×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-11-30
Svinīgā ceremonijā “Uzņēmēju gada balva” godināti Siguldas novada uzņēmēji

29. novembrī kultūras centrā “Siguldas devons” jau piekto gadu pēc kārtas 11 nominācijās tika apbalvoti Siguldas novada pašvaldības organizētā konkursa “Uzņēmēju gada balva” laureāti par sasniegumiem 2019. gadā. Balvas un diplomus uzņēmējiem pasniedza Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, PA “Siguldas Attīstības aģentūra” direktore Dace Preisa, Uzņēmēju atbalsta punkta vadītāja Ina Stupele kopā ar Siguldas pils kvartāla amatniekiem un radošajiem uzņēmējiem.

 

 

“Uzņēmēju gada balvu 2019” šādās nominācijās saņēma:

  • “Novada popularizētājs”SIA “Siguldas saldējums”

SIA “Siguldas saldējuma” stāsts aizsācies 2015. gadā, kad tika dibināts Elīnas un Rinalda Ezeriņu ģimenes uzņēmums. Šo gadu laikā tas audzis un attīstījies – no velo-saldējuma tirdzniecības Siguldas ielās līdz veikalu “Elvi”, “Sky” un “Rimi” vitrīnām. 2018. gadā Siguldas Pils kvartālā tika atvērta uzņēmuma pirmā kafejnīca. Tā kļuvusi par vietējo un ārvalstu tūristu iecienīto kafijas pauzes vietu.

  • “Novada izaugsme” – SIA “Konsors”

Uzņēmums dibināts 2012. gadā, un tā darbības joma ir dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecība. Uzņēmuma renovētā daudzdzīvokļu māja Institūta ielā 10 konkursā “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2019” ieguva 1. vietu un Simpātiju balvu interneta balsojumā. 2018. gadā uzņēmuma apgrozījums pieaudzis par 2,6 reizēm, radot 22 jaunas darbavietas.

  • “Novada jaunais uzņēmējs” – SIA “Adnama”

Uzņēmums reģistrēts 2019. gada februārī un klientiem zināms kā “Kūkas gardas”, kas no aizraušanās ar kūku cepšana pārtapis uzņēmējdarbībā. No mājražotāja “Kūkas gardas”, šā gada pavasarī noslēdzot telpu nomas līgumu, izveidojusies konditoreja Dārza ielā 29. Pieaugot pieprasījumam, tika paplašinātas ražošanas telpas, izveidotas jaunas darbavietas.

  • “Novada viesmīlīgākais” – SIA “Ģimenes sirds”

Uzņēmums darbību kā medicīnas iestāde uzsāka 2017. gada 15. decembrī. Klīnikas misija ir palīdzēt pāriem ar pazeminātu auglību dabīgā ceļā ieņemt bērniņu. Klīnikas darbība balstīta uz kristīgām vērtībām. Klīnikas pacientu vidū ir ne tikai Latvijas iedzīvotāji, bet arī pacienti no Lielbritānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Īrijas un Vācijas. Klīnikas pakalpojums ir unikāls, šādu risinājumu auglības problēmai Latvijā neviens cits nepiedāvā. Klīnikas personāls ir laipns un iejūtīgs.

  • “Novada lauksaimnieks” – ZS “Dravnieki”

ZS “Dravnieki” saimniece Inta Vanaga saimniecību nodibināja 1995. gadā, šobrīd apsaimniekojot jau 150 hektāru zemes. Saimniecība pastāvīgi nodrošina piecas darbavietas, bet sezonas laikā piesaista papildu strādniekus. Darbs saimniecībā ir ļoti smags, bet saimnieces dzīvesprieks un enerģija ir dzinējspēks.

  • “Novada mecenāts” – SIA “LGK atrakcijas”

Šogad, atzīmējot Siguldas Gaisa trošu ceļa 50 gadu jubileju un godinot Siguldas patriotu, novadpētnieku un vagoniņa idejas autoru un īstenotāju Aivaru Janelsīti, tika uzsākta piemiņas monētu tirdzniecība ar mērķi savākt līdzekļus Janelsīša piemiņas skulptūras izveidei. Skulptūras projekta idejas autors un attīstītājs ir SIA “LGK atrakcijas" valdes loceklis Ivars Beitāns. Piemiņas skulptūras projekta kopējās izmaksas ir 40 tūkstoši eiro. Uzņēmums ik gadu sniedz atbalstu sporta un kultūras pasākumiem, jauniešu konkursiem un citām novada aktivitātēm.

  • “Novada eksportētājs” – SIA “Greenvalley”

SIA “Greenvalley” ir tirdzniecības uzņēmums, kas nodarbojas ar kūdras, substrātu, kokskaidu granulu un priežu mulčas tirdzniecību uz Eiropas Savienību un trešajām valstīm. Pēc uzņēmuma pasūtījuma produkcija tiek ražota Latvijā. Uzņēmuma sadarbības partneri (pircēji) augstu novērtē sniegto servisu un produkta kvalitāti. Produkcija tiek eksportēta uz 17 valstīm, šogad apgūstot sešas jaunas valstis. Apmeklētas četras nozares izstādes Eiropas Savienībā.

  • “Novada investors” – SIA “Loras nami”

SIA “Loras nami”, investējot 1,5 miljonus eiro, 2019. gada maijā ekspluatācijā nodeva mūsdienīga koncepta būvi – Jāņa tirgu. Tirdzniecības vietās un pie tirgus nomas galdiem darbojas Latvijas tirgotāji, ēdinātāji, amatnieki un zemnieki. Jaunā koncepta tirgū uzsvars ir likts uz ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanu ar atklāta tipa virtuvēm. Tirgū pieejams arī bezmaksas ūdens uzpildes punkts. Līdz ar objekta izveidi, tika radītas jaunas darbavietas.

  • “Novada inovācija” – SIA “Beetech services”

Uzņēmuma produkts ir digitālā lietotne “BeeKing”, kura ir paredzēta biškopju darba atvieglošanai, pierakstu veikšanai un darbu plānošanai. Mobilā lietotne šobrīd pieejama “Android” vidē. “BeeKing” ir unikāls pasaules mērogā ar to, ka nodrošina pierakstu veikšanu ar balss palīdzību un to pārvēršanu teksta formātā, izmantojot “Speech-to-Text” tehnoloģiju. Tādā veidā biškopim tiek atvieglota pierakstu veikšana dravā un nodrošināta teksta pierakstu pieejamība digitālā formātā.

  • “Labākais darba devējs” – SIA “Vilsa”

Uzņēmums specializējas impregnētu virpoto, mizoto mietu ražošanā un pīto stiepļu žogu tirdzniecībā Latvijas un ārvalstu tirgos. SIA “Vilsa” komanda klientiem piedāvā pilnu servisu – no žoga projekta izstrādes līdz uzstādīšanai. Uzņēmuma īstenoto projektu kontā ir Baltijas briežu dārzu nožogošana, Somijas maģistrāles drošības žoga uzstādīšana, lauksaimniecības teritoriju nožogošana un citi projekti. 90% no saražotās produkcijas tiek eksportēta, pamatā uz Lielbritāniju.

  • “Novada aizrautība” – SIA “Rock distribution”

Uzņēmuma darbības joma ir mūzikas instrumentu tirdzniecība un profesionālo audio, gaismas, skatuves aprīkojuma tirdzniecība un uzstādīšana. Uzņēmums pārstāv daudzu mūzikas instrumentu zīmolus Baltijas valstīs. SIA “Rock distribution” rūpējas, lai produktu klāstā būtu tikai kvalitatīvi un industrijā atzīti produkti par konkurētspējīgām cenām.

Kā ierasts, svinīgās ceremonijas laikā Siguldas Biznesa inkubators pasniedza speciālo balvu nominācijā “Jaudīgāka uzņēmuma attīstība Siguldas Biznesa inkubatorā”, kas tika pasniegta SIA “SM amusements” – bērnu izklaides centram “Brīnumu mežs”. Tāpat pasākuma laikā Siguldas novada pašvaldības Pateicības saņēma uzņēmumi, kuri iesaistījās skolēnu vasaras nodarbinātības projektā, savukārt preču zīmes “Radīts S!guldā” jaunie lietotāji saņēma preču zīmes lietošanas atļaujas.

Siguldas novada “Uzņēmēju gada balvas” svinīgu ceremoniju “sa | Spēle” vadīja Ērika Palkavnieks, bet deju soļus mūzikas ritmā saspēlēja grupa “Dziļi violets”. Šaha galdu klāja “Mr. Biskvīts”, bet kafejnīcā – “Aparjods”.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi