×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-01-08
Siguldas novadā pērn audzis reģistrēto laulību skaits

Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļas 2018.gada apkopotie dati liecina, ka Siguldas novadā pieaudzis reģistrēto laulību skaits – noslēgtas 206 laulības, no kurām 157 reģistrētas Dzimtsarakstu nodaļā, 49 novada baznīcās, bet ārpus dzimtsarakstu nodaļas darba telpām notikušas 14 laulību ceremonijas. Iespēju bez maksas salaulāties izmantojuši 18 novadā deklarētie pāri, savukārt 21 pārī viens no laulātajiem ir bijis novadnieks.

2018.gadā visvairāk laulību ceremonijas notikušas zīmīgajā 18.08.18. datumā, savukārt tieši pērn savas attiecības reģistrēt oficiāli izvēlējušies vairāki novada senioru pāri.

Jau ziņots, ka Siguldas novadā deklarētajiem iedzīvotājiem laulību reģistrācijai tiek piemērotas atlaides. Ja abi no laulājamajiem vismaz gadu pirms laulību pieteikuma ir bijuši deklarēti Siguldas novadā, laulību var noslēgt bez maksas. Savukārt, ja novadā vismaz gadu ir deklarēts viens no laulājamajiem, laulību reģistrācijas ceremonijas maksai tiek piemērota 50% atlaide – 43,50 eiro. Citiem pilna svinīgās laulību ceremonijas maksa ir 87 eiro.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem laulības pieteicējiem neatkarīgi no tā, vai laulību ceremonija ir bez maksas vai par maksu, ir jāmaksā valsts noteiktā nodeva par laulības reģistrāciju 14 eiro apmērā.

Pateicoties Siguldas novada pašvaldības piešķirtajām atlaidēm, pieejamāka kļuvusi iespēja laulības reģistrāciju atzīmēt svinīgā gaisotnē koncertzālē „Baltais flīģelis”, kur kāzas notiek laikā, kamēr tiek restaurēta Siguldas Jaunā pils.

Laulību reģistrācijas plānošanu atvieglo pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv pieejamais „Dzimtsarakstu nodaļas laulību reģistrācijas kalendārs”, kurā redzami laulībām pieejamie datumi un laiki sešus mēnešus uz priekšu.

Iesniegumu laulības reģistrēšanai var iesniegt gan klātienē Dzimtsarakstu nodaļā, gan elektroniski. Elektroniskā iesnieguma veidlapa pieejama Tieslietu ministrijas tīmekļa vietnē.

2017.gadā Siguldas novadā tika reģistrētas 189 laulības, bet ārpus dzimtsarakstu nodaļas darba telpām notikušas divas laulību ceremonijas.

Plašāka informācija par laulību reģistrāciju Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā pieejama šeit.
 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi