×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-12-02
Siguldas novada teritorijā uzsākta ielu, ceļu un laukumu uzturēšana ziemā

Sākoties sniegotiem laikapstākļiem, Siguldas novada teritorijā uzsākta novada ielu, ceļu un laukumu uzturēšana ziemā, ko saskaņā ar atklāta konkursa rezultātiem veic SIA “DGR serviss”, savukārt gājēju ietvju, veloceliņu, skvēru un citu pašvaldības teritoriju kopšanu un uzturēšanu nodrošina SIA “Hagberg”. Uzņēmumi apliecina, ka ir gatavi novada infrastruktūras uzturēšanai ziemā.

SIA “DGR serviss” ziemā nodrošina pašvaldības autoceļu, tiltu, ielu, stāvlaukumu un sabiedriskā transporta pieturvietu ikdienas uzturēšanu – sniega tīrīšanu un slīdamības mazināšanu, atkarībā no laikapstākļiem, pielietojot samitrinātas sāls tehnoloģiju, kaisot ielas ar smilts–sāls maisījumu, smilti vai veidojot rievas apledojumā. Siguldas novada ielu un ceļu ikdienas uzturēšana notiek prioritārā secībā, ņemot vērā autoceļu uzturēšanas klasi. Siguldas novadā visas ielas un ceļi ir iedalīti trīs klasēs (B, C, D) atbilstoši satiksmes intensitātei. Ziemas laikā maģistrālajām jeb B klases ielām un ceļiem saskaņā ar normatīvajiem aktiem no sniega jābūt attīrītiem līdz sešām stundām pēc snigšanas, savukārt intensīvas snigšanas gadījumā ielu attīrīšana no sniega jāveic 6–18 stundu laikā pēc snigšanas beigām, prioritāri notīrot pašvaldības ielas un ceļus, pa kuriem pārvietojas sabiedriskais transports un notiek skolēnu pārvadājumi.

SIA “Hagberg” ziemā nodrošina pašvaldības ietvju, veloceliņu un trotuāru ikdienas uzturēšanu – sniega tīrīšanu un kaisīšanu ar pretslīdes materiālu. Uzņēmums veic arī sabiedriskā transporta – pilsētas maršruta autobusu – pieturvietu attīrīšanu no sniega, kā arī slapja sniega un kūstoša ledus nostumšanu no gājēju ietvēm un veloceliņiem. Ietves, trotuāri, veloceliņi un laukumi sniega un sala periodā tiek nokaisīti ar pretslīdes materiālu līdz plkst. 8.00, izņemot gadījumus, kad snieg nepārtraukti. Teritorijai jābūt attīrītai no sniega līdz plkst. 7.30. Ja snieg nepārtraukti – ne vēlāk kā trīs stundas pēc snigšanas beigām. Operatīva ietvju kaisīšana tiek veikta pēc nepieciešamības vairākas reizes dienā.

Jāatgādina, ka privātās teritorijās ietves, piemēram, gar veikaliem, no sniega jāattīra uzņēmējiem, bet daudzdzīvokļu ēku teritorijās – namu apsaimniekotājam.

Siguldas novada teritoriju šķērso vairākas valsts nozīmes brauktuves, par kuru kopšanu ir atbildīga VAS “Latvijas Valsts ceļi”. Aicinām iedzīvotājus ziņot, zvanot uz tālruņa numuru 80005555, ja autoceļi A2 (Vidzemes šoseja), P8 (Inciems–Sigulda–Ķegums (Gāles iela–Stacijas iela–Ausekļa iela–Turaida)), V58 (Vidzemes šoseja–Allaži), V83 (Sigulda–Nurmiži) un V85 (Jūdaži–Nītaure) netiek uzturēti pienācīgā kvalitātē.

Siguldas novada pašvaldības pārvaldībā ir ielas un autoceļi vairāk nekā 250 kilometru garumā, no kuriem 47 kilometri ir asfaltētas ielas, 5 kilometri – asfaltēti autoceļi, vairāk nekā 50 kilometru – ielas ar grantēto segumu, 150 kilometru – grantētie autoceļi.

Par ielu, ceļu un laukumu uzturēšanas nepilnībām Siguldas novadā aicinām informēt pašvaldības klientu apkalpošanas speciālistus, zvanot uz bezmaksas tālruni 80000388, kuri par nepieciešamajiem uzturēšanas darbiem informēs izpildītājus.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Aija Pērkuma
- 2019-12-04 18:04

...Kundze gados, ar gumijas zābaciņiem lēni tuvojās pārejai. Paslīdēja. Iekrita slapjajā sniega putrā un aiz apmulsuma nespēja piecelties. Palīdzēju piecelties un pavadīju pāri ielai... Kāds teiks-nepiemēroti apavi ziemai. Varbūt... Bet varbūt tomēr jāpārskata sava, kā darbinieka, atbildība par padarītā darba kvalitāti?!?

Aija Pērkuma
- 2019-12-04 17:58

Labvakar! Mans jautājums ielu remontu, rekonstrukciju veicējiem! Kāpēc cilvēkiem, šķērsojot ielu pa gājēju pārejām, šajā atkušņa laikā un arī vasarā pēc lietavām, jābrien pa dziļām peļķēm??? Manuprāt, tas liecina par ļoti nekvalitatīvu darbu veikšanu. Sniega tīrīšanas laikā viena tehnika tīra ielu, cita trotuāru. Sastumtie vaļņi tiek atstāti kā šķēršļi gājējiem. Šobrīd tā ir slapja, vietām dziļa "putra". Tad, kad strādāja sētnieki, šie vaļņi agrāk vai vēlāk, bet tika notīrīti. Šo rakstu pēc novērotās situācijas uz gājēju pārejas pār Šveices ielu pret "Kaķu māju" ----->

Atbilde: Aija Pērkuma
Administrācija
- 2019-12-05 09:20

Labdien!
Pašvaldības speciālisti ar ielu, ceļu apsaimniekotāju SIA “DGR serviss” un gājēju ietvju, veloceliņu, skvēru apsaimniekotāju SIA “Hagberg” aktuālos jautājumus risina katru dienu, izvērtējot padarītā darba kvalitāti. Paldies par informāciju, nodosim atbildīgajiem speciālistiem.

Pasākumi