% nodoklis no būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības vai būves kadastrālās vērtības.

Plašāka informācija pieejama Siguldas novada pašvaldības Būvniecības kontroles nodaļā, zvanot uz tālruņa numuru 67800956. 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi