×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-20
SIA “Jumis” ar īpašu piesardzību turpina darbību; aicina izmest atkritumu atbildīgi

Ņemot vērā, ka atkritumu apsaimniekošanas sistēmas efektīva un nepārtraukta darbībai ir svarīgs aspekts arī no sabiedrības kopējā veselības viedokļa, vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “Jumis” ar īpašu piesardzību un atbildību turpina darbību arī šajos saspringtajos apstākļos, nodrošinot pakalpojumu nepārtrauktību saviem klientiem. Savukārt aizsardzības līdzekļi, ko pašlaik iedzīvotāji aktīvi izmanto, īstenojot piesardzības pasākumus, saskaņā ar normatīvo regulējumu netiek klasificēti kā bīstamie atkritumi un ir apsaimniekojami.

Vienlaikus, pieaugot ar COVID-19 inficēto iedzīvotāju skaitam Latvijā, kā arī, ņemot vērā to, ka vairākiem tūkstošiem iedzīvotāju šobrīd ir jāievēro pašizolācija, iedzīvotāji aicināti ievērot atbildību attiecībā uz saviem atkritumu izmešanas paradumiem:

  • šķiroto atkritumu konteineros nekādā gadījumā neizmest papīra salvetes, dvieļus un kabatlakatiņus;
  • ievērot prasības atkritumu šķirošanā un neizmest šajos konteineros sadzīves atkritumus;
  • informēt mūs par gadījumiem, ja konteineri piepildījušies pirms grafikā paredzētā izvešanas termiņa, lai varam operatīvi plānot to tukšošanu;
  • vienmēr pēc atkritumu izmešanas rūpīgi nomazgāt rokas.

Iedzīvotājus, kuriem ir apstiprināta COVID-19 saslimšana un/vai kuri atrodas karantīnā, aicināti visus mājsaimniecībā radušos atkritumus, tajā skaitā visus šķirotos atkritumus, izmest sadzīves atkritumos stingri aizsietos divos plastmasas maisos. Pirms atkritumu izmešanas kopīgajos konteineros, kā arī ievērot vismaz 24 stundu pārtraukumu, uzglabājot tos savā dzīvesvietā stingri aizsietos maisos.

Kā ziņo Valsts vides dienests, sadzīves atkritumu apsaimniekošana, tajā skaitā, savākšana, šķirošana un noglabāšana Latvijā tiek organizēta nevis manuāli, bet automatizēti, iespējamība, ka vīruss šādi varētu izplatīties ir vērtējama kā niecīga.

Papildus rekomendācijas iedzīvotājiem un ar medicīnu nesaistītiem uzņēmumiem, kas izmanto šos aizsardzības līdzekļus, ņemot vērā Covid-19 izraisošā vīrusam izdzīvošanas spēju apkārtējā vidē, var sniegt Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologi.

SIA “Jumis” klientu centri šobrīd darbojas attālinātā režīmā, tādēļ nepieciešamības gadījumā iespējams sazināties pa tālruni 26112288 vai info@jumis.lv .


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi