×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-18
Aizvadīts Siguldas Valsts ģimnāzijas 4.atklātais ātrā šaha čempionāts

Jau ceturto reizi Siguldas Valsts ģimnāzijas šaha pulciņš un Siguldas šaha klubs 15.martā uzņēma viesus no dažādām Latvijas pilsētām. Lai piedalītos ģimnāzijas 4.atklātajā ātrā šaha čempionātā, kuplā skaitā bija ieradušies gan Siguldas novada jaunie šahisti, gan dalībnieki no Limbažiem, Cēsīm, Kuldīgas, Ventspils, Dobeles, Rīgas, Dundagas, Olaines un Inčukalna.

Tā kā turnīrs ir iekarojis popularitāti Latvijas jauniešu šaha kalendārā, organizētājiem bija jāierobežo dalībnieku skaits no citām pašvaldībām, lai dotu iespēju piedalīties vairāk dalībniekiem no Siguldas novada.

Ar iegūtiem 5 punktiem septiņās šaha partijās Siguldas Valsts ģimnāzijas 7.d klases audzēknis Patriks Ričards Strods izcīnīja 10.vietu un Siguldas Valsts ģimnāzijas labākā šahista nosaukumu. 12.klašu noslēguma pārbaudījumu dēļ turnīrā nevarēja piedalīties Rudolfs Aleksandrs Strods un Artūrs Hermanis.

Konkurence par godalgotajām vietām bija ļoti spraiga, un, runājot šaha terminoloģijā, rezultātu var apzīmēt kā „Dāmas gambītu”. Čempiones titulu un uzvarētājas kausu ar 7 punktiem no 7 iespējamiem, nezaudējot nevienā partijā, ieguva Olaines 1.vidusskolas 6.klases skolniece Elizabete Kokina. Pateicoties visaugstākajam sākuma FIDE šaha reitingam Elizabete uzsāka cīņas pie sacensību 1.galdiņa un neatdeva līderes pozīcijas visā turnīra gaitā.

2.vietu ar labu rezultātu un 6 punktiem ieguva Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas audzēknis Roberts Špiguns un 3.vietu ar 5,5 punktiem – Raitis Dāvis Vēvers no Rīgas Igauņu pamatskolas.

Iegūstot 4,5 punktus, viens no labākajiem Siguldas Valsts ģimnāzijas šahistiem, Daniels Dambītis, ierindojās 15.vietā. Jāatzīmē, ka ģimnāzijas čempionāts ir sagatavošanās solis startam Latvijas Skolu šaha olimpiādes Vidzemes reģiona sacensībām, kurās dalības tiesības 10.–12.klašu grupā ir izcīnījuši Rūdolfs A. Strods, Daniels Dambītis un Pēteris Kazainis, un 7.–9.klašu grupā Patriks R. Strods, Kārlis Veide un Krišjānis Gercāns. Olimpiāde norisināsies 5.aprīlī Valmieras Valsts ģimnāzijā.

Siguldas Valsts ģimnāzija ir kļuvusi par Siguldas novada jauniešu šaha dzīves centru un gadu no gada ģimnāzijas šaha pulciņā iekļaujas šahisti no Laurenču sākumskolas un Siguldas 1.pamatskolas. Līdztekus ar ģimnāzijas šahistiem turnīrā piedalījās vēl desmit jaunie novada šahisti no Laurenču sākumskolas, Siguldas 1.pamatskolas un Mores pamatskolas.

Turnīra rezultāti pieejami šeit

Informāciju sagatavoja:
šaha skolotāja
Sandra Harlinska


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi