×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-07-22
Siguldā aizvadīts Latvijas čempionāts MTB Olimpiskajā krosā

Nedēļas nogalē Fischer Slēpošanas centrā aizvadīts Latvijas čempionāts kalnu riteņbraukšanā Olimpiskā krosa disciplīnā, kas pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās Siguldā, pulcējot vairāk nekā 150 MTB cienītājus. Elites vīriešu grupā čempiona titulu ieguva Mārtiņš Blūms no „CST Sandd Bafang” komandas. Elites sieviešu konkurencē nepārspēta palika Ingrīda Šmite (Baldones velokomanda), kamēr junioru grupās uzvaras izcīnīja – Arvo Godiņš („ZZK”) un Santa Sanija Jurgena („Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”).

Sacensību trase lielākajai daļai dalībnieku bija labi zināma, tā bija izveidota Gaujas senielejā un trasē bija stāvi kāpumi un nobraucieni, tehniskas taciņas, tramplīni un akmens sekcijas.

Elites vīriešu grupā piedalījās visi šobrīd labākie pašmāju MTB braucēji. Pēc ievadapļa vadībā izvirzījās Arnis Pētersons, kuram sekoja Mārtiņš Blūms un Oskars Muižnieks. Pirmajā aplī situācija gan mainījās un vadību pārņēma Mārtiņš Blūms, bet aiz viņa bija Oskars Muižnieks, Kārlis Baltacis un Uldis Ālītis, savukārt Arnis Pētersons izstājās no sacensībām. Turpinājumā Blūms ievērojami palielināja savu pārsvaru, apliecinot, ka 19. vieta pasaules kausa posmā nebija nejauša, finišējot pārliecinošā 1. vietā. Trasē sportists pavadīja 1 stundu 24 minūtes un 8 sekundes. 2. vietu izcīnīja „DTG – MySport” vienību pārstāvošais Oskars Muižnieks, kuru no uzvarētāja šķīra 6 minūtes un 55 sekundes. Savukārt labāko trijnieku noslēdza Kārlis Baltacis („Patria – Bottecchia”), kurš trases beigu daļā palielināja pārsvaru no Ulda Ālīša. Labāko sešiniekā iekļuva arī „NN Sporta kluba” pārstāvji – Artūrs Krasts un Dāvis Dzenis.

Junioru puišu grupā 11 dalībnieku konkurencē dominēja „ZZK” braucēji. Līdz pat pēdējam aplim kopā brauca Arvo Godiņš un Rodžers Petaks. Noslēdzošajos kilometros Godiņš pārspēja komandas biedru un finišēt pirmais. Trenera Vilmāra Tomsona audzēknis trasi veica pēc 53 minūtēm un 31 sekundes, bet 24 sekundes vēlāk finišēja Rodžers Petaks, kuram iegūta sudraba medaļa. Aizvadot savu pirmo pilno sezonu MTB, 3. vietā ierindojās Mareks Balodis („ZZK”).

Elites sieviešu grupā četru apļu garumā čempiones titulu ieguva Ingrīda Šmite no Baldones velokomandas (01:12:53), 41 sekundi vēlāk finišēja un 2. vietu ieguva daugavpiliete Vija Frīda. Junioru meiteņu grupā savu ceturto čempiones kreklu šogad ieguva Santa Sanija Jurgena no „Dobeles dzirnavnieks/ Feel Free”, kura trīs apļus viņa pievarēja pēc 51 minūtes un 57 sekundēm. Sudraba godalga Šarlotei Elzai Mednei („KS Sporta klubs”), bet bronza – Helēnai Mūrniecei („VW Komerctransports – Veloprofs.lv”).

„Cycling for all” vīru grupā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Didzis Slaidiņš, kurš četrus apļus nobrauca 53 minūtēs un 46 sekundēs. 2. vietā šajā grupā ierindojās Lauris Purniņš no „DTG – MySport”, bet 3. vietā – „Subaru AD REM Auto” braucējs Nauris Birkentāls no Talsiem. Šajā pašā grupā meitenēm čempiones titulu izcīnīja Zane Ķelpe no „Garkalne MTB”, kurai sekoja baldoniete Anita Antone.

Ar sacensību rezultātiem iespējams iepazīties šeit.

Sacensības organizē Latvijas Riteņbraukšanas federācija. Sacensības notiek ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs
Toms Markss


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi