×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-13
PAPILDINĀTS: PVD neatrod pārkāpumus pirmsskolas izglītības iestādēs; paņemti bakteriālie paraugi

13. septembra plkst. 17.30 noslēgušās Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārbaudes Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestādēs, kurās notikuši bērnu saslimšanas gadījumi. Pašvaldībai sniegtā informācija liecina, ka Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestādēs līdz šim nav konstatēti pārkāpumi ēdiena sagatavošanas vietās. Ir paņemti bakteriālie paraugi, lai noskaidrotu, vai ēdienu sagatavošanas vietās nav atrodami slimības ierosinātāji. PVD par analīžu rezultātiem izglītības iestāžu vadītājus un pašvaldību informēs nākamās nedēļas sākumā, savukārt PVD veikto pārbaužu akti ir pieejami izglītības iestādēs.

Papildus tam visās iestādēs, kur tika konstatēta saslimšana, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir izplatījis anketas vecākiem, lai iegūtu informāciju par varbūtējiem slimības cēloņiem.

Pēc Siguldas novada pašvaldības rīcībā esošās informācijas ir konstatēti pieci saslimšanas gadījumi: trīs bērni no bērnudārza „Saulīte” dažādām grupām, viens bērns no bērnudārza „Pīlādzītis” un viens – „Ieviņā”. Bērni hospitalizēti laikā no 5. līdz 11. septembrim. Bērnudārzos „Tornīši”, „Pasaciņa” un „Ābelīte” bērnu saslimšanas nav konstatētas. Slimību profilakses un kontroles centrs pirmsskolas izglītības iestādes par bērnu saslimšanas gadījumiem informēja 11. septembra pēcpusdienā, savukārt Siguldas novada pašvaldība tika informēta 13. septembrī plkst. 9.30, vienlaicīgi informējot par to medijus. 13. septembrī aptuveni plkst. 11.00 tika uzsāktas Pārtikas un veterinārā dienesta un Slimību profilakses un kontroles centra pārbaudes.

Šobrīd nav informācijas, ka infekcijas izraisītājs ir saņemtais ēdiens pirmsskolas izglītības iestādēs. Slimību profilakses un kontroles centrs un Pārtikas un veterinārais dienests nav apturējis pirmsskolas izglītības iestāžu darbību.

Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde informē, ka visos bērnudārzos ir veikta grupu, mantu un koplietojamo telpu papildu dezinfekcija un tiek ievēroti pastiprināti higiēnas pasākumi. 

PAPILDINĀTS: Ir apstiprināta vēl divu bērnu stacionēšana slimnīcā no Siguldas ar līdzīgiem simptomiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Artūrs Ozols
- 2019-09-13 22:19

Saņemieties, sakārtojiet prirotātes - kādi ir jūsu bērnudārzi, kur šāds vispār var notikt, kur bērnudārzu vadība nepainformē bērnu vecākus par saslimānu bērnudārzā, bērnudārzi kuriem jebkurš no ielas var piekļūt bērnu āra laukumiņiem (nav slēgti ieejas vārti), telpas bez ventilācijām utt utjpr.

Atbilde: Artūrs Ozols
Administrācija
- 2019-09-14 08:56

Veselības inspekcija, Pārtikas un veterinārais dienests, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests atbilstoši savām kompetencēm regulāri veic pārbaudes pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, kuru telpas, aprīkojums un teritorija ir atbilstoša prasībām. Jaunbūvētajos bērnudārzos ir ventilēšanas iekārtas, taču telpas gan jaunbūvētajās, gan vecākās izglītības iestādēs (pēc Veselības inspekcijas ieteikuma) var vēdināt, atverot logus, kamēr bērni nav attiecīgajā telpā. Pirmsskolas izglītības iestāžu teritorijas atbilstoši prasībām ir norobežotas, un nepiederošas personas tajās neuzturas.
Par konkrētiem gadījumiem, kuros ir novēroti pārkāpumi vai neatbilstības prasībām, lūgums ziņot pašvaldībai, zvanot uz tālruņa numuru 67970863 Izglītības pārvaldes vadītājai.

Atbilde: Artūrs Ozols
Artūrs Ozols
- 2019-09-14 15:16

(1) Lieliski, jūs komentējiet gluži kā Maximas traģēdijā iesaistītie - papīri bija kārtībā.
Pirms sniedziet šādas atbildes, tiešām ieteiktu, paņemiet riteņus, uzrokiet kreklus un apbraukājiet savus bērnudārzus - jebkura nepiederoša persona brīvi var iekļūt bērnudārza teritorijā (bērnu āra rotaļu laukumiņi), patiesībā, dažos ari paši bērni var tos no iekšpuses attaisīt. Citās pašvaldībās āra teritorijas arī ir slēgtas (ar kodu). Nē, protams, jums ir VUGD papīrs, tad tik uz priekšu, gaidām kādu nelaimi.

Atbilde: Artūrs Ozols
Artūrs Ozols
- 2019-09-14 15:21

(2) Tas, protams, lieliski, ka vienā bērnudārzā un varbūt vienā skolā ir ierīkota ventilācija, bet pārējos tādas nav, gluži pretēji, ēkas ir nosiltinātas (putuplasts, pakešu logi) un gaiss neventilējas. Patiesībā tas ir neveselīgs. Jā, protams, var to vienu reizi, ja ir normāls laiks, un bērni tiek laukā, atvērt to logu. Un tagad pajautājiet savai būvvaldei - cik ilgu laiku būs pozitīvais efekts? Un, vispār - pašvaldība kurai ir nauda veikt dažādus bezjēdzīgus pasākumus, tomēr minēt, logu atvēršanu kā efektīvu ventilācijas sistēmu ir labākajā gadījumā, nepieklājīgi.

Atbilde: Artūrs Ozols
Artūrs Ozols
- 2019-09-14 15:28

(3) Nobeigumā gribētu teikt, ka jums būtu pienākums līgumus ar ēdinātājiem lauzt. Katastrofā cietuši un cerams, tomēr izdzīvojušie bērni bija no dažādām pirmsskolas iestādēm, dažādām grupiņām, vienīgais, kas to vieno ir ēdiens. Pārtika, tās apstrāde arī ir katastrofas iemesls. To var arī neatklāt. Šeit gan atkal jūsu politika būs, papīri taču kārtībā, tikmēr bērni cīnās par dzīvību un tas pats ēdinātājs turpinās barot pārējos bērnus.

Artūrs Ozols
- 2019-09-13 22:14

Siguldas dome - šis tiešām ir nopietni, nevis tie jūsu līdzekļi, ka tiek ieguldīti 30km/h mierināšanas pasākumos, riteņu ielas veidošanām u.c. pa lielam bezjēdzīgiem pasākumiem - te var nomirt bērni, vai palikt ar nopietnām komplikācijām. Labākajā gadījumā vecākiem milzu pārdzīvojumi redzot kā viņu bērns nepārtraukti vemj asinis, nevar paelpot un beigās guļ pieslēgts pie sistēmām cīnoties par savu dzīvību.

Artūrs Ozols
- 2019-09-13 21:58

Kā tas ir iespējams, ka bērnudārzi saņem informāciju jau 11.09., bet nekā nereaģē nepaziņojot vecākiem?
Vecāki turpina vest savus bērnus uz bērnudārzu pakļaujot tos lielam riskam ļoti, ļoti bīstamai slimībai.
Tā patiesībā ir noziedzīga bezdarbība un par to būtu jāpiemēro kriminālsods.
Bērnudārzu vadība informē par dažādiem pseidorakstiem - kā izaudzināt bērna personību u.tml, bet par šādu neziņo neko. Tikai tad kad jau ved bērus un glābj to dzīvības izliek A4 lapiņu kaut kur pie pārējiem ziņojumiem, par to, ka kārtējo reizi bērnudārzos infektoloģiska slimība.

Atbilde: Artūrs Ozols
Administrācija
- 2019-09-14 08:52

Slimību profilakses un kontroles centrs par bērnu saslimšanas gadījumiem 11. septembra pēcpusdienā informēja katru pirmsskolas izglītības iestādi atsevišķi, uzsverot informācijas konfidencialitāti un nedodot citus norādījumus tālākajām rīcībām, kā vien papildu prasības dezinficēšanas pasākumiem un personīgās higiēnas ievērošanai.

Atbilde: Artūrs Ozols
Artūrs Ozols
- 2019-09-14 15:25

Paldies. Ja tiešām SPKC deva pavēles informāciju slēpt (nejauciet ar konfidencialitāti neizpaust saslimušo bērnu vārdus, uzvārdus), nestāstīt par notikušo katastrofu bērnu vecākiem, tad, protams, bumba viņu lauciņā, un atbildība tiks prasīta arī no viņiem.
Vienīgi jautājums, kāpēc tad beigās kaut kādas A4 lapas tomēr bērnudārzos parādījās (A4 lapa pie pārējiem paziņojumiem par tik nozīmīgu katastrofu arī ir smieklīgi). Beigās tomēr atļāva informāciju par katastrofu izpaust? Tas notika tikai 12.09 vai 13.09?

Pasākumi