×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-12
Otrdien notiks tikšanās par Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma ēku un būvju sadaļu

Lai veidotu kvalitatīvu un ilgtspējīgu novada infrastruktūru un publisko telpu, kopš 2018.gada norisinās Siguldas identitāti veidojoša tematiskā plānojuma izstrāde. Pagājušajā gadā iedzīvotājiem jau tika prezentēta satiksmes infrastruktūras plānotā attīstība, savukārt šogad jau aizvadītas tikšanās par plānoto Siguldas zaļumvietu un rekreācijas teritoriju attīstību un Siguldas kultūrvēsturisko vērtību izpēti un saglabāšanas metodiku.

19.martā plkst.18.00 kultūras centrā „Siguldas devons” notiks tikšanās par Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma ēku, būvju un arhitektūras mazo formu sadaļu. Tikšanās laikā iedzīvotāji tiks iepazīstināti ar veikto pilsētas teritorijas apbūves izvērtējumu par līdz šim īstenotajiem arhitektoniskajiem paņēmieniem – formas un dizaina risinājumiem, apbūves izvietošanas principiem, ēku fasāžu krāsojumiem un citiem aspektiem. Tāpat tikšanās laikā tiks prezentētas Siguldas identitāti uzsverošas vadlīnijas, no kurām daļa nākotnē jānosaka kā saistošie noteikumi teritorijas plānojuma teritorijas apbūves un izmantošanas noteikumos, piemēram, nosacījumi, kas jāievēro pārbūvēm, jaunbūvēm, labiekārtojumiem, daudzdzīvokļu māju kvartālu zonējumu principi, apbūves parametri un arhitektūras mazo formu vizuālie izteiksmes līdzekļi, kas ietver gan atpūtas vietu, solu, atkritumu urnu, velosipēdu novietņu un norāžu vizuālos risinājumus, gan afišu stabu un žogu ierobežojumus.

Kopumā Siguldas identitāti veidojošo tematisko plānojumu veidos sešas daļas: satiksmes infrastruktūra, inženiertehniskās komunikācijas, kultūrvēsturiskais mantojums, arhitektūras vizuālo izteiksmes līdzekļu lietojums, rekreācijas teritorijas, zaļumvietu attīstība un pārvaldība. Katra no tām satur grafiskos un vizuālos materiālus, kā arī skaidrojumus, kuri tiks apkopoti vienotā, publiski pieejamā vadlīniju datubāzē un integrēti unikālā telpiskā pilsētas 3D modelī, kuru nākotnē būs iespējams izmantot turpmākajā pilsētas plānošanas procesā.

Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma gala redakcijas publiskā apspriešana notiks no  15.marta līdz 12.aprīlim. 11.aprīlī plkst.18.00 kultūras centrā „Siguldas devons” plānota noslēdzošā diskusija par konsolidētā tematiskā plānojuma sadaļām.

Tematiskā plānojuma izstrādi veic SIA „MARK arhitekti”, piesaistot plašu ekspertu komandu ar pieredzi un zināšanām pilsētplānošanā, ielu un ceļu plānošanā, arhitektūrā un ainavu plānošanā. Papildu informāciju par tematisko plānojumu iespējams uzzināt pašvaldības aģentūrā „Siguldas Attīstības aģentūra”, Pils ielā 16, sazinoties ar pilsētvides plānotāju Zani Gateri un iepriekš vienojoties par tikšanās laiku (tālruņa numurs 67971335, 29175351, e-pasta adrese zane.gatere@sigulda.lv).


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi