×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-04
Šonedēļ Siguldas novadā: čellu trio „Melo-M” koncerts, akcija „Satiec savu meistaru!” un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt vairākus kultūras pasākumus – kultūras centrā „Siguldas devons” notiks čellu trio „Melo-M” koncerts „Maģiskā RADIO tūre”, savukārt Mākslu skolā „Baltas flīģelis” apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt klavieru dueta Agras un Arnolda Dimantu diska „Latviešu komponistu klavieru dueti no klasikas līdz mūsdienām” prezentācijas koncertu. Nedēļas nogalē interesenti aicināti piedalīties akcijā „Satiec savu meistaru!”, kuras laikā kultūras centrā „Siguldas devons” būs iespēja piedalīties aušanas meistarklasēs un danču un ziņģu pēcpusdienā, savukārt Turaidas muzejrezervātā – apmeklēt meistardarbnīcas smēdē.

Piektdien, 5. aprīlī

  • Plkst. 10.00 akcija „Satiec savu meistaru!” – meistardarbnīcas smēdē Turaidas muzejrezervātā kopā ar kalēju Andri Ščeglovu. Grupām pieteikšanās iepriekš, zvanot uz tālruņa numuru 26572142. Dalība – bez maksas.
  • Plkst. 11.00 akcija „Satiec savu meistaru!” – aušanas meistarklase kopā ar Tautas lietišķās mākslas studiju „Sigulda” kultūras centrā „Siguldas devons”.
    Dalība – bez maksas.
  • Plkst. 18.00 izstādes „Viņas. Četras.” atklāšana kultūras centrā „Siguldas devons”.
    Izstādē piedalās četras jaunās mākslinieces, kuras vieno kopīga studiju vieta – Latvijas Mākslas akadēmija, un kopīgs vārds – Kristīne. Neskatoties uz šīm kopējam iezīmēm, katra no Kristīnēm ir īpaša ar individuālu rokrakstu. Izstādi ikvienam interesentam būs iespēja apskatīt līdz 7. maijam. Ieeja – bez maksas. Papildu informācija apskatāma šeit.

Sestdien, 6. aprīlī

  • Plkst. 8.30 bezmaksas ciguna nodarbība Allažu Sporta centrā.
  • Plkst. 10.00 pavasara konference – Informācijas diena Turaidas muzejrezervātā.
    Pasākuma laikā apmeklētājus iepazīstinās ar šī gada nozīmīgāko notikumu Turaidas muzejrezervātā – ekspozīciju „Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”, ko atklās 4. maijā Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā. Dalības maksa – 5 eiro. Pieteikšanās iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi turaida.muzejs@apollo.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 26572142 līdz 5. aprīlim. Papildu informācija šeit.
  • Plkst. 10.00 bezmaksas nolietotās sadzīves tehnikas savākšanas akcija Siguldas pilsētā
    Iedzīvotājiem būs iespēja bez maksas nodot jebkāda veida nolietotās un nederīgās elektriskās un elektroniskās iekārtas (veļasmašīnas, televizorus, ledusskapjus, plītis, datorus un citas iekārtas). Papildu informācija par akcijas norises vietām un laikiem aplūkojama šeit.
    Nolietotas elektropreces varēs nodot arī SIA „Jumis” atkritumu šķirošanas laukumā „Zemdegas” no plkst. 10.00 līdz 14.00. Atkritumu šķirošanas laukumā nolietotās elektroiekārtas, kā arī citus atkritumus iedzīvotāji var nodot ikdienā. Plašāk par šķirošanas laukumu un tā darba laiku iespējams uzzināt šeit.
  • Plkst. 10.00 bezmaksas ciguna nodarbība Jūdažu Sabiedriskajā centrā.
  • Plkst. 11.00 Andžeja Grauda bungu skolas atvērtā bezmaksas nodarbība Rūdolfa Blaumaņa ielā 10.
    Ikvienam interesentam būs iespēja kopā ar draugiem izmēģināt savas iemaņas bungu un ģitārspēlē, kā arī iepazīties ar bungu skolas viesmīlīgajām un radošajām telpām. Plašāka informācija par bungu skolas atvērto nodarbību pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 27020820.
  • Plkst. 11.00 akcija „Satiec savu meistaru!” – celaiņu aušanas meistarklase kopā ar Alīdas Lindes lietišķās mākslas studiju kultūras centrā „Siguldas devons”.
    Dalība – bez maksas.
  • Plkst. 11.30 bezmaksas ciguna nodarbība Mores pagasta Tautas namā.
  • Plkst. 17.00 Mākslu skolas „Baltais flīģelis” klavieru dueta Agras un Arnolda Dimantu diska „Latviešu komponistu klavieru dueti no klasikas līdz mūsdienām” prezentācijas koncerts „Baltajā flīģelī”.
    Disks, kurā ietverti latviešu komponistu skaņdarbi klavieru duetam, ir mākslinieku veltījums Latvijas valsts simtgadei un dāvana Siguldas Mūzikas skolas 60. jubilejas gadā un ir tapis pateicībā viņu vecākiem, skolotājiem un komponistiem. Plašāka informācija šeit.
  • Plkst. 19.00 čellu trio „Melo-M” koncertprogramma „Maģiskā RADIO tūre” kultūras centrā „Siguldas devons”.
    Biļetes cena – no 10 līdz 18 eiro.

Svētdien, 7. aprīlī

  • Plkst. 16.00 akcija „Satiec savu meistaru” – danču un ziņģu pēcpusdiena kultūras centrā „Siguldas devons” kopā ar Siguldas folkloras kopu „Senleja” un Lēdurgas folkloras kopu „Putni”.
    Dalība – bez maksas.

 

Izstādes

  • Gleznotājas Madaras Gulbis darbu izstāde „Dažādas sajūtas” Mākslu skolas „Baltais flīģelis” izstāžu telpā
  • Izglītojoša programma skolēniem „Tā gaidu Lieldienu!” Turaidas muzejrezervātā
  • Literārā izstāde „Nepaej garām tam, ko mēs darām...” Rakstniekam Vikam – 80 Jūdažu bibliotēkā
  • Tematiskā Lieldienu izstāde „Jau pūpoli mežu ielokā zied, un vizbulītes ēnā smaida” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Mākslu skolas „Baltais flīģelis” 3. un 7. klases audzēkņu darbu izstāde „Iekāp pavasarī” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Literārā izstāde „2.aprīlis – Starptautiskā bērnu grāmatu diena” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Laiks dzīvot, mīlēt, mirt…” Austriešu rakstniekam Johanesam Mario Zimmelam – 95 Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Katram putnam sava dziesma” Dzejniecei Broņislavai Martuževai –95 Siguldas novada bibliotēkā
  • Novadpētniecības izstāde „Kājnieku tiltam pār Gauju pie Velnalas – 40” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Viņas. Četras.” kultūras centrā „Siguldas devons”

Foto: Lelde Paula Ozoliņa

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi