×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-30
Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi piedalās 9. Jauniešu Saeimas darbā

Piektdien, 26. aprīlī, Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni Niklāvs Kadiķis un Katrīna Zoltnere piedalījās 9. Jauniešu Saeimas darbā.

9. Jauniešu Saeimas dalībnieki tika ievēlēti publiskā balsojumā, sacenšoties ar savām idejām par izglītības iespējām Eiropas Savienībā (ES), jauniešu informētību par ES, kā arī par tās nākotni.  Projekta dalībnieku iesniegtās idejas apkoptas četrās tematiskās deklarācijās, kuras jaunieši pilnveidoja, strādājot četrās nozaru komisijās un debatējot no Saeimas tribīnes.

12.a klases skolēns Niklāvs Kadiķis un 9.c klases skolniece Katrīna Zoltnere aktīvi darbojās Jauniešu Saeimas nozaru komisijās. Apspriežamie jautājumi bija jauniešu karjeras iespējas, jauniešu nodarbinātības problēmas un jauniešu iespējas ES: tie, kas beiguši vidusskolu, darba tirgū sastopas ar grūtībām, jo trūkst darba pieredzes, kā arī nepieciešama plašāka informācija par ES sniegtajām iespējām.

Noslēguma debatēs tika piedāvāti risinājumi jauniešu iesaistei ES nākotnes veidošanā, izglītības iespējām un ES vērtību nostiprināšanai. Jauniešu Saeimas sēdi vadīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
Sabiedrisko zinātņu Metodiskā centra vadītāja 
A. Ūdre


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi