×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-10
Latvijas un Zviedrijas valdības sniedz garantijas 2026. gada olimpisko spēļu nodrošināšanai Latvijā

Ministru kabinets 9. aprīlī pieņēmis lēmumu par garantiju sniegšanu Latvijas dalībai 2026. gada ziemas olimpisko spēļu organizēšanā kopā ar Zviedriju, kas paredz ziemas olimpisko spēļu renes sporta veidu sacensību rīkošanu Siguldā. Atbilstoši Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) noteiktajai procedūrai Latvijai līdz 12. aprīlim jāiesniedz Latvijas valdības garantijas par finanšu nodrošinājumu, drošības un vīzu jautājumiem, ceļu un transporta infrastruktūru. Līdz 12. aprīlim garantijas olimpisko spēļu apvienotajai kandidatūrai sniegs arī Zviedrijas valdība. 

Šobrīd uz 2026. gada olimpisko spēļu rīkošanu pretendē ne tikai Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas un Ores apvienotā kandidatūra, kas paredz ziemas olimpisko spēļu renes sporta sacensību rīkošanu Siguldā, bet arī Itālijas pilsētu Milānas-Kortīnas d’Ampeco apvienotā kandidatūra.

Ja Stokholma-Ore iegūs tiesības rīkot 2026. gada ziemas olimpiskās spēles, bobsleja un kamaniņu trasei „Sigulda" nepieciešamie rekonstrukcijas darbi, kuri finansējami no valsts budžeta līdzekļiem, iegūs ļoti precīzu un pārskatāmu laika grafiku. Citu īstenojamo pasākumu starpā jāmin arī olimpiskā ciemata būvniecība, kura realizācija nepieciešama, lai nodrošinātu Starptautiskās Olimpiskās komitejas prasības atlētu izmitināšanai.

„Esmu gandarīts, ka Latvijas valdība ir atbalstījusi lēmumu un iespēju Latvijai šajā simtgadē kļūt par uzvarētāju, jo pagājušajā simtgadē, kad tika dota iespēja piedalīties 1980. gada olimpisko spēļu organizēšanā, Latvija to palaida garām, un tā rezultātā jahtu un burāšanas centrs atrodas Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, nevis Rīgā. Šī ir Latvijas lielā iespēja!” uzsver Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Atgādinām, ka lēmums par ziemas olimpisko spēļu norises vietu tiks pieņemts SOK sesijā šī gada 24. jūnijā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi