×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-11-22
Šonedēļ Siguldas novadā: “Latvian Blues Band” koncerts, “Siguldas Divu tiltu skrējiens” un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti uz vairākiem kultūras pasākumiem – koncertzālē “Baltais flīģelis” uzstāsies “Latvian Blues Band”, kultūras centrā “Siguldas devons” māksliniece Dina Dubiņa atklās personālizstādi “Prieks”, Siguldas 1. pamatskolā jau astoto reizi notiks pūtēju orķestru sadraudzības koncerts “Lai tālu skan”. Savukārt deju kolektīva “Dūka” sadraudzības koncerts “Tikai īsu mirkli pirms ziemas” pārcelts uz Mālpils kultūras centru. Šonedēļ, godinot novadnieku Aivaru Janelsīti 90 gadu jubilejā, Siguldas novada bibliotēka aicina uz atmiņu pasākumu “Ar Siguldu sirdī – Aivaram Janelsītim 90”. Novadniekiem notiks bezmaksas nodarbība “Vesela mugura” Allažu un Mores pagastā, kā arī Siguldas pagasta Jūdažos.

Piektdien, 22. novembrī

Siguldas gaisa trošu ceļa idejas autoram un realizētājam Aivaram Janelsītim (1929–2018) veltīti atceres pasākumi, godinot novadnieku 90 gadu jubilejā:

  • plkst. 14.00 piemiņas brīdis pie A. Janelsīša kapavietas Siguldas pilsētas kapsētā;
  • plkst. 16.00 atmiņu pasākums “Ar Siguldu sirdī – Aivaram Janelsītim 90” Siguldas novada bibliotēkā.
    Pasākumā ikvienam klātesošajam būs iespēja ielūkoties A. Janelsītim veltītā novadpētniecības izstādē “Ar Siguldu sirdī”, kā arī noskatīties vairākus videomateriālus par novadnieku un viņa dzīves laikā paveiktajiem darbiem. Ar priekšnesumiem uzstāsies vokālais ansamblis “Melodija” un vīru vokālais ansamblis “Saltavots”.
    Siguldas novada bibliotēkas kolektīvs uz pasākumu īpaši aicina Aivara Janelsīša laikabiedrus, kā arī citus interesentus, kas vēlas dalīties atmiņās.
    Plašāka informācija aplūkojama šeit.

Sestdien, 23. novembrī

  • Bezmaksas nodarbība “Vesela mugura”:
    • plkst. 8.30 Allažu Sporta centrā;
    • plkst. 10.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā;
    • plkst. 11.30 Mores pagasta Tautas namā.
  • Plkst. 13.00 bezmaksas peldēšanas nodarbība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Siguldas Sporta centrā.
    Pieteikšanās iepriekš, zvanot uz tālruņa numuru 26879835.
  • Plkst. 14.00 konkurss “Jāņa tirgus muzikants” Jāņa tirgū. Grupu “Vētrasputni” un “RED DUO” uzstāšanās.
    Par iknedēļas konkursa dalībniekiem būs iespēja balsot ikvienam apmeklētājam sešas dienas no mūziķu uzstāšanās brīža, izmantojot īpašu žetonu, kas izsniegts, iegādājoties pirkumu Jāņa tirgū.
  • Plkst. 18.00 “Latvian Blues Band” koncerts “Grandpa’s Blues” koncertzālē “Baltais flīģelis”.
    Grupas orģinālmūzika sniedzas no Ņūorleānas “second line” ritmiem sajaukumā ar “r’n’b” un “soul” mūziku līdz pat dziļam “Chicago blues” skanējumam. Koncertprogramma “Grandpa’s Blues” sevī ietver nedaudz klasiskāka blūza izpausmes, kā tradicionāli ierasts dzirdēt grupas koncertos. Koncertā muzicēs Jānis Bukovskis – ģitāra, vokāls, Rolands Saulietis – bungas, Mārcis Kalniņš – bass, Artis Ločmelis – taustiņi, saksofons.
    Biļetes cena – no 15 līdz 20 eiro.Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm un Mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņiem – 40% atlaide.
  • Plkst. 18.00 Dinas Dubiņas izstādes “Prieks” atklāšana kultūras centrā “Siguldas devons”.
    Izstādē, kas aplūkojama līdz 31. decembrim, varēs aplūkot gleznas ar dzintaru, emaljas gleznas un rotas. Ieeja – bez maksas.
    Plašāka informācija apskatāma šeit.
  • Plkst. 19.00 Deju kolektīva “Dūka” sadraudzības koncerts “Tikai īsu mirkli pirms ziemas” Mālpils kultūras centrā.
    Koncertā piedalīsies arī jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Teiksma” (Rīga), jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Vektors” (Rīga), kā arī vidējās paaudzes deju kolektīvi “Mārupieši” (Mārupe), “Vidzeme” (Madona), “Agrā rūsa” (Valmiera) un “Zeperi” (Līgatne).
    Atgādinām, ka tehnisku iemeslu dēļ koncerta norises vieta tiek pārcelta no kultūras centra “Siguldas devons” uz Mālpils kultūras centru. Uz koncertu “Siguldas devonā” iegādātās biļetes ir derīgas arī Mālpils kultūras centrā. Skatītājiem, kuriem nav iespēja nokļūt Mālpilī pašiem, pie “Siguldas devona” plkst. 18.30 tiks nodrošināts autobuss, kas nogādās uz koncertu un atpakaļ. Skatītāji, kas vēl nav paspējuši iegādāties biļetes, to var izdarīt koncerta norises vietā Mālpils kultūras centrā.
    Plašāka informācija šeit.

Svētdien, 24. novembrī

  • Plkst. 12.00 “Siguldas Divu tiltu skrējiens” Gaujas senielejā pie Krimuldas serpentīna ceļa pakājes.
    Sacensībās dažādās distancēs savus spēkus varēs pārbaudīt gan iesācēji un amatieri, gan profesionāli skrējēji, gan nūjotāji, izbaudot Gaujas senlejas ainavu un Siguldas taku līkločus un kāpumus.
    Sacensībās var piedalīties ikviens interesants no 6 gadu vecuma. Programmā plkst. 12.00 paredzēts starts bērnu distancēs – 600 metru, 3,4 kilometru un 6,8 kilometru distancēs, bet plkst. 13.00 tiks dots starts 9,4 un 12,8 kilometru distancēs.
    Papildu informācija un pieteikšanās sacensībām šeit.
  • Plkst. 16.00 pūtēju orķestru sadraudzības koncerts “Lai tālu skan” Siguldas 1. pamatskolā.
    Koncertā skanēs gan latviešu tautasdziesmu apdares, gan populāras un atpazīstamas melodijas. Tajā piedalīsies Koncertā apvienojušies pieci pūtēju orķestri – Inčukalna Tautas nama pūtēju orķestris, Salaspils Kultūras nama “Enerģētiķis” pūtēju orķestris “Salaspils”, Siguldas Absolventu orķestris, pagasta Kultūras nama pūtēju orķestris un Siguldas jauniešu pūtēju orķestris “Sudrabskaņa”.
    Ieejas maksa – 2 eiro. Biļetes būs iespējams iegādāties pasākuma vietā vienu stundu pirms koncerta.

 

Izstādes

  • Izstāde “Gaismas ceļā. Baltijas ceļam – 30” Turaidas muzejrezervātā
  • Mākslinieces Patricijas Brektes Grafikas vasaras skolas audzēkņu darbu izstāde Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Tematiskā izstāde “Latvju rakstu zīmes” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Literārā izstāde “Latviešu mīlētākās pasakas autoram Kārlim Skalbem – 140” Jūdažu bibliotēkā
  • Literārās izstāde “Tu tautu sargāt nāci. Vācbaltu rakstniekam, publicistam Garlībam Merķelim – 250” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde “Laikmeta ikona. Gleznotājai Maijai Tabakai – 80” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde “Kārļa Skalbes pasakas bērniem – dvēseles emocionālo izjūtu atainojums” Siguldas novada bibliotēkā
  • Novadpētniecības izstāde “Ar Siguldu sirdī – Aivaram Janelsītim 90” Siguldas novada bibliotēkā
  • “SmArts.studio” fotogrāfiju izstāde “Islande” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde “Mana visskaistākā Latvija!” Siguldas novada bibliotēkā
  • Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltīta tematiskā izstāde Allažu pagasta bibliotēkā
  • Mākslinieces Dinas Dubiņas personālizstāde “Prieks” kultūras centrā “Siguldas devons”

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi